• Waar er bij de jeugd toch ook nog redelijk veel door kon gaan het afgelopen jaar was het voor onze senioren telkens weer spannend. Kon er gespeeld worden? Kon er uberhaupt getraind worden? Voor de spelers en speelsters niet leuk maar voor de begeleiding van de verschillende teams een regelrechte ramp. Hoe blijf je fit? Wat kan er nog binnen de mogelijkheden? Allemaal puzzels die gelegd moesten worden. Onderstaand blikken onze dames en mannen selecties terug op het afgelopen kalanderjaar.

 • Dames 1: Corona, valse start en veel blessures!
  De allereerste wedstrijd die er toe doet verliezen, geen goed begin van het voetbaljaar zou je zeggen. Waar zal het aan gelegen hebben? Was het het lange stilzitten tijdens de coronastop of hadden we de spirit nog niet gevonden om er weer vol voor te gaan? Gelukkig wisten we wat er op de trainingen moest gebeuren, vol gas werken en weer terug naar ons eigen spelletje! Na die eerste wedstrijd bleven we er niet in hangen en wonnen we de volgende bekerwedstrijden. Het was net niet genoeg om door te bekeren, jammer maar dat betekend wel dat we vol in kunnen zetten op de competitie. 
   
 • We hadden er ondertussen alleen wel een ander probleempje bij. Door het lange stilzitten, de vele wedstrijden achter elkaar en ik denk dat het koude weer ook niet meewerkte, viel de ene na de andere speelster geblesseerd uit. De een wat langer dan de ander. Waar je in een normaal seizoen een selectie van 14 speelsters ruim kan noemen, was het eventjes bijna te weinig. Het was hier en daar wat improviseren en doorzetten ook als je eigenlijk echt niet meer kon, we moesten het met zn allen doen en dat deden we. 
   
  We gingen als een speer en wonnen weer een heleboel wedstrijden. Totdat we 26 november voor de buis gekluisterd zaten en hier met een droevig gezicht voor weg kropen. Zaterdag zou de laatste wedstrijd worden, en wanneer de volgende is? Dat weet niemand.
 • Laten we het voor nu maar houden op een lange winterstop en proberen of we nog een beetje fit kunnen blijven om, wanneer we weer mogen, niet weer allerlei blessures op lopen. Aan onze teamspirit zal het in ieder geval niet liggen, want samen voetballen is toch wel wat we het allerliefste doen! 

 • Mannen: Goede fasen afgewisseld met mindere
  Het eerste deel van het jaar heeft de selectie veel invloed gehad van Corona en dan met name het ontbreken van sportieve prikkels en het behouden van de fitheid. De competitie stil is gelegd waarbij er tevens niet getraind mocht worden. Geleidelijk konden de trainingen in het voorjaar weer opgepakt worden (verdeling in leeftijdsgroepen) wat voor iedereen als begeleiding even puzzelen was. Hier hebben we ons goed in gered met diverse extra hulp in de begeleiding.

  Hierdoor konden we fysiek weer beetje op niveau komen na vele maanden inactiviteit. Overall gezien was het een verloren jaar waarbij de KNVB de samenstelling van de competitie heeft gehandhaafd. In juni 2021 is er gezellige jaarsluiting geweest en hebben we afscheid genomen van een aantal prominente clubjongens.

  Bij het tweede elftal heeft Edwin van Eerten als trainer afscheid genomen (naar UDI 1). Edwin heeft vele jaren goed werk geleverd bij de selectie en wij wensen hem veel succes bij zijn nieuwe club. Het stokje is overgenomen door Kevin van de Zweerde, hij is voor VOGIDO geen onbekende.

 • Het nieuwe seizoen 2021/2022 is gestart met een grote groep spelers, waarbij er doorstroming was vanuit Jo19 (eigen clubspelers). Voor jonge spelers is het altijd even wennen om een weg vinden op het moment dat je naar de selectie van de senioren gaat. Plotseling speel en train je tegen spelers met veel ervaring, slimme bagage en fysieke kracht. Dat vraagt aanpassingen in handelingssnelheid, het denken en het omgaan met weerstand. Diverse spelers hebben het ontdekken van het selectievoetbal redelijk tot goed opgepakt. En dat heeft simpelweg tijd nodig. Met een goede intrinsieke motivatie komt dat in orde.

  Het 1e elftal heeft in het nieuwe seizoen 2021-2022 diverse wedstrijden afgeleverd waarin goede en minder goede fasen in de wedstrijd van toepassing waren. De resultaten vielen uiteindelijk tegen. Dat heeft met o.a. ervaring opdoen te maken voor de jonge spelers en de beschikbaarheid van ervaren spelers (door diverse blessures). Het 1e elftal heeft het jaar afgesloten in de onderste regionen en het 2e elftal speelt in de subtop mee. Er zijn een aantal spelers teruggekeerd van langdurige blessures en helaas zijn er een aantal nieuwe langdurige blessures bij gekomen. Dit heeft ons als selectie begeleiding en groep geraakt.

  Het 1e elftal heeft uiteindelijk een eerste overwinning gevonden vlak voordat de competitie opnieuw is stilgelegd door Corona. De wijze waarop de overwinning tot stand is gekomen geeft vertrouwen voor de rest van de competitie. De totale selectie (spelers en begeleiding) werken gericht verder aan een hecht collectief om de gevormde doelstelling dit voetbaljaar te behalen.

  Samen gaan we op weg naar een sportief 2022.
  Sportieve groet,

  De begeleiding