• Zaterdag 29-04-2017; tijdstip 10.00 uur; locatie sportpark het Wooldrik a/d Tegelerweg te Enschede.
  Bijltjesdag. Vandaag de topper in de hoofdklasse O: Vogido JO13-1 - Achilles JO13-1; alhoewel eigenlijk is het de kampioen tegen de nummer 2; Achilles is 2 weken geleden al kampioen geworden (gefeliciteerd) dus of het een spannende wedstrijd gaat worden is afwachten. Voor ons is het nog wel belangrijk in de strijd om de 2de plaats. Losser is ons inmiddels gepasseerd en staat 1 punt boven ons, maar zij hebben hun laatste 2 wedstrijden al vooruit gespeeld en zijn dus klaar. Twello kan als wij verliezen (wat zeker tot de mogelijkheden behoord) op gelijke hoogte komen en wellicht ons voorbij op doelsaldo. Belangrijk is dat we vandaag scoren en weinig doelpunten weggeven. En als we dat doen in de juiste verhouding winnen we de wedstrijd. Maar goed, Achilles mag dan wel kampioen zijn, maar deze wedstrijd zullen ze natuurlijk ook nog willen winnen.
  Het is vakantietijd en dat was voor ons de reden om de wedstrijd in samenspraak met Achilles vooruit te spelen, maar helaas bleek dat niet mogelijk te zijn en moesten we het vandaag zonder Mitchell en David doen. Wyke en Just sluiten daarom vandaag aan. Op de bank beginnen Laurens, Hugo, Micky en Jayron. Vogido wint de aftrap en de wedstrijd begint. Achilles voert direct de druk op en geholpen door balverlies achterin van Vogido, hebben ze een bijna vrije doorgang naar het doel. Gelukkig gaat het schot naast en komen we met de schrik vrij. Maar even later is het bijna weer raak na gepruts achterin; een slechte pass wordt eenvoudig onderschept, maar Wyke weet gelukkig te redden. Achilles is duidelijk sterker en Vogido is zoekende. Weer een snelle uitbraak van Achilles, maar goed ingrijpen van Ivo en het daarna opruimen van Julius zorgt nog steeds voor de beginstand. Langzaam komt Vogido beter in de wedstrijd en we verdienen een corner. De corner wordt door Mees goed voorgebracht en bijna kan Koen de bal binnen schieten, maar Kick is alert en komt goed in de afvallende bal en draait om de verdediging heen en haalt met rechts verwoestend uit en passeert de keeper in de 5de minuut. 0-1! Prachtig. Nu doorzetten. Kick gaat goed door op de linkerflank en geeft prima voor op Sem en Mees die helemaal vrij staan. Na de stuit haalt Mees ineens uit en schiet via de keeper de 2-0 binnen in de 7de minuut. Whaha, fantastisch. We zijn op dreef, want kort daarna slalomt Joran (die inmiddels van positie geruild heeft met Ole) de verdediging van achilles binnen en speelt af op Sem, die de bal helaas net verkeerd raakt en niet de 3-0 maakt. Nou, dat ziet er veel belovend uit zo, maar dan toch weer de onoplettendheid en het zwakke terugspelen, waardoor Achilles de 2-1 kan maken en even later zelfs gelijk maakt door een hoge bal die van ver, zo over Wyke in het doel beland. Tja, daar gaat je 2-0 voorsprong. Jammer.
  Laurens, Hugo, Micky en Jayron, komen in de ploeg voor respectievelijk Ivo, Julius, Just en Sem. Wellicht dat dit weer nieuwe impulsen geeft. Maar het inspelen van Wyke zorgt voor problemen en dat wordt direct afgestraft; Wyke is uit positie en de bal kan eenvoudig in het lege doel geschoten en brengt de stand op 2-3. Even later houdt Wyke ons nog in de wedstrijd met een goede redding op een snelle uitbraak van Achilles en zo blijft de stand tot de rust op 2-3 steken.
  Tja, wat moet je ervan zeggen; Achilles lijkt over het algemeen wat beter en Vogido is voornamelijk goed in het maken van fouten in de vorm van slechte passing, te zachte passing en het niet tijdig afspelen van de bal. Hopen dat het in de 2de helft beter gaat.

  Kick is dichtbij de gelijkmaker als hij met een goede versnelling zijn tegenstander uitspeelt en de bal langs de keeper speelt en richting het doel rolt, maar helaas kan een verdediger van Achilles de gelijkmaker voorkomen. De wedstrijd gaat redelijk gelijk op en het is dan ook eigenlijk wel een beetje een domper als een vrije bal van Achilles in de kruising beland. 2-4. Kom op jongens! We gaan het over een andere boeg gooien, Achilles is inmiddels ook al anders gaan voetballen, dus gaan we meer aanvallend spelen. Koen, Ole, Mees en Zilvijn gaan naar de kant en Ivo, Julius, Just en Sem komen weer in de ploeg. Julius gaat rechtsback, Hugo linksback, Laurens centraal, Ivo linksvoor, Just op het middenveld en Sem als extra spits. Maar helaas pakt dit niet goed uit; we kunnen geen vat krijgen op de snelle spitsen van Achilles die vrij eenvoudig, nu ons centrale duo gereduceerd is tot 1, de 2-5 en de 2-6 binnen schieten. Maar het begint weer met balverlies en het niet adequaat reageren op de daarop volgende uitbraak. Aanvallend komen we ook niet verder dan een kansje voor Jayron, waarbij de keeper ver uit zijn doel is, maar de bal toch naast gaat. Met nog iets minder dan een kwartier te spelen, komen we iets dichterbij. Just gaat goed door en speelt in op Kick die goed wegdraait en na een flinke versnelling binnenschiet. 3-6! kan het nog? Maar dan zit het ook wel erg tegen; via een kluts beland de bal ongelukkig in ons doel en is het 3-7. We verliezen onze duels op het middenveld en de verdediging is niet bij machte om de daarop volgende uitbraken te stoppen. Veelal zijn er dan nog maar 2 verdedigers over, als de rest het al heeft opgegeven. We proberen het nog wel en Kick is dichtbij zijn 3de als hij goed zijn lichaam gebruikt, maar helaas schiet hij over. Achilles wacht op fouten van Vogido en straft dat goed af, gelukkig biedt de paal redding, maar even later wordt het dan toch nog 3-8, wat tevens de eindstand is.

  Achilles is terecht kampioen en wij hebben gegokt en verloren. Voornamelijk door foute passes en verkeerde inschattingen. Helaas hebben we niet alleen deze wedstrijd verloren, maar onze 2de plek staat ook op losse schroeven. Twello wint met maar liefst 6-0 en loopt in feite 11 doelpunten op ons in en is ons nu met 3 doelpunten verschil gepasseerd.
  Volgende week is onze laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen sportclub Enschede; de nummer 9 van de competitie, dus is het noodzakelijk om die wedstrijd te winnen en ons doelsaldo een flink upgrade te geven. Helaas moet Twello tegen de nummer 10, en zal het dus lastig worden om Twello weer op doelsaldo te passeren.

  We zullen het zien volgende week.