• Thomas, onze jongste spelbegeleider, wil graag scheidsrechter worden. Hij wordt daarbij begeleid door de scheidsrechterscommissie en dus alle reden voor een interview.

  We zitten op zaterdag na de wedstrijd in de kantine en hij vertelt: zit in groep 8, is elf jaar en vindt dat zijn vader het saaiste beroep heeft dat bestaat als systeembeheerder. Dat gaat hij natuurlijk anders doen en daar is hij nu al mee begonnen. Want hij mag sinds kort de wedstrijden van de pupillen fluiten. En nu zelfs de wedstrijden onder 10 jaar.

  VOGIDO scheidsrechter André Drenth begeleidt hem en geeft hem tips. Zo leert hij meer over het voetbal dan hij als speler wist over bijvoorbeeld meer ingewikkelde spelsituaties. De meest spannende beslissing tot nu toe was toen een keeper een speler neerlegde en hij een penalty uitdeelde. Op zo’n moment de juiste beslissing nemen, dat vindt Thomas leuk.

  André is erg blij met Thomas, hij is enthousiast en leergierig. De tips die hij krijgt gebruikt hij in de volgende wedstrijden meteen. Want een goede scheidsrechter wordt je natuurlijk gewoon door veel wedstrijden te fluiten.

  Thomas’ vader Rogier vertelt dat Thomas vindt dat een wedstrijd een goede scheidsrechter nodig heeft. Hij vind het leuk om die goede beslissing te nemen en daarom wil hij dit graag doen. Thomas speelt zelf natuurlijk ook bij Vogido en met JO12-3 zijn ze net kampioen geworden. Naast het voetballen gamed hij graag, maar dan meestal wel FIFA natuurlijk. Hij krijgt trouwens ook een vergoeding van vijf euro voor twee wedstrijden en die gaan trouw in zijn spaarpot. Mooi meegenomen! Als hij 14 is mag hij aan de scheidsrechter opleiding beginnen. Thomas, jongste vrijwilliger en jongste scheidsrechter van Vogido, we zijn blij met jou!

  André Drenth vertelt nog over de behoefte aan meer scheidsrechters en spelbegeleiders bij de club. Vanaf JO11 wordt er gefloten door een scheidsrechter, bij de JO8 t/m JO10 volstaat een spelbegeleider. Wie geïnteresseerd is, wordt eerst natuurlijk bijgepraat over de spel- en gedragsregels. En wordt daarna individueel begeleid in het fluiten door één van de ervaren scheidsrechters.. De begeleiding bij de wedstrijd is er zolang nodig, waarna hij of zij zelfstandig kan fluiten.

  Als je het leuk vind, maar je weet niet of het wat voor je is, dan kun je altijd een keer met de scheidsrechterscommissie contact opnemen om wat meer te weten te komen. Ze zijn te bereiken op scheidsrechters@vogido.nl of via het telefoonnummer van de vrijwilligerswegwijzer Jort Bonne 0645974216 of vrijwilligers@vogido.nl

  Overigens organiseert de scheidsrechterscommissie ook af en toe een spelregelavond waar iedereen kan deelnemen, gewoon omdat het leuk is om wat meer over te weten. Binnenkort meer nieuws hierover.