• Vacature: Coördinator meidenvoetbal VOGIDO

  16 mrt 2022
 • VoetbalAcademie coördinator

  De rol van coördinator binnen de VoetbalAcademie brengt veel functies en verantwoordelijkheden met zich mee. De coördinatoren moeten een enorme toevoeging zijn aan de ontwikkeling van de jeugdopleiding van Vogido. De VoetbalAcademie wordt verdeeld in verschillende leeftijdsgroepen, waaraan een coördinator verbonden zal zijn: HO (Hoofd VoetbalAcademie), HO Bovenbouw (O19/O17), HO Middenbouw (O15/O13), HO 8V8 (O12/O11), HO 6V6 (O9/O10), HO Mini’s (O7/O8), HO meiden, stagecoördinator (hele jeugd), videoanalist. De coördinatoren van de VoetbalAcademie bepalen het jeugdvoetbalbeleid. Om dit tot in de perfectie te kunnen uitvoeren is het van belang om één keer in de twee weken bijeen te komen om over allerlei zaken te beslissen en uit te voeren. Dit wordt op de maandagen gedaan van 20:00 – 22:30 uur. 

 • De frequentie van vergaderen is cruciaal om het beleid te bewaken, maar ook om door te ontwikkelen in de gehele jeugdopleiding. Tijdens deze vergadering worden er zaken besproken die op dat moment spelen, maar nog belangrijker is dat hier het beleid van de toekomst wordt bepaald. Voorbeelden hiervan zijn: wat is de visie van de VOGIDO Academie? Wat is de ambitie van de VOGIDO Academie? Wat is ons jeugdvoetbalbeleid? Wat is ons kader-/vrijwilligersbeleid? Wat is ons budgetbeleid? Wat is ons communicatiebeleid? etc.

  Welke functies en verantwoordelijkheden brengt een coördinator dan met zich mee?

  1. Je bent als coördinator verantwoordelijk om aanwezig te zijn op de maandag vergadering

  2. Je bent als coördinator verantwoordelijk voor het werven en selecteren van de trainers

  3. Je bent verantwoordelijk om de huisregels en rollen aan trainers te communiceren en deze moet je proberen te waarborgen.

  4. Je bent verantwoordelijk om minimaal één keer in het kwartaal een trainersbijeenkomst te organiseren.

  5. Je bent het aanspreekpunt van alle trainers en spelers die je onder je hoede hebt. Dus als ouders vragen hebben komen ze bij jou. Je krijgt ook een …@vogido.nl mailadres. Ouders kunnen jou via deze weg bereiken.

  6. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de trainers. Hoe beter de trainer is, hoe beter de spelers worden.

  7. Je moet alle spelers van naam en kwaliteiten leren kennen.

  8. Met de VoetbalAcademie coördinatoren maken wij gezamenlijk het beleidsplan, dus probeer dit ook zo naar buiten te brengen. Conformeer jezelf aan het gemaakte beleid.

  9. Spreek trainers en spelers aan over de materialen. Jaarlijks blijven er ballen zoekraken of wordt deze niet opgehaald. Ook dit hoort bij de professionele slag die wij met de VOGIDO Academie willen maken.

  10. Probeer alle teams die onder jouw hoede vallen op dezelfde manier te laten spelen en ontwikkelen. De O15-5 moet op dezelfde manier proberen te spelen als de O13-1. De MO9 dient op dezelfde manier te spelen als de O9-2 etc. Er is een bewuste keuze gemaakt voor VoetbalAcademie coördinatoren per 2 leeftijdsgroepen, want op deze manier krijgen wij meer lijn in het opleiden van de spelers.

  Als je aanwezig bent bij trainingen:
  - Controleer of alles loopt en help trainers en spelers als zij vragen hebben.
  - Bereid de training voor en leg deze uit aan de trainers voorafgaand de training.
  - Probeer zo vaak mogelijk met trainers te evalueren over wat er goed en minder goed ging.
  - Vang spelers op als zij een blessure of een ziekte hebben. Ook bij wangedrag kunnen trainers de spelers naar jou sturen.
  - Beoordeel stagiair(e)s en koppel je bevindingen terug aan de stagecoördinator (Lasse Zoetman).

  Interesse?
  Bij interesse en vragen kun je contact opnemen met Eusebio Paol via eusebio@vogido.nl.