• We zijn nu een paar maanden onderweg met de VOGIDO Voetbal Academie. De eerste weken stonden in het teken van kennismaken en de lijnen uitzetten, de laatste weken begint de Academie steeds meer structuur te krijgen. Volgende week ligt de Academie even stil en voor ons een goed moment om te evalueren wat er goed gaat en wat er beter kan. Ten eerste zijn wij erg tevreden met de progressie die we samen met het grote aantal trainers (ouders, stagiaries en jeugdspelers) hebben gemaakt. Maar het moet beter en daar gaan we na de herfstvakantie weer met goede energie aan werken. Een aantal zaken willen we met jullie delen.

 • Ontwikkeling staat voorop
  Wij merken dat spelers zich steeds meer beginnen te ontwikkelen, dat is heel mooi en is ook het hoofddoel van de Academie, hierdoor is de kans aanwezig dat we spelers af en en toe in een andere samenstelling en onder een hogere weerstand laten trainen. Op deze manier willen we ieder individu uitdagen en op zijn eigen niveau laten trainen en spelen.

  Toenemend aantal trainers
  Om aandacht te besteden aan het individu en zijn/haar ontwikkeling heb je trainers nodig. We zijn blij dat we steeds meer enthousiaste trainers bij de Academie mogen verwelkomen. Een andere taak van de Academie is om deze trainers te begeleiden om ook hen te laten ontwikkelen als trainer. Want als zij zich ontwikkelen gaat het niveau van trainingen omhoog en dus ook het niveau van het team en de individuele spelers. Niet elke trainer heeft dezelfde kwaliteiten en ervaring als trainer. Wij vragen begrip en willen jullie laten weten dat dit voor ons een aandachtspunt is. Heb je vragen of opmerkingen kom dan vooral bij ons zodat we het kunnen uitleggen en eventueel bijsturen. We zijn samen verantwoordelijk voor het plezier en ontwikkeling van jullie zoon of dochter. Wil jij je steentje bijdragen en ook af en toe een trainining verzorgen? Neem dan snel contact met ons op!

  Veldbezetting
  Door het toenemende aantal trainers konden we gaandeweg steeds meer trainingsvelden (organisaties) uitzetten waardoor we in kleinere groepen zijn gaan trainen. De laatste weken hebben we gemiddeld 110 kinderen op de woensdagmiddag training met 12 a 13 trainers. Zoals gezegd stelt dit ons in staat om te werken aan de indivdiuele ontwikkeling van trainers en spelers. Een hele goede ontwikkeling die we na de vakantie willen doorzetten bij ondermeer de JO8-2 en JO8-3. Zij zullen ook apart van elkaar gaan trainen in een eigen trainingsorganisatie. Onze ideale situatie is dat elke groep in een dergelijke trainingsorganisatie (veld van 36 bij 23 meter) kan trainen. Naast dat we teams door het grote aantal spelers hun eigen organisatie geven kan het ook zijn dat we teams gaan samenvoegen omdat ze op een bepaalde dag niet de gewenste aantallen hebben om een goede training te geven. Zo voegen we JO12-1 en JO12-2 af en toe samen om het tekort aan spelers op te vangen.

  Inhoud trainingen (VTON)
  Met de Academie werken we met de VTON traininsgmethode. Tot op heden bevalt dit prima. Toch merken we dat de jongere groepen (JO8 en JO7) hier wat meer moeite mee hebben. Voor deze groepen wijken wij af van de VTON trainingsmethodiek en hebben we eigen spelvormen/trainingen samengesteld.

  Truc van de Week
  Je zult het wellicht niet zijn ontgaan maar toch nog even de moeite waard om te vermelden. Wij hebben de Truc van de Week geintroduceerd. Elke woensdag wordt er een truc voorgedaan die de spelers als "huiswerk" meekrijgen om te oefenen. De ene truc is wat moelijker dan de andere, maar toch vinden wij dit leuk om met de kinderen te doen. Wij merken dat de kinderen hier super enthousiast over zijn, dus houden we die er na de vakantie zeker in! Dus kijk op www.vogido.nl/trucvdw om alle trucs nog eens rustig terug te kijken.Wellicht een goed idee voor de herfstvakantie.

