• Met ingang van begin mei is Jort Bonne onze contactpersoon voor vragen over vrijwilligerswerk. Dus wil je graag iets doen voor de club maar weet je niet wat? Of je weet wat je wilt maar hebt geen idee bij wie je dan terecht kunt? Dan kun je jouw vragen bij Jort stellen. Jort is sinds een aantal jaren betrokken bij VOGIDO. Hieronder vertelt Jort aan de hand van vijf vragen wie hij is en wat hij als contactpersoon doet. 

  Wie is Jort Bonne?

  Ik ben inderdaad Jort en ben kunstenaar en ervaringswerker ggz en inclusiviteit. Als vader van Inse ben ik bij Vogido terecht gekomen, daarvoor wist ik bijna niks van voetbal. Maar als je je eigen kind ziet voetballen wordt het ineens wel leuk!

  Hoe lang ben je al betrokken bij VOGIDO?

  Sinds vorig jaar ben ik één keer per maand bardienst gaan doen en dat is erg leuk. Het geeft mij voldoening als ik wat omzet maak voor de vereniging en ik mag graag een drankje inschenken voor de mensen.

  Omdat er tekort aan trainers was heb ik bedacht dat ik met mijn ervaring als begeleider van groepen misschien ook trainer kon worden. Mijn zoon speelt inmiddels in jo17 dus het team kon mijn gebrek aan kennis wel compenseren. Ik had nooit gedacht dat ik dit ooit zou doen maar ben nu dus voetbaltrainer, erg grappig al zeg ik het zelf. Maar omdat ik een situatie probeer te creëren waarin we goed naar elkaar luisteren denk ik dat het wel gaat lukken. 


  Wat vind jij belangrijk voor VOGIDO? 

  Vanuit mijn werk vind ik het belangrijk als mensen erbij mogen horen en gezien worden in hun kwaliteiten. In deze tijd waarin we allemaal best veel met onszelf bezig zijn, kost dat denk ik wat extra moeite. Het mooie is dat het verschil zit in kleine dingen, elkaar waarderen, verschillen mogen er zijn.


  Wat wil je bereiken als contactpersoon vrijwilligers?

  Als nieuwe contactpersoon vrijwilligers hoop ik er te zijn voor mensen die best iets willen doen voor de vereniging maar niet precies weten hoe of wat. Ze kunnen me bellen, appen of mailen en dan kijken we samen wat je past. Want in feite is het allemaal maatwerk met ieders mogelijkheden en er zijn echt veel verschillende taken. Af en toe een paar uurtjes wordt al enorm op prijs gesteld!


  Het leukste lijkt me als mensen ook met eigen ideeën kunnen komen, zoals Marieke die een aantal keer per jaar een nieuwe ledencafé gaat organiseren. Dat is ook een manier om elkaar beter te leren kennen, echt top.

  Waarvoor kunnen mensen bij jou terecht? 

  Dus mochten mensen graag wat willen doen voor VOGIDO dan zijn ze heel welkom en kunnen ze me bereiken op vrijwilligers@vogido.nl. Samen kijken we dan wat leuk is en bij de persoon past.