• Thriller!

  11 mei 2019
 • Sportclub Neede JO7-1 - Vogido JO7-1

  Zaterdag 11-5-2019 tijd: 8:45
  Aanwezig: Lars, Mats, Mees, Olivier, Pim, Silvan

  Na een week dat er 2 voetbal thrillers in de champions league waren, waarbij maar eens bleek dat een wedstrijd niet snel beslist is. Stond op een zonnig Sportpark ’t Haantje de uitwedstrijd tegen een voor ons onbekende tegenstander op het programma. Sportclub Neede JO7-1 had tot vandaag alle wedstrijden gewonnen, dus onze jongens konden de borst nat maken. Na een moment van stilte vanwege het overlijden van een erelid van de thuisploeg begonnen beide ploegen vol strijd aan de wedstrijd.

  Al snel werd duidelijk dat dit een uitstekende ploeg was met een paar leuke voetballers. De eerste kans was voor Mats die een schot geblokt zag worden nadat hij de bal van Lars had ontvangen. Het was de thuisploeg die de 1-0 op het bord bracht met een schot van afstand. Mats zorgde voor gevaar door de bal af te jagen en zo een kans te creëren die helaas net gemist werd. Het werd een gelijk opgaande 1e helft met weinig kansen en veel duels die uitgevochten moesten worden. Na een snel genomen intrap zorgde de thuisploeg voor de 2-0. Een aanval uit het boekje tussen Pim, Silvan, Olivier en Mats werd net niet beloond met een doelpunt. Pim ronde deze aanval af, maar miste het doel op een haartje. Vogido liet zien over veerkracht te beschikken en na een pass van Olivier werd een schot van Silvan nog net gekeerd. Het was Pim die uiteindelijk het eerste doelpunt voor ons liet noteren door een solo langs de lijn te bekronen met een mooie goal 2-1!

  Neede liet het hier niet bij zitten en bracht het verschil terug naar 2, door de 3-1 binnen te schieten. Mats wist met een pass Mees te bereiken, die met een bekeken schuiver de 3-2 scoorde. Lars dacht vervolgens nog voor rust de gelijkmaker te maken met een lang rush vanaf eigen helft en een mooie goal. Helaas was de bal al achter geweest en werd dit doelpunt niet geteld. De ruststand bleef dan ook 3-2.

  In de rust werd met elkaar afgesproken om te blijven knokken voor elke bal en daar waar mogelijk elkaar te helpen. Helaas pakte dit in de 1e 5 minuten niet uit als gepland en scoorde Neede binnen een paar minuten 3 x, waardoor er een 6-2 tussenstand op het scorebord stond. Er bleef genoeg tijd over om de stand dragelijker te maken maar een overwinning leek toch ver weg. Na een schot van Mees op de paal was het Mats die op aangeven van Lars de 3e treffer op het bord bracht. Een schot van Pim werd nog maar net geblokt en de 4e treffer hing in de lucht. Na weer eens goed doorzetten van Silvan, kwam de bal bij Mees voor de voeten die de 6-4 binnen schoof. Het was niet zo dat de thuisploeg geen kansen kreeg, maar het publiek voelde een ommekeer aan komen.

  Nadat Neede de voorsprong had uitgebreid naar 7-4 en Lars ternauwernood een 8e treffer voorkwam met een verdedigende actie, was het Olivier die de achterstand terugbracht met een geplaatst schot tot 7-5. Uit een counter scoorde Neede 8-5 en leek de wedstrijd op slot te zitten. Niets was minder waar, Vogido zette alles op alles en streed voor elk grassprietje om een resultaat eruit te slepen. Het onmogelijk gebeurde. Keer op keer werd de bal afgepakt op de helft van de tegenstander en dit was een echte team prestatie. Als het niet Silvan was dan stak Mats of Olivier zijn been wel uit. En als zij waren uitgespeeld zorgde Pim, Lars of Mees er wel voor dat er niemand meer door kwam. De ballen werden snel naar voren geschoten en het waren Mats 2 x en Olivier 1 x die met prima schoten daar van wisten te profiteren en voor een 8-8 tussenstand zorgden.

  Zou het dan kunnen dat deze wedstrijd ook nog gewonnen gaat worden. Het antwoord is simpel, ja dat kan! Uit een counter zorgde Olivier met een mooi afstandsschot voor de 8-9 eindstand en de overwinning voor Vogido. Hiermee bezorgden wij Sportclub Neede zijn 1e nederlaag, maar ook dat hoort bij voetbal. Zo werd een knotsgekke voetbalweek afgesloten en past deze wedstrijd prima in het rijtje wedstrijden met Liverpool-Barcelona en Ajax-Tottenham, waar ploegen het onmogelijke mogelijk maakten. Beide ploegen ontvingen een groot en dik verdiend applaus, want eerlijk is eerlijk Sportclub Neede was zeker niet de mindere en was een sportieve en gelijkwaardige tegenstander.

  De doelpuntenmakers van vandaag waren:
  Mats 3 x, Olivier 3 x , Mees 2 x, Pim 1 x

  Volgende wedstrijd:
  Zaterdag 18-5-2019 tijd: 8:30
  Vogido JO7-1 – RKSV Bornerbroek JO7-2G