• Vogido JO8-1 - Victoria’28 JO8-1
  Zaterdag 21-12-2019 tijd: 10:45

  Aanwezig: Lars, Mees, Olivier, Raoul, Rink, Silvan
  Afwezig: Mats, Pim, Jayden

  Op ons eigen Sportpark het Wooldrik stond vandaag de laatste wedstijd voor de winterstop op het programma tegen een tegenstander, waar eerder dit jaar met 10-1 van was verloren. Mats en Pim waren er vandaag niet bij en helaas werd Jayden ook ziek waardoor er nog even gezocht moest worden naar een vervanger. Raoul Pot werd bereid gevonden om vandaag mee te doen en hiermee was het team weer aangevuld tot 6.

  Victoria liet van het begin af aan zien over een fysiek sterke en goed voetballende ploeg te beschikken. Doordat het vizier niet helemaal op scherp stond en de verdediging en keeper van Vogido zich goed weerde bleef het lang 0-0. Uit 1 van de vele mogelijkheden kwam Victoria op voorsprong en belande de bal in het doel achter Mees, die vandaag de eerste helft op doel stond. Na een pass van Rink was het Silvan die kon doorlopen en op weg leek naar de gelijkmaker. Zijn schot kon worden gestopt, waarna Victoria uitliep naar een 3-0 voorsprong. Vogido deed wat terug doordat Rink de bal veroverde en zijn 1e van deze ochtend wist te scoren 3-1. Vogido probeerde te voetballen en wist door vrije mensen aan te spelen tot kansen te komen. Raoul liet zien prima mee te kunnen in dit team en veroverde regelmatig de bal. Verdedigend werd er flink gestreden door Olivier en Lars en zo werden een paar gevaarlijke aanvallen onschadelijk gemaakt.

  Victoria bleek echter een maatje te groot voor de thuisploeg en wist elkaar makkelijk te vinden om er vervolgens rustig op los te scoren. Van 3-1 werd het 5-1. Na de 5e tegentreffer maakte Vogido zijn 2e. Een mooie aanval over Silvan, Olivier en Rink werd bekroond door Rink, met zijn 2e doelpunt 5-2. Even leek het erop dat Vogido zich terug kon knokken in de wedstrijd. Schoten van Olivier, Raoul en Rink miste het doel of werden gestopt door de keeper. Doordat Victoria nog 2 x het net wist te vinden stond er met rust een 7-2 tussenstand op het bord.

  Na rust was het Lars die op doel ging en hij moest gelijk een paar reddingen maken, waarbij het wel weer leek dat hij magneetjes in de handschoenen had. Raoul wist met een pass Rink te bereiken, maar zijn schot werd door de keeper tot corner verwerkt. Uit de corner was het Rink die met een geplaatst schot de bal boven in de kruising krulde en de tussenstand op 7-3 bracht. Rink passte de bal op Raoul en die leek op weg naar een treffer, echter kon hij net op tijd achterhaald worden door de verdediger, waardoor een doelpunt uitbleef. Vogido bleef voetballen en met name Silvan en Mees wisten de vrije spelers goed te vinden. Mees probeerde het van afstand, maar dit schot wist het doel niet te bereiken.

  Hierna was het de beurt aan Victoria en hoewel Lars veel ballen wist te stoppen, was het niet te voorkomen dat Victoria uitliep naar een 12-3 voorsprong. Vogido wist nog 1 doelpunt te maken. Het was Mees die als een duveltje uit een doos bij een corner van Rink opdook en de bal achter de doelman wist te prikken 12-4. Het slotakkoord was voor Victoria die de 13-4 eindstand in de slotminuut op het bord bracht.
  Conclusie is dat Vitoria vandaag verdiend gewonnen heeft. Vogido heeft zich kranig geweerd en moet de positieve dingen meenemen voor na de winterstop. Met 5 gewonnen wedstrijden 1 gelijk en 6 verloren was het een wisselend succes wat betreft de uitslagen, maar belangrijker is dat het voetbal met stappen vooruit is gegaan.

  Langs deze weg wil ik Raoul bedanken voor zijn inzet en wens ik iedereen fijne feestdagen en alvast de beste wensen voor het nieuwe jaar.

  De doelpuntenmakers van vandaag waren:
  Rink 3 x, Mees 1 x

  Volgende wedstrijd: Nog niet bekend
  De eerste training zal zijn op woensdag 22 januari, waarna de competitie rond begin februari weer van start gaat.