• Tiki-taka voetbal!

  20 okt 2019
 • Sp. Neede JO8-2 - Vogido JO8-1
  Zaterdag 19-10-2019 tijd: 8:30
  Aanwezig: Jayden, Mees, Olivier, Pim, Rink, Silvan
  Afwezig: Lars, Mats

  Op een kil en regenachtig Sportpark ’t Haantje werd er vandaag gespeeld tegen het Sprtclub Neede JO8-2. Mats en Lars waren op trainingskamp en konden vandaag niet meedoen. Dit betekende dat er geen wissels waren en iedereen vol aan de bak moest. Silvan had besloten dat hij vandaag wilde keepen, dus hij mocht de eerste helft op doel.

  Ondanks het vroege tijdstip was Vogido gelijk wakker. Er werd goed gecombineerd en vrije mensen werden makkelijk gevonden. Na een pass van Jayden was het Mees die het eerste schot afvuurde op doel, maar dit schot ging naast. Het volgende gevaar was een schot van Jayden die ook naast ging. Het vizier stond nog niet op scherp en het volgende schot van Mees ging naast. Neede kon hier maar weinig tegenoverstellen al kwam de uitploeg goed weg toen een afstandsschot net over het doel van Silvan ging. Olivier passeerde 2 man en wist met een pass Jayden te bereiken, zijn schot werd nog maar eens naast het doel geschoten. Neede zocht de aanval en het was Pim die met een uiterste krachtsinspanning een tegentreffer voorkwam. Uit de corner kwam Neede op voorsprong de bal belande bij 1 van de spelers en deze liet met een geplaatst schot Silvan kansloos.

  In de eerste time-out werd even gecontroleerd of de schoenen wel aan de juiste voet zaten en afgesproken dat de schoten in ieder geval tussen de palen moesten. Vogido liet zien dat het voetballend beter was en via Jayden kwam de bal bij Pim die op zijn beurt Rink wist te bereiken. Een doelpunt hing in de lucht maar het schot van Rink ging naast. Neede zette hier veel strijd tegenover en dit resulteerde in veel botsingen/overtredingen, mede omdat Vogido ook de strijd aanging. Bij een overtreding op Rink kreeg Vogido een vrije bal en Rink schoot deze tussen de spelers door in het doel 1-1. Het was Jayden die als een stormram door de verdediging ging en de verdiende 2-1 voorsprong op het bord bracht. Rink wist de voorsprong uit te breiden door een paar man te passeren en de bal diagonaal in het doel te schieten. De ruststand werd hiermee op 3-1 gebracht.

  In de rust klaagden de jongens over het feit dat ze zo vaak geraakt werden in de duels en er werd afgesproken dat als je sneller de bal speelt je ook niet in de duels komt en dus niet geraakt kan worden. Met Pim op doel kon de 2e helft gestart worden. Er werd weer eens een doelpunt weggeven aan de tegenstander door achterin de bal door het midden uit te verdedigen. Dit leverde balverlies op en Neede kon de 3-2 maken. Vogido liet het hierbij niet zitten en voetbalde een uitstekende 2e helft. Een aanval uit het boekje leverde de 4e treffer op. Olivier wist de bal langs de lijn bij Rink te krijgen. Rink bediende Mees en Mees schoof de bal in het hoekje achter de keeper 4-2. Bij 1 van de zeldzame tegenaanvallen was het Olivier die met zijn snelheid de aanval onschadelijk wist te maken. De ene na de andere mooie aanval werd op de mat gelegd. Jayden speelde de bal naar Silvan, Silvan passde naar Mees en Mees wist met een kort passje Rink te bereiken. Rink’s schot werd met een zweefduik uit het doel gehaald.

  Uit de corner belande de bal voor de voeten van Olivier maar ook dit schot werd gered door de keeper. Een volgend schot van Jayden ging net over. De volgende aanval tussen Silvan, Jayden en Rink kon net niet worden afgerond. Het was een wonder dat er niet meer doelpunten werden gemaakt, want Vogido reeg de ene kans na de ander aan elkaar. Nog maar eens een voorbeeld van een aanval over meerder schijven: Rink passte de bal naar Jayden, Jayden wist met een ange pass Silvan te bereiken aan de andere kant van het veld en Silvan schoof de bal bij Mees in de voeten. Mees zijn schot kon nog maar net worden gekeerd door de keeper. De 5-2 kwam er toch nadat iedereen bleef kijken toen er een handsbal werd gemaakt was het Rink die als eerste wakker werd en de bal in de hoek schoot. Weer een les geleerd als er niet gefloten word door de scheidsrechter moet je gewoon doorspelen.

  Silvan was ook opzoek naar een doelpunt en passeerde met een knappe actie 2 spelers, helaas belande zijn schot naast. Neede probeerde nog wat terug te doen. Olivier wist nog een paar aanvallen onschadelijk te maken en ook Pim wist een doelpunt te voorkomen met een katachtige reflex. Neede kreeg een corner en hier stond Vogido even te slapen. De speler van Neede nam de corner en schoot de bal achter onze doelman. Het slotakkoord was voor Rink die langs 3 man liep en als een horde loper over de benen van de tegenstander sprong. Hij kon alleen doorlopen op de keeper en wist deze met een schuiver te passeren. Hiermee werd de eindstand op 6-3 gebracht en kon de 2e overwinning van het seizoen worden gevierd.
  Na vorige week een matige wedstrijd te hebben gespeeld heeft iedereen vandaag kunnen zien dat deze ploeg met stappen vooruit gaat en het voetbal steeds beter word. Het plezier spat van deze ploeg af en als er dan ook nog hard gewerkt word voor elkaar is het Tiki-taka voetbal voor de toeschouwers ondanks de regen een lust voor het oog.

  De doelpuntenmakers van vandaag waren:
  Rink 4 x, Jayden 1 x, Mees 1 x
  Volgende wedstrijd:
  Zaterdag 26 Oktober 8:30
  Vogido JO8-1 – Longa’30 JO8-2G