• Speelgerechtigheid "vastspelen"

  Er zijn regels verbonden aan de speelgerechtigdheid van een voetballer. Op deze pagina vind je alle informatie over 'vastspelen'.

  Op grond van het bepaalde in artikel 27 lid 1 en 2 van het Reglement Wedstrijden Amateurvoetbal heeft het bestuur amateurvoetbal het speelgerechtigd zijn van spelers voor lagere teams beperkt. Onder een lager team wordt verstaan een team dat lager is dan een ander team in dezelfde leeftijdsklasse qua categorie divisie en/of klasse , dan wel een team dat lager is dan een ander team qua leeftijdsklasse.

 • Hoofdregel

  Een speler is in een seizoen niet meer gerechtigd uit te komen in een competitie- of bekerwedstrijd voor een lager team dan het team of de teams waarvoor de speler in dat seizoen in totaal in 15 competitiewedstrijden is uitgekomen, doch uitsluitend indien het laatstgenoemde (hogere) team of de laatstgenoemde (hogere) teams deelnemen aan een competitie die is ingedeeld in categorie A.

  Voorbeeld 1
  Een speler in de leeftijdsklasse JO17 is in een seizoen uitgekomen in 15 competitiewedstrijden voor uitsluitend de JO17-1 (bv. categorie A, 1E klasse). De speler is in dat seizoen niet meer gerechtigd uit te komen in een competitie- of bekerwedstrijd voor een lager team dan het (hogere) team waarvoor de speler in dat seizoen in 15 competitiewedstrijden is uitgekomen, zoals de JO17-2 (bv. categorie A, 2E klasse) en de JO16 (ongeacht de categorie, divisie en/of klasse). Lees verder op de website van de KNVB

 • Inzien aantal gespeelde wedstrijden

  In de Voetbal.nl app kun je zien hoeveel wedstrijden je hebt gespeeld. Bij 15 wedstrijden (A categorie) mag je niet meer lager uitkomen. Let op dat bij de teamstatistieken ook de bekerwedstrijden worden meegeteld. Klik op je naam om naar je persoonlijke statistieken te gaan. Daar zie je bij de competitie het aantal wedstrijden dat je hebt gespeeld in het lopende seizoen.

 • Teamstatistieken Voetbal.nl app
 • Persoonlijke statistieken