• Het samenstellen van de nieuwe (selectie) teams is altijd een hele klus. Niet in de laatste plaats omdat het gevoelig ligt bij spelers en ouders. Iedereen wil graag in de selectie komen. Maar helaas kan dat niet altijd en zullen we keuzes moeten maken. Keuzes die we eerlijk, transparant en op basis van de geëtaleerde kwaliteiten willen nemen. Daarvoor hebben we een selectieprocedure opgesteld die in feite al direct na de winterstop begint met het inventariseren bij onze teammanagers. Jullie dus!

  In het kort komt het erop neer dat de teammanagers kunnen aangeven of er in hun team spelers zitten die uitgenodigd zouden moeten worden voor de selectietrainingen aan het einde van het seizoen. Samen met de bevindingen van de trainers en technisch coördinatoren worden de uintodigingen voor deze trainingen in de laatste week van de reguliere competitie verzonden aan de betreffende spelers. In de drie weken na afloop van het seizoen zijn er voor die groep spelers trainingen en/of wedstrijden. 

  Technisch beleidsplan (pdf)

 • Agenda selectieprocedure

  Actie start
  Inventarisatie teammanagers maart-april
  Uitnodiging pre selectie pupillen eind april
  Pre selectie pupillen training 1 6 mei
  Pre selectie pupillen training 2 13 mei
  Pre selectie pupillen training 3 20 mei
  Spelers pre selectie worden gebeld 21 mei
  Uitnodigingen selectietrainingen eind mei
  Start selectietrainingen vanaf 3 juni
  Selectiegroepen bekend week 27
  Teamindelingen Voetbal.nl app week 28
  Schoolvakantie 13 jul tot 25 aug
  Bekerronde 1 31 aug/1 sep
  Bekerronde 2 7 en 8 sep
  Bekerronde 3 14 en 15 sep
  Start competitie 21 en 22 sep
 • Pre selectietrainingen onder recreatieve pupillen teams

  Begin april zal er een inventarisatieformulier worden verzonden aan de teammanagers van de niet-selectie teams, de zogenaamde recreatieve pupillen teams (JO8-JO9-JO10-JO11-JO12). Hierin wordt gevraagd naar de gang van zaken binnen het team maar ook of er potentiële spelers zijn waarvoor het wellicht beter is om onder meer weerstand te trainen en te voetballen. We vragen jullie om spelers hiervoor op te geven. Na invetarisatie met de trainers zullen de spelers worden uitgenodigd voor een drietal trainingen in mei. Voor exacte data zie de agenda op deze pagina of kijk in de Voetbal.nl app. Uitnodigingen zullen eind april aan de betreffende spelers worden verzonden.

  Na afloop van deze trainingen zullen alle spelers worden gebeld of zij doorgaan naar de selectietrainingen na afloop (begin juni) van het seizoen. In deze periode wordt er gewerkt aan een selectie voor JO8-1, JO9-1, JO10-1, JO11-1, JO12-1, JO13-1, JO15-1, JO17-1 en JO19-1. In het overzicht hiernaast kun je per leeftijdsgroep zien uit hoeveel spelers/teams de selectiegroep voor het nieuwe seizoen zal bestaan. Afvallers van de selectietrainingen worden geplaatst in het naast, lager, gelegen team (prestatie team) om toch de aansluiting met de selectie te houden en op een passend niveau te blijven spelen en trainen.

   

 • Zoals gezegd willen we iedereen op zijn niveau laten voetballen. Over de selectieprocedure willen we duidelijk en transparant zijn. Er zijn drie criteria cq meningen die gezamenlijk moeten leiden tot een selectiegroep die aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen gaat beginnen.

  1. Inventarisatieformulier Teammanagers

  Na de winterstop ontvangen alle teammanagers een inventarisatieformulier met het verzoek deze in te vullen. Naast de voortgang en algemene gang van zaken wordt hierin ook gevraagd om aan te geven welke spelers in aanmerking komen voor de selectietrainingen aan het einde van het seizoen. Vul deze in vanuit het belang van de inviduele speler. Wanneer er meer potentie en drive zit in bepaalde spelers dan verzoeken we je om dit in je invnetarisatie in te geven.  

  2. Trainersoverleg

  In het overleg van trainers en technisch coördinatoren worden de spelers besproken. Wat zijn de ervaringen met spelers gedurende het afgelopen seizoen? Hoe hebben spelers zicht ontwikkelt en komen zij in aanmerking voor een uitnodiging voor de selectietrainingen?

  3. Selectietrainingen

  Direct na afloop van het seizoen worden de selectietrainingen afgewerkt. Spelers ontvangen een uitnodiging per mail en de trainingenzijn eveneens te zien in de Voetbal.nl app van de spelers. De selectietrainingen duren 3 weken en het aantal trainingsmomenten is afhankelijk van de leeftijdsgroep en trainer.

  Download inventarisatieformulier

 • Omvang selectiegroepen

  Groep Selectie teams selectiegroep voorbereiding
  JO19 2 teams 30 spelers
  JO17 2 teams 30 spelers
  JO15 2 teams 30 spelers
  JO13 2 teams 30 spelers
  JO12 1 team 10 spelers
  JO11 1 team 10 spelers
  JO10 1 team 8 spelers
  JO9 1 team 8 speler
  JO8 1 team 8 spelers
 • Na afloop van selectietrainingen zullen de trainers en technisch coördinatoren een selectiegroep worden geformeerd waarmee de voorbereiding van het nieuwe seizoen wordt begonnen. In die voorbreieding worden er uit die selectiegroep 1 of 2 teams geformeerd. 

  De selecties en overige recreatieve teams zullen nog voor de zomervakantie worden bekend gemaakt. Voor de spelers die niet tot de selectiegroep behoren wordt er een team gezocht binnen de leeftijdsgroep van deze speler. De selecties worden via de Voetbal.nl app bekend gemaakt. Zorg er dus voor dat alle spelers van je team de Voetbal.nl app hebben geïnstalleerd. Ook de traininsgmomenten en eventuele wedstrijden zullen via de Voetbal.nl app van desbetreffende spelers worden gecommuniceerd. Reden te meer om de app te installeren.