• Sportlust Glanerbrug JO7-1 - Vogido JO7-1
    Zaterdag 6-4-2019 tijd: 8:30
    Aanwezig: Lars, Mats, Mees, Pim, Silvan, Olivier

Op een frisse, zeg maar rustig koude zaterdag ochtend stond vandaag dezelfde tegenstander als vorige week op het programma. Na het doelpuntenfestijn van de vorige wedstrijd nog in het achterhoofd, beloofde dit ook weer een spannende pot te worden. Op het sportpark ’t Bultserve moest er vandaag revanche worden genomen voor de nederlaag die was geleden. Er werd besloten dat er 4 tegen 4 gespeeld werd.

Xander en Marije hadden vandaag de taak op zich genomen om alles in goede banen te leiden en er werd kort voor aanvang een korte teambespreking gehouden. Dit miste zijn uitwerking niet en er werd vol enthousiasme begonnen aan de wedstrijd. De eerste minuten hielden de beide ploegen elkaar in evenwicht. Het was de thuisploeg die voor het eerste gevaar zorgde, maar het schot miste het doel op een haartje. Vogido trok ten aanval en uit een goede pass van Pim zorgde Silvan voor het eerste gevaar. De bal werd net op tijd gestopt door de verdediging van Sportlust.

Doelpunten werden er nog niet gescoord en na een minuut of 10 stond de brilstand nog steeds op het scorebord 0-0. De volgende 2 momenten waren voor de thuisploeg die met 2 schoten voor gevaar zorgde. 1 schot werd gekeerd door Olivier die zich voor de bal wierp en het tweede schot beland op de paal.

De 1-0 voor de thuisploeg hing in de lucht, maar deze viel aan de andere kant. Het was Mees die nadat hij 2 ballen kort achter elkaar op de lat had geschoten de 1-0 binnen prikte nadat de bal terugkwam van de lat. Nu ontbrande de wedstrijd en het was Pim die met een afstandsschot de 2-0 noteerde. Nog voor rust zou de wedstrijd worden beslist. Na een snelle tegentreffer van Sportlust was het Vogido die de turbo aanzette. Mats probeerde het 2 x maar deze schoten konden nog net worden gekeerd. Het was Olivier die na een mooie aanval de 3-1 liet noteren.

Mats pakte de bal van de voet van de verdediger af en punterde de 4-1 binnen. Het slotakkoord in de eerste helft was voor Pim die op aangeven van Lars de 5-1 binnen poeierde en hiermee was de ruststand bereikt. Ondanks het goede verdedigen van de tegenstander wisten onze jongens hier vandaag keer op keer doorheen te breken.

De 2e helft begon spectaculair, vanaf de aftrap was Lars er als de kippen bij en hij schoot de bal in 1 x maar net naast de goal. Na een goede pass van Pim was het Silvan die de bal net voorlangs schoot. Sportlust probeerde terug in de wedstrijd te komen en dit lukte door uit een hoekschop de 5-2 te maken. Een kans voor opendoel was niet besteed aan Mees. Daarna was het de beurt aan Mats die vandaag zijn wondersloffen aan had. Nadat zijn schot terug kwam van de paal, tikte hij slim de 6-2 binnen. Met een slim steekpasje van Silvan wist Mats wel raad en hij scoorde de 7-2. Het verzet was gebroken bij Sportlust en Vogido scoorde er rustig op los. Keer op keer wist het voor gevaar te zorgen door vroeg te storen en veel druk op de verdediging van Sportlust te zetten.

De laatste man van onze tegenstander kwam ongelukkig in aanraking kwam met de paal en moest even gewisseld worden. Deze speler had vorige week en vandaag heel wat doelpunten weten te voorkomen. Vogido wist hiervan te profiteren door een afstandsschot van Pim die 8-2 maakte. Het slot was voor Mats die met 2 doelpunten zijn totaal vandaag op 5 bracht en de eindstand op 10-2.

De nederlaag van vorige week was hiermee weggepoetst en de supporters konden tevreden naar huis na weer een mooie pot voetbal gezien te hebben.