• Allereerst bedankt voor al jullie felicitaties! 

  Zouden Chris, Wim M. , Antoon, Martinus, Wim S. Herman en pastoor Geertman bij oprichting vermoed hebben dat wij gisteren de 90ste  verjaardag van Vogido hebben gevierd? Waarschijnlijk hebben ze destijds, als eerste bestuur van Vogido, niet zover in de toekomst gekeken. En mochten ze dat wel hebben gedaan, zullen ze nooit hebben verwacht dat we ons 90ste verenigingsjaar op deze manier hebben moeten vieren, of beter gezegd "niet vieren".

  In 1931 begon Vogido met 13 leden (vrienden) aan een avontuur. Een avontuur dat nu 90 jaar later een bruisende vereniging is geworden met ruim 1000 leden. Vriendschap stond in die jaren voorop maar prestaties werden er ook toen al geleverd. Daarin is Vogido niet veel veranderd. Nog steeds gaan prestatie en recreatie hand in hand. 

 • In de afgelopen 90 jaar resulteerde dat in 6 kampioenschappen voor ons eerste elftal maar natuurlijk ook in talloze prachtige voetbalmomenten in de andere elftallen jong en oud. Dat is samen met het familiegevoel één van de sterke punten van onze club. En dat geldt niet alleen voor het voetbal. Sinds 2006 heeft ook Aveleijn een vaste stek in ons clubhuis en daarnaast brengt de BSO ook leven in de brouwerij. 

  Als de oprichters al zover naar voren hadden gekeken, hadden ze waarschijnlijk spetterende activiteiten en een knallende verjaardagsparty verwacht. Helaas is het 90ste levensjaar van Vogido een jaar waar we nog lang op terug zullen kijken. En dan niet vanwege de jubileumactiviteiten en feesten maar vanwege een pandemie die het hele voetbal een jaar lang heeft platgelegd. De Coronapandemie ging ook niet aan Vogido voorbij. We hopen dat degenen die hierdoor geraakt zijn voorspoedig herstellen. 

  Dit 90ste jaar heeft weer eens aangetoond dat we samen Vogido zijn. Ook in moeilijke tijden. Er zijn ook mooie dingen gebeurd. Er is hard gewerkt aan de renovatie van ons clubhuis, online activiteiten gehouden, getraind daar waar het mocht en bereiden we ons voor op hopelijk een beter en sportiever 91ste jaar van de club. Kortom we bruisen als nooit tevoren. Dus niet 90 jaar oud, maar 90 jaar jong. En dat blijkt ook uit het feit dat we in het ledenaantal stabiel zijn gebleven. Een teken dat we er zijn voor elkaar en dat er vertrouwen is in de club. Uiteindelijk is dat ook de basis om uit te kijken naar het 91ste verenigingsjaar waarin we weer de dingen kunnen doen die we graag willen.

  Aan alle leden: Samen zijn we 90 jaar geworden en alleen samen gaan we op naar de 100!  

  Sportieve groet,
  Theo Busch
  Voorzitter