• VOGIDO Academie
  De VOGIDO Academie is met ingang van het seizoen 2019-2020 verantwoordelijk voor de jeugdopleiding van RKSV VOGIDO. Het doel van de VOGIDO Academie is op een professionele manier de jeugdspelers en trainers van VOGIDO op te leiden en te ontwikkelen. De VOGIDO Academie wil door ambitie, plezier, ontwikkeling en samenwerking een toonaangevende jeugdopleiding in de regio Twente worden waar talentontwikkeling centraal staat.

  Wie zijn wij?
  De VOGIDO Academie is in 2019 opgericht door Eusebio Paol en Lasse Zoetman. Eusebio en Lasse zijn begonnen om de trainingen te verzorgen, trainers te begeleiden en de trainingen uit te werken. In 2019 zijn zij begonnen met slechts drie vaste trainers. Inmiddels zijn er meer dan 70 trainers die er allemaal voor willen zorgen dat de spelers zich goed kunnen ontwikkelen. Daarnaast ontwikkelen de spelers zich veel breder door onze gelijke kansen principe. Teams tot en met de O12 trainen tegelijkertijd, met dezelfde veldafmeting, met dezelfde materialen, dezelfde ballen en met dezelfde oefenstof. Op deze manier wordt er geen onderscheid meer gemaakt tussen selectie en recreatie, maar leiden wij alle spelers tegelijkertijd op dezelfde manier. Vanaf de O13 wordt er niet meer tegelijk getraind, maar wordt er wel volgens dezelfde manier opgeleid. De spelprincipes die wij belangrijk vinden worden geperiodiseerd gedurende het gehele seizoen van de O13 tot en met de O19. Ook is er een derde trainingsmoment in de week mogelijk in de vorm van de techniekschool. Daarnaast is er ook een mogelijkheid tot videoanalyse voor de spelers door middel van 360SportsIntelligence.

  Betaalbare voetbalsport met zelf opgeleide trainers
  Uitgangspunt van VOGIDO is dat we goede en betaalbare voetbalsport willen aanbieden met zelf opgeleide trainers. Trainers die we graag willen helpen hun ambities in het trainersvak te realiseren. Door de trainers zo snel en goed mogelijk te ontwikkelen, kunnen de spelers zich ook beter ontwikkelen. Ook de techniekschool is een plek waar talentvolle jeugdtrainers zich kunnen door ontwikkelen.

  Uitgangspunt Academie
  Het uitgangspunt van de VOGIDO Academie is om zowel de spelers als de trainers te laten ontwikkelen. Hierbij worden de spelers opgeleid met behulp van allerlei oefenstoffen van VTON, FC Twente en de KNVB. Een ander uitganspunt van de VOGIDO Academie is “gelijke kansen”. Op deze manier proberen wij per leeftijdscategorie alles zo gelijk mogelijk te faciliteren. Met een eigen VOGIDO Academie zijn we ervan overtuigd beide uitgangspunten te kunnen realiseren.

  Historie

  Augustus 2019 -> Oprichting VOGIDO Academie (tot en met de O12)

  September 2019 -> Samenwerking met VTON

  April 2020 -> mijlpunt: meer dan 50 actieve trainers

  Juni 2020 -> 1e VOGIDO Academie Cup

  Augustus 2020 -> VOGIDO Academie breidt uit met de O13

  September 2020 -> het werken van vaste trainers per team

  Juni 2021 -> Samenwerking met FC Twente/Heracles

  Augustus 2021 -> start met veldcoördinatoren

  Januari 2022 -> start techniekschool

  Mei 2022 -> VOGIDO Academie organiseert voor het eerst een toernooi met andere clubs (O9 toernooi)

  Juni 2022 -> 13 trainers slagen voor de pupillencursus

  Augustus 2022 -> VOGIDO Academie verantwoordelijk t/m de O19