• Vogido JO8-1 – MVV’29 JO8-1
    Zaterdag 29-2-2020 tijd: 9:30
    Aanwezig: Jayden, Lars, Mats, Mees, Olivier, Pim, Rink, Silvan

Op ons eigen Sportpark ‘t Wooldrik stond vandaag “eindelijk” de 2e wedstrijd na de winterstop op het programma. Door de voorjaarsvakantie hadden we 2 weken stilgelegen. Tegenstander van vandaag was MVV’29 JO8-1 uit Harbrinkhoek. Olivier was weer hersteld van zijn valpartij en we konden dan ook aantreden met onze vaste spelersgroep.

Met Lars de eerste helft op doel kon er worden afgetrapt. MVV liet al snel zien over een uitstekend ploegje te beschikken. Keer op keer werden de vrije mensen gezocht en gevonden, wat al snel resulteerde in de eerst mogelijkheid, welke onschadelijk werd gemaakt door Lars. Vogido probeerde met veel inzet en strijd in de wedstrijd te komen en uit een pass van Silvan kon Rink een schot lossen welke werd gekeerd door de keeper van MVV. Mees nam de corner en de bal belande in een scrimmage. Mats en Pim kregen de bal voor de voeten maar wisten de bal allebei niet in het doel schieten. Uit de tegenaanval wist de uitploeg op voorsprong te komen door een pass dwars door de verdediging. De bal belande voor de voeten van hun aanvaller die de bal in het doel schoof 0-1. In de volgende minuten leek het alsof Vogido in slaap was gesust en MVV kreeg alle ruimte om de voorsprong binnen de 1e 10 minuten uit te bouwen naar 0-3.

De 2e 10 minuten waren een stuk beter. Vogido knokte voor wat het waard was en kwam snel op 1-3 toen Jayden de bal veroverde, doorliep richting het doel en de bal achter de keeper van MVV schoof. Mees zette Jayden aan het werk door een pass op maat, helaas wist de doelman redding te brengen. De laatste kans voor rust was voor de uitploeg, maar Lars wist zijn doel verder schoon te houden en zo werd de rust bereikt met een 1-3 tussenstand.

In de rust werd afgesproken om vooral door te gaan met het druk zetten op de bal en ook verdedigend om je heen te kijken. Helaas resulteerde dit niet in het gewenste resultaat en werd Vogido totaal overlopen. Mede doordat we niet gingen passen, maar vooral lopen met de bal, werd elk bal verlies gevaarlijk. Olivier die de 2e helft ging keepen kon nog een aantal ballen tegenhouden, maar MVV voelde zich als in een speeltuin. Waar onze jongens normaal nog weleens samen de schouders eronder zetten en zich terug knokken in de wedstrijd, werd nu de vakantiemodus opgezocht. Constant werden de vrije mensen gevonden door de uitploeg en de achterstand liep op tot 1-7.

Door een 2e goal van Jayden werd het 2-7. MVV wist nog 2 x te scoren waardoor ze met een dik verdiende overwinning richting Harbrinkhoek vertrokken. Hopelijk weten onze spelers zichzelf een spiegel voor te houden en kijken ze eerst naar wat ze zelf kunnen verbeteren alvorens naar anderen te wijzen. Ik weet zeker dat er dan volgende week uit een ander vaatje wordt getapt en dat ze laten zien toch wel aardig te kunnen voetballen met elkaar.