• Spelregelbewijs

  Een spelregelbewijs maakt spelers en speelsters van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft meer inzicht in, én begrip voor,  beslissingen van de scheidsrechter. Daarnaast zorgt het kennen van de regels voor sportiever spel, waarbij het juist toepassen van de regels ook nog eens zorgt dat je als team meer kans maakt om te winnen. Het spelregelbewijs is verplicht voor spelers die voor het tweede jaar uitkomen in de O17 groep.

  Het Spelregelbewijs bestaat uit oefentoetsen die zijn onderverdeeld in twintig categorieën. Na de oefentoetsen komen de vijf levels die elk bestaan uit een combinatie van vragen uit de oefentoetsen. Na het vijfde level volgt de eindtoets. Als de vijf levels en de eindtoets succesvol doorlopen zijn, is het Spelregelbewijs behaald.

  Spelers krijgen een waarschuwing wanneer zij spelen zonder Spelregelbewijs terwijl ze dat wel hadden moeten hebben. De waarschuwing is in de vorm van een overtreding. Bij de zevende overtreding volgt er een straf.

  Na een zevende overtreding wordt er aangifte gedaan bij de tuchtcommissie. Mogelijk volgt er dan een sanctie. De richtlijn hiervoor is: een boete van 200 euro voor de vereniging en vier wedstrijden uitsluiting, waarvan 2 voorwaardelijk, voor de speler. Eeventuele geldboetes zullen door VOGIDO worden doorbelast aan de betreffende speler.

 • Voetbalmasterz

  Vanuit de KNVB krijg je een mail met een uitnodiging om het spelregelbewijs te halen. Je gaat naar de website van voetbalmasterz en je logt in met je KNVB account. Dit is hetzelfde account waarmee je inlogt in je Voetbal.nl app. Let op! Het emailadres van je KNVB account moet overeenkomen met het emailadres in de ledenadministratie van VOGIDO. Kun je niet inloggen of krijg je geen test? Neem dan even contact op met de coördinator van het spelregelbewijs (zie onderstaand).

  Met deze inloggegevens kun je oefenen en de toets maken. De toets kun je zo vaak maken als noodzakelijk is voor het halen van het spelregelbewijs. Heb je vragen of kom je er niet helemaal uit neem dan even contact op met de coordinator spelregelbewijs. 

 • Coördinator spelregelbewijs
  Nicole Teunissen
  juniorencommissie@vogido.nl
 • Nog geen account?

  Heb je nog geen KNVB (o.a. Voetbal.nl account) account? Download dan de app in de app store en kies voor registreren. Maak vervolgens je account aan met het emailadres waarmee je bij VOGIDO bent ingeschreven. Vervolgens kun je met datzelfde account inloggen bij Voetbalmatserz. Kijk op deze pagina voor een uitbereide uitleg.

  Wachtwoord vergeten?
  Met de optie "Wachtwoord vergeten" kun je een nieuwe wachtwoord opvragen. Dit kan in de Voetbal.nl app bij inloggen of in het aanmeldscherm (zie afbeelding rechts) op Voetbalmasterz.