  Aspirant leden
  Leden die zich aanmelden bij VOGIDO kunnen 4 weken meetrainen om tekijken of ze het leuk vinden. Vanuit VOGIDO zullen we in de tussentijd contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken. We willen graag alle spelers de kans bieden om wedstrijden te gaan spelen als ze dat willen. Dat is gedurende het seizoen niet altijd mogelijk. Als teams al vol zitten kan het zijn dat er pas op een later moment een mgelijkheid is weer een extra team in te schrijven. In de winterstop gaan we dus ook kijken of we extra teams moeten gaan inschrijven voor de voorjaarscompetitie. Op dit moment zijn onze JO8 teams vol en voor de andere leeftijdgroepen zijn we tot op heden er telkens nog in geslaagd nieuwe leden onder te brengen in een nieuw team. Sinds dit seizoen hebben we ook een leeftijdsgroep Onder 7. Zij spelen in een onderlinge competitie met een aantal bevriende verenigingen in en om Enschede. Dit is inmiddels een groep van 18 kinderen die wekelijks een toernooitje afwerken bij één van de deelnemende verenigingen. Zij spelen dan met 3 teams 4 tegen 4. De eerste reacties van kinderen en ouders zijn erg enthousiast. Het is een leuke en laagdrempelige manier om kennis te maken met het spelen van wedstrijden en de bijbehorende regels. In deze leeftijdsgroep hebben we een grote mate van vrijheid en kunnn we spelers vrijwel direct plaatsen. Na de herfstvakantie start er weer een nieuwe ronde van toernooien. Mocht je willen meedoen of eens een keer kijken? Neem dan contact op met Ramon Nijhuis ( ramon.nijhuis@vogido.nl).

  Social media
  We zijn ook begonnen met onze eigen social media. Op dit moment is de VOGIDO Voetbal Academie dus ook te volgen op Instagram en Facebook. Je kan ons vinden onder vogido.academie op Instagram en onder VOGIDO Academie op Facebook. Dus wil je op de hoogte blijven van alles wat er bij de Voetbalacademie gebeurd? Volg ons dan snel!

  Last but not least
  We merken dat spelers vaak "laat"op het veld komen waardoor we niet direct om 16.00 uur of 17.15 uur aan de training kunnen beginnen. Dus willen we jullie vragen om uiterlijk 15.50 uur resp. 17.05 uur (JO11, MO11 en JO12) op het veld aanwezig te zijn. Dan kunnen wij ons praatje doen en de teams snel indelen. Na de vakantie hebben we pilonnen met daarop de naam van de teams. Daar kunnen de spelers dan direct bij gaan zitten zodat we nog sneller aan de slag kunnen en een vol uur kunnen trainen. Graag jullie medewerking hierbij. Ook na afloop verzamelen we eerst alle materialen en sluiten we gezamenlijk af. Pas na de gezamenlijke afsluiting kunnen de spelers naar huis. Ook al is het dan misschien al 17.00 uur geweest! We hechten waarde aan het opruimen van materialen en kort te evalueren met de spelers.

  Als er vragen of opmerkingen zijn dan horen wij dat graag. Ook zijn Rob Woltering en Tjalling Dilling betrokken bij het succesvol laten slagen van onze VOGIDO Voetbal Acadmie. Ook hen kun je aanschieten voor vragen of goede ideëen. De opzet van de Voetbal Academie is om op lange termijn iedereen dezelfde ontwikkel mogelijkheden te geven voor wat betreft toegang tot trainers, materialen, oefenstof en velden. Aan jullie om te beoordelen of we op de juiste weg zijn.

  Geen trainingen in de herfstvakantie
  De komende week is er geen training vanuit de Voetbalacademie. Uiteraard is er wel gelegenheid voor Trainers en Teammanagers die wel willen trainen met hun team.
  Wij wensen jullie een hele fijne vakantie. Goed oefenen met onze trucs hè?

  Met vriendelijke groet,
  Lasse & Eusebio