• Familiedag 2018 

  Het was wederom een interessante dag. Nadat de deelnemende teams zich verzameld hadden in het clubgebouw voor een gezamenlijk ontbijt, bleek dat de organisatie voor een probleem werd gesteld: op het laatste moment had een team zich afgemeld, en was een ander team niet komen opdagen. Grom. Dat zijn van dat soort zaken waar je als organisatie geen enkele invloed op hebt, maar je moet die situatie dan wel even oplossen. Dat deed de organisatie dan ook met verve (lang leve de Ad Hoc benadering, die velen bij Vogido wel herkennen). Derhalve: in plaats van 2 poules van 4 gingen we van start met 2 poules van 3.

  Hoe dan ook werd er om 10.00 uur afgetrapt voor de eerste wedstrijden. Tijdens die eerste wedstrijden zaten we als organisatie druk te puzzelen hoe we het speelschema alsnog in de goede richting konden sturen. Maar ik kan u vertellen: da’s ons nog gelukt ook. En volgens mij zijn er niet velen die de problemen hebben opgemerkt, omdat er gewoon door gevoetbald kon worden.

  Na de poulewedstrijden, de kruisfinales en de finale kwam er uiteindelijk een eindstand tevoorschijn:

  1.: Vogido 2

  2.: Vogido 5

  3.: Vogido 6

  4.: Vogido 35+

  5.: Vogido G 1

  6.: Vogido 7

  Het moge duidelijk zijn dat de eindzege (en de bijbehorende bokaal) ging naar Vogido 2. Ik wil hier echter uw speciale aandacht en respect vragen voor het team dat op plaats 5 eindigde: Vogido G 1. Dit team wist het voor elkaar te krijgen om, in een wedstrijd die ‘slechts’ 20 minuten duurt, een monsterscore op het bord te krijgen: zij wonnen met 11-1 van hun directe concurrent, en alle leden van dat team kregen dan ook een verdiende onderscheiding. Als ik een hoed had gehad, dan had ik hem nu met een diepe buiging afgenomen. Compliment, team!

  Al met al was het een gezellige dag, al had de publieke belangstelling wel wat meer mogen zijn. Maar goed: wat niet is, kan nog komen; iets voor volgend jaar misschien?

  Hoe dan ook: we kunnen terugkijken op een geslaagde familiedag.

  Met groet,

  Uw presentator en correspondent ter plekke, HtH.