• Vogido stuurt Sportclub Neede met grote nederlaag huiswaarts

  9 nov 2019
 • Vogido JO8-1 - Sp. Neede JO8-1
  Zaterdag 9-11-2019 tijd: 8:30
  Aanwezig: Jayden, Lars, Mats, Mees, Olivier, Pim, Rink, Silvan

  Op een kil en nat sportpark ’t Wooldrik stond vandaag de 1e wedstrijd van de terugronde op het programma tegen Sportclub Neede JO8-1. In de uitwedstrijd was het Vogido die een 6-2 voorsprong weggaf en dit resulteerde uiteindelijk in een 6-6 gelijkspel. Sportclub Neede is dus een ploeg waar je niet zomaar even van wint. Afgelopen week is er getraind op attent zijn en fel druk zetten, omschakelen naar de verdediging als we de bal niet hebben en het aanbieden als we zelf de bal hebben.

  De wedstrijd begon en het eerste schot op goal was van de uitploeg. Mees kon deze bal redden en trapte de bal uit de handen richting Rink. Deze belande precies in de loop van Rink en hij schoot de bal achter de keeper 1-0. Neede liet zien een leuk voetballende ploeg te zijn en creëerde kansen door steeds de vrije man te vinden en maakte al snel de gelijkmaker 1-1. Mees liet zich vandaag van zijn beste kant zien en redde een aantal keer op de schoten van Neede. Uit een corner belande de bal voor de voeten van de spits van Neede en deze bracht de uitploeg op voorsprong 1-2. Uit 1 van de volgende aanvallen scoorde de uitploeg ook de 1-3. Vogido moest nu een tandje bijschakelen en Pim wist met een pass Jayden te bereiken zijn schot belande in de handen van de keeper. Toen de bal uit een uittrap voor de voeten van Pim belandde bedacht hij zich geen moment en knalde de bal net zo hard weer terug richting de keeper. Het leek een makkelijke prooi voor de keeper te worden, maar deze schopte over de bal, waarna de bal tergend langzaam in het doel rolde 2-3.

  Uit de volgende aanval was het Rink die 2 mannetjes passeerde en met een mooie actie voor de gelijkmaker zorgde 3-3. Neede liet het hier niet bij zitten en omdat Vogido niet attent was bij 1 van de intrappen zorgde een speler van Neede voor een wereldgoal, door op Ziyech achtige wijze de bal in de verre hoek over de doelman te plaatsen 3-4. Nog voor rust leek de wedstrijd beslist te worden. Rink kreeg het op zijn heupen en wist maar liefst 5 x het net te vinden en hiermee werd de ruststand op 8-4 gebracht.

  In de rust werd besproken dat we iets meer moesten zoeken naar de vrije mensen om zo iets meer aan het voetballen te komen. Mats, Lars en Olivier zorgden ervoor dat er bijna geen bal meer door de verdediging kwam en als dat dan toch gebeurde was daar altijd nog Pim of Jayden die de bal weg konden werken. De enkele keer dat de bal er dan toch doorheen kwam stond Mees zijn mannetje en kon hij redding brengen. Vogido speelde dan ook een gewonnen wedstrijd en nadat Rink een pass van Silvan ontving maakte hij de 9-4 door de bal diagonaal in achter de keeper te schieten. De keeper van Neede wist ook nog een aantal schoten onschadelijk te maken van Mats, Lars en Jayden. Het was Rink die de 10e treffer op het scorebord bracht door een pass van Jayden onhoudbaar achter de keeper te schuiven. Neede probeerde het wel, maar er lukte niet veel meer bij de uitploeg. Slechts 1 x wisten zij in de 2e helft de bal in het doel te krijgen, waarmee de tussenstand 10-5 werd.

  Vogido wist elkaar in de 2e helft makkelijker te vinden. Pim passte de bal naar Olivier die zich met een actie vrij maakte van zijn tegenstander. De bal werd richting Silvan gepasst, maar helaas werd zijn schot gekeerd door de keeper. Silvan wist met een pass Rink te bereiken, maar ook dit schot miste het doel op een haartje. Nadat Lars de bal op Jayden hat gepasst bereikte hij Rink en die prikte de bal achter de doelman. Een actie van Silvan strandde in schoonheid hij passeerde de verdediger, maar zijn schot kon worden gekeerd door de keeper. Pim die vandaag als een huis stond te verdedigen maakte de laatste aanvallen onschadelijk en in de slotseconde zette Silvan de 12-5 eindstand op aangeven van Jayden op het bord.

  Al met al een prima wedstrijd van de thuisploeg en de complimenten aan alle spelers, die de getrainde punten deze week terug lieten zien in de wedstrijd. Dit gekoppeld aan een gezond stukje werklust en inzet maakt dat Sportclub Neede met een terechte nederlaag huiswaarts werd gestuurd.

  De doelpuntenmakers van vandaag waren:
  Rink 10 x, Pim 1x, Silvan 1 x,
  Volgende wedstrijd:
  Zaterdag 16 november om 8:45
  Avanti Wilskracht JO8-1 - Vogido JO8-1