• Vogido JO8-1 - Sp. Neede JO8-2
    Zaterdag 7-12-2019 tijd: 9:40
    Aanwezig: Jayden, Lars, Mats, Mees, Olivier, Pim, Rink, Silvan

Net als bij de uitwedstrijd tegen Sportclub Neede JO8-2, werd de thuiswedstrijd vandaag gespeeld onder een kille en winderige omstandigheden. Vogido was compleet en na de goede wedstrijd van vorige week tegen Tubanters is het altijd weer de vraag of het voetbal ook deze ochtend gaat lukken zoals getraind. Dat is dus proberen op te bouwen van achteruit, de vrije mensen zoeken en de ruimtes op het veld benutten.

Het begin van de wedstrijd was voor de thuisploeg, die lekker combineerde en al snel op voorsprong kwam. Jayden wist Silvan te bereiken die op zijn beurt met een hakje Rink vrijspeelde. Rink zette de bal voor en het was Mats die de bal in het doel schoot 1-0. Een aanval uit het boekje. Nadat Rink 2 x de bal net naast had geschoten was het Neede die voor gevaar kon zorgen. Een schot van afstand spatte uiteen op de lat. Uit de tegenaanval bezorgde de Lars de bal bij Jayden, zijn schot kon nog worden gestopt door de keeper. Een 2e poging van Jayden zorgde voor meer geluk, de bal werd hard achter de keeper geschoten en de 2-0 voorsprong kon worden gevierd. Het samenspel was de eerste 20 minuten goed en dit resulteerde in meer kansen en doelpunten konden dan ook niet uitblijven. Een vlot lopende aanval over Silvan, Olivier en Pim werd maar net naast geschoten door Pim. Pim, Olivier en Lars zorgde er in deze fase voor dat Mees geen ballen op doel kreeg door goed te verdedigen.

Silvan wist nog maar eens Rink vrij te spelen, maar zijn schot ging net naast. Nadat de keeper van Neede de bal in de voeten van Rink had gespeeld was het wel raak, hij kon zo doorlopen en schoot de bal keurig in de hoek achter de doelman 3-0. In de volgende aanval was het weer raak. Mats speelde de bal op Silvan die nog maar eens een assist achter zijn naam kon bijschrijven door de bal naar Rink te spelen. Rink kon de 4-0 binnenschieten. Nadat Pim een splijtende pass door het midden op Rink speelde schoot hij de bal op de paal. Deze kwam precies weer voor zijn voeten en wist hij zijn 3e en Vogido’s 5e op het scorebord te brengen. Doordat Mees een “cleansheat” noteerde werd hiermee de ruststand 5-0.

In de rust werd afgesproken om vooral zo door te gaan, iets meer de vrije mensen te zoeken en niet teveel alleen te gaan. Dit kwam er de 2e helft niet helemaal uit. Neede wist Vogido regelmatig onder druk te zetten en doordat Vogido ging lopen pingelen achterin en ballen door het midden ging uitverdedigen vielen er liefst 4 tegendoelpunten. De 2e helft is er dan ook 1 om snel te vergeten. De enigste 2 hoogtepunten voor de thuisploeg waren de 6-1 die Silvan kon scoren na een prachtige pass van Jayden en in de slotminuten kon Rink de 7-4 maken en waarmee de eindstand werd bereikt.

Conclusie een prima 1e helft, die helaas gevolgd werd door een matige 2e, waar spelers vooral trucjes probeerden te doen en individuele acties probeerden te maken tegenover een overmacht van Neede. De spelers moeten dan ook vooral het goede spel van de 1e helft meenemen naar de laatste 2 wedstrijden waar ze kunnen aantonen welke ontwikkeling er doorgemaakt is tegen 2 ploegen waarvan er eerder dit jaar dik is verloren.