• Onderstaand een brief aan de ouders van Onder 8.

   

 • Beste ouders,

  We willen jullie graag informeren over de nieuwe leeftijdgroep JO7. Met de wetenschap van het vorig seizoen zijn er 5 nieuwe JO8 teams ingeschreven bij de KNVB.
  Dat is de eerste leeftijdsgroep waar je bij de KNVB op kunt inschrijven. We hebben, mede op basis van geluiden van ouders, eens gekeken naar de indelingen van de huidige JO8 teams.
  Daar valt op dat er qua leeftijd bij sommge groepen een groot verschil zit. Om die reden zijn we op zoek gegaan naar een andere invulling die meer recht doet aan de uitgangspunten "spelen met je eigen leftijdsgenoten" en "spelen op je eigen niveau".

  We zijn voor deze leeftijdsgroep op zoek gegaan naar een competitie buiten de KNVB om. Deze hebben we gelukkig gevonden en hebben daar drie JO7 teams voor ingeschreven.
  Dit is een 4 tegen 4 competitie in een soort toernooivorm waar elke week bij verschillende clubs drie a vier korte wedstrijden worden gespeeld tegen verschillende clubs.
  Leuk om te wennen aan het voetbal en het spelen in teamverband. Kleiner doel, kleiner veld en meer balcontacten zijn kenmerken van het 4 tegen 4 Onder 7 voetbal.
  We hebben besloten om JO8-4 en JO8-5 terug te trekken en hiervoor in de plaats met drie teams deel te nemen aan deze O7 competitie.

  Door deze keuze hebben we te maken met een onbalans qua leeftijdsopbouw en wellicht ook wel fysiek bij met name JO8-2 en JO8-3. Het leek ons niet gewenst om ook deze teams uit elkaar te halen en te herindelen.
  Iets wat dus nu aan het einde van het seizoen wel zal moeten gebeuren i.v.m. de overgang naar Onder 9. Wel willen we jullie de gelegenheid geven om kenbaar te maken als jullie zoon toch liever uitkomt in deze Onder 7 competitie.
  Omgekeerd hebben we een paar spelers die qua leeftijd en qua fysiek eigenlijk in Onder 8 thuishoren. Het zou mooi zijn als we er samen voor kunnen zorgen dat er meer balans komt in deze teams.

  Samen met vriendjes spelen
  We snappen dat het leuk is om samen met vriendjes te spelen. Zelfs zo leuk dat we vanuit alle hoeken en gaten verzoeken hebben gekregen met indelingsvoorstellen. We hebben zelf spelertjes die op maar liefst drie lijstjes staan.
  Een hele opgaaf dus om iedereen tevreden te stellen. Uitgangspunt bij VOGIDO is dat we iedereen willen laten spelen met zijn eigen leeftijdgenootjes en op zijn eigen niveau. Daarna kijken we zeker naar individuele wensen aangaande vriendjes of ouders die samen een team willen vormen. Maar mocht dat nu niet lukken dan is er echt geen kind overboord. We hebben bij VOGIDO hele leuke teams, spelers en ouders. Ze maken echt wel nieuwe "VOGIDO" vrienden.

  We hopen jullie hiermee inzicht te hebben gegeven in de huidige situatie en onze overwegingen. Op initiatief van VOGIDO zullen we dan ook geen spelers uit bovengenoemde teams gaan herplaatsen. Wel hebben we nog 1 a 2 spelers die we op basis van leeftijd en fysiek niet in Onder 7 kunnen plaatsen en dus bij JO82 en JO8-3 zullen gaan plaatsen. Voor nieuwe aanmeldingen gaan we naar leeftijd kijken en worden kinderen dus geplaatst bij de betreffende leeftijdsgroep en is er geen mogelijkheid om aan te sluiten bij een oudere leeftijdsgroep. Ook voor spelers in de O8 leeftijdsgroep die zich de komende tijd ongetwijfeld zullen aanmelden zal er een wachtlijst gaan gelden. Wanneer er voldoende nieuws spelers zijn zullen we daar een nieuw JO8 team uit proberen te formeren.

  Het spelen op eigen niveau kan inhouden dat wellicht naar verloop van tijd zal blijken dat een speler in O7 of O8 voor zijn eigen ontwikkeling hoger moet spelen. Dan zal dit in overleg met trainers en ouders bespreekbaar gemaakt worden. Op dit moment is dat beeld er niet en moeten ze gewoon lekker voetballen en plezier hebben. Mocht je de wens hebben om je zoon in Onder 7 uit te laten komen dan kun je dat kenbaar maken bij mij, Ramon Nijhuis, of bij Lasse Zoetman of Eusebio Paol van de VOGIDO Voetbalacademie. Voor vragen of opmerkingen inzake bovenstaande wijzigingen ben ik woensdag voorafgaand aan de training beschikbaar. Ook op zaterdagochtend ben ik bereikbaar in de serre van het clubgebouw.

  Met vriendelijke groet,
  Ramon Nijhuis
  Namens het kernteam Voetbal en de Pupillencommissie