• Spelregelbewijs

  Een spelregelbewijs maakt spelers en speelsters van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft meer inzicht in, én begrip voor,  beslissingen van de scheidsrechter. Daarnaast zorgt het kennen van de regels voor sportiever spel, waarbij het juist toepassen van de regels ook nog eens zorgt dat je als team meer kans maakt om te winnen. Het spelregelbewijs is verplicht voor spelers die voor het tweede jaar uitkomen in de O17 groep.

  Het Spelregelbewijs bestaat uit oefentoetsen die zijn onderverdeeld in twintig categorieën. Na de oefentoetsen komen de vijf levels die elk bestaan uit een combinatie van vragen uit de oefentoetsen. Na het vijfde level volgt de eindtoets. Als de vijf levels en de eindtoets succesvol doorlopen zijn, is het Spelregelbewijs behaald.

  Spelers krijgen een waarschuwing wanneer zij spelen zonder Spelregelbewijs terwijl ze dat wel hadden moeten hebben. De waarschuwing is in de vorm van een overtreding. Bij de zevende overtreding volgt er een straf.

  Na een zevende overtreding wordt er aangifte gedaan bij de tuchtcommissie. Mogelijk volgt er dan een sanctie. De richtlijn hiervoor is: een boete van 200 euro voor de vereniging en vier wedstrijden uitsluiting, waarvan 2 voorwaardelijk, voor de speler. Eeventuele geldboetes zullen door VOGIDO worden doorbelast aan de betreffende speler.

 • Juniorencommissie

  Vanuit de juniorencommissie krijg je een mail met daarin inloggegevens. Met deze inloggegevens kun je oefenen en de toets maken. De toets kun je zo vaak maken als noodzakelijk is voor het halen van het spelregelbewijs. Heb je vragen of kom je er niet helemaal uit neem dan even contact op met de coordinator spelregelbewijs.