• Van speler naar assistent-trainer Rob Woltering

  3 feb 2020
 • Dat Rob Woltering voetbal met hart en ziel beleeft, kan inmiddels niemand zijn ontgaan binnen de club. Rob gaat een nieuwe fase in van zijn carrière op het voetbalveld. Na vele jaren als speler in de selectie actief te zijn geweest, is er door een blessure een voorlopig nieuwe en prikkelende fase aangebroken. De komende maanden is Rob assistent-trainer bij het 1e. We zochten hem op.

  "Als speler doorliep ik de gehele jeugdopleiding van VOGIDO. Begonnen in de ‘’F-jes’’ en uiteindelijk na de ‘’A-junioren’’ in de selectie ingestroomd. Als jeugdspeler deed ik al regelmatig mee met de selectie, vooral met het 2e elftal. In totaal speelde ik al zo’n 17 jaar in de selectie. Op een voetoperatie na, ben ik altijd vrij gebleven van blessures.
  Helaas sloeg dit seizoen in de voorbereiding het ‘’noodlot’’ toe. Tijdens een training scheurde ik mijn kruisband af en mijn knieband in. Conclusie: operatie en einde seizoen als voetballer.

  Inmiddels ben ik geopereerd en volop aan het revalideren. Ik kreeg vanuit het 'VOGIDO voetbalhart' al snel de vraag of ik open stond voor een rol in de technische staf van het 1e elftal. Omdat ik graag wat wilde blijven doen in en voor de groep, heb ik het aanbod om als assistent-trainer van Marcel Degenaar aan de slag te gaan geaccepteerd. De 2e competitiehelft zal ik proberen mijn steentje bij te dragen aan een mooi en succesvol half jaar.

  Als trainer heb ik voornamelijk ervaring in de jeugd en ik ben in het bezit van het TCIII diploma. Ik heb bij VOGIDO de selecties van de F-jes t/m de A-junioren getraind en gecoacht. Met een aantal huidige 1e elftal spelers heb ik dus ook al gewerkt in de jeugd.

  Ik zie mijn nieuwe rol als een mooie kans om ervaring op te doen bij het senioren voetbal en mij te ontwikkelen als trainer. Daarnaast vind ik het mooi dat ik op deze manier een actieve rol kan spelen om samen met de spelers en de staf tot mooie resultaten te komen in het restant van het seizoen. Daar heb ik alle vertrouwen in".