• VOGIDO start met een eigen Voetbal Academie

  29 jun 2019
 • Binnen VOGIDO zijn we al langere tijd aan het kijken hoe we de trainingen van met name onze pupillen afdeling een andere invulling kunnen geven. Hoe kunnen we er voor zorgen dat onze pupillen op een passende wijze het voetbalspelletje kunnen leren? Met gekwalificeerde trainers, voldoende uitdaging, spelend met leeftijdsgenootjes en rekening houdend met ieders motivatie en ambitie. Dat is nog een hele opgaaf.

  In het kader van ons technisch beleidsplan zijn we een paar jaar geleden begonnen met het opleiden van “eigen” trainers. Met als doel om de kwaliteit van trainers en trainingen omhoog te krijgen. Dit heeft in verschillende leeftijdsgroepen heel goed gewerkt maar nog niet overal hebben we onze ambities waar kunnen maken. Met name de pupillenafdeling (JO12 en jonger) heeft op dit moment dan ook onze prioriteit.

  Kennisgroep adviseert op bepaalde beleidsgebieden
  Het bestuur is samen met een kennisgroep in gesprek op een aantal beleidsgebieden. Daarin kijken we met elkaar naar verschillende onderwerpen rondom het DNA van onze vereniging, opleiden en begeleiden van spelers, hoe ziet de toekomst van de voetbalsport eruit en hoe kunnen we daar als vereniging op in spelen.

  Vogido volgt alle ontwikkelingen met interesse
  Als bestuur kijken we op dit moment wat verder naar voren en zijn kritisch op ontwikkelingen op het gebied van zondag voetbal, volgen we met interesse het gelijke kansen project van de KNVB en onderzoeken we mogelijkheden om ons complex nog beter te benutten. Wij zijn van mening dat je dit beter kunt doen vanuit een financieel gezonde positie en een maatschappelijk sterk betrokken fundament.

  Naast landelijke en demografische ontwikkelingen zijn er lokaal ook nogal wat uitdagingen.
  In Enschede zijn er vanuit de politiek geluiden om het grote aantal verenigingen en complexen te reduceren. Een discussie waar VOGIDO graag aan deelneemt en hun bijdrage aan wil leveren. Wellicht niet als direct betrokkene maar wel uit een overtuiging dat je het als vereniging niet alleen kunt en samenwerking de sleutel is tot succes.

 • Meer keuzemogelijkheden
  De voetbalwereld volop in beweging. Tegenwoordig heb je niet alleen de keuze uit voetbalverenigingen maar ook uit commerciële voetbalscholen, keepersscholen, voetbalkampen etc. etc. Voldoende keuze voor spelers en ouders om hun ruwe talent te polijsten tot de nieuwe Frenkie de Jong of Mathijs de Ligt. Deze ontwikkeling heeft wel tot gevolg dat er veel vraag is naar goede en gekwalificeerde trainers en aan de andere kant ook weer extra kosten voor ouders met zich meebrengt. 

 • VOGIDO Voetbal Academie: Betaalbare voetbalsport met zelf opgeleide trainers
  Uitgangspunt van VOGIDO is dat we goede en betaalbare voetbalsport willen aanbieden met zelf opgeleide trainers. Trainers die we graag willen helpen hun ambities in het trainersvak te realiseren.

  Met het oprichten van een eigen VOGIDO Voetbal Academie denken we beide uitgangspunten te kunnen realiseren. De VOGIDO Voetbal Academie zal in eerste aanleg verantwoordelijk zijn voor de trainingen van onze pupillen op de maandag en woensdagmiddag waarbij als uitgangspunt geldt dat iedereen kan beschikken over dezelfde kwaliteit van trainingen, materialen en faciliteiten. In een later stadium gaan we ook kijken naar andere vormen en momenten.

 • Samenwerking met Eusebio Paol en Lasse Zoetman
  Eusebio Paol en Lasse Zoetman zijn voorbeelden van getalenteerde trainers met ambities in het trainersvak. Eusebio en Lasse zullen de gezichten zijn van de VOGIDO Voetbal Academie. Zij zullen de trainingen verzorgen, trainers begeleiden en de trainingen uitwerken. Eusebio is gestopt als speler van de selectie om zich helemaal te kunnen richten op de VOGIDO Voetbal Academie. We zijn als VOGIDO blij met deze samenwerking en wensen Lasse en Eusebio heel veel succes.

  Inmiddels zijn de mannen al begonnen met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Gezamenlijk zullen zij de indelingen voor het nieuwe seizoen mede gaan bepalen. Verder zullen zij op korte termijn verder invulling geven aan de trainersstaf en de uitwerking van de trainingen voor de leeftijdsgroepen JO12 t/m JO7.