• We zijn weer begonnen!

  31 aug 2019
 • Vogido JO8-1 – Avanti W. JO8-1
  Zaterdag 31-8-2019 tijd: 8:30
  Aanwezig: Jayden, Lars, Mats, Mees, Olivier, Pim, Rink, Silvan

  Op een zonovergoten Sportpark ’t Wooldrik stond vandaag de allereerste “beker” wedstijd op het programma. Na een lange zomerstop is het altijd goed om te zien of de voetbalkwaliteiten nog aanwezig zijn bij onze spelers. Het team van vorige jaar Jo7-1 is compleet doorgeschoven en aangezien er 6 tegen 6 word gespeeld op een kwart veld moest dit team aangevuld worden met 2 spelers. Op de transfermarkt was het gelukt om spelers aan het team toe te voegen in de vorm van Jayden en Rink. Gelukkig zijn alle andere spelers Lars, Mats, Mees, Olivier, Pim en Silvan behouden zodat er weer een mooi team het veld in kon worden gestuurd.

  De tegenstander van vandaag was voor ons een onbekende namelijk Avanti uit Glanerbrug. Na een korte uitleg over de nieuwe spelregels was het Xander die het startsignaal gaf. Al snel werd duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren en er ontstond een mooi voetbalgevecht. De eerst kansjes waren voor de thuisploeg die gevaarlijk werd met een aantal afstandsschoten. Het eerste schot van Rink belande in de handen van de keeper, zijn tweede schot ging net naast. Ook een schot van Jayden ging maar net naast. Na goed doorzetten van Pim kon hij zo doorlopen op de keeper en leek de 1-0 op het scorebord te komen. De keeper van Avanti wist het schot echter met een reflex keren. Uit de eerste de beste counter scoorde Avanti de 0-1. Tijd voor Vogido om er een schepje bovenop te doen en er werd geprobeerd om met samenspel tot kansen te komen. Het was Rink die een voorzet van Pim voor de voeten kreeg en zich geen moment bedacht. Met een geplaatst schot bracht hij de ploegen op gelijke hoogte 1-1! Toen was het de beurt aan Avanti maar 3 kansen werden onschadelijk gemaakt door Mees die de 1e helft op goal stond. Na een schot van Jayden die gekeerd werd door de keeper was het Olivier die met een puntertje de op dat moment verdiende voorsprong op het bord bracht 2-1.
  Het was de beurt aan de uitploeg om hier wat tegenover te zetten en beide ploegen konden het net vandaag makkelijk vinden. Avanti scoorde 2 x in korte tijd en Vogido stond met 2-3 achter. Vogido probeerde voor rust de opgelopen achterstand ongedaan te maken en vuurde het ene na het ander schot af op het doel van de tegenstander. Schoten van Pim, Jayden en Silvan gingen naast of werden gestopt door de keeper, maar een geblokt schot van Rink viel voor de voeten van Silvan die de 3-3 scoorde. Toen Pim de bal uit een uittrap van de keeper voor zijn voeten kreeg dacht hij niet na en poeierde hij de 4-3 tegen de touwen. Hiermee was de ruststand bereikt.

  Na de rust ging Olivier op goal en hij kon gelijk laten zien wat hij kon. Een schot werd keurig uit de hoek gedoken. Uit de corner viel na wat gerommel achterin de 4-4. Een kansenfestival volgde en doelpunten konden aan beide kanten niet uitblijven. Het was Lars die de gevaarlijke aanvallen van Avanti een paar keer onschadelijk maakte en ook de andere spelers verdedigden goed mee terug. Het was Pim die na een pass van Silvan de voorsprong op 5-4 bracht. Nadat een schot was gekeerd door Olivier prikte een speler van Avanti de 5-5 binnen. Pim stoomde weer eens door de verdediging en liep alleen op de keeper af. Het schot werd gekeerd, maar Jayden was er als de kippen bij om de 6-5 binnen te schieten. Na een overtreding werd er een vrije bal toegekend aan Avanti. Olivier kopte de bal er eerst nog uit, maar deze belande net verkeerd en de 6-6 lag weer in het netje. Een schot van Rink werd gestopt, maar een slalom door de verdediging en het schot war daar op volgde was Avanti te machtig. Vogido stond weer op voorsprong 7-6. Nadat Jayden een pass van Rink afrondde en het verschil voor het eerst op 2 bracht was het verzet gebroken van de uitploeg. Het slotakkoord werd verzorgd door Mees die de bal op een presenteerblaadje keer van Pim, de bal in de hoek plaatste en de eindstand hiermee op 9-6 bracht. Al met al een leuke sportieve wedstrijd en een mooie teamprestatie van onze jongens


  De doelpuntenmakers van vandaag waren:
  Jayden 2 x, Rink 2 x, Pim 2 x, Mees 1 x, Olivier 1 x, Silvan 1 x
  Volgende wedstrijd:
  Zaterdag 7 september 9:00
  Bon Boys JO8-1 – Vogido JO8-1