• Wat een prachtig weer en successen hebben wij gehad! De maand mei was een top maand. Wij nemen jullie mee in de afgelopen maand en ook kijken we vooruit naar de maand juni.

  Einde pilot techniekschool
  In de maand mei hebben wij de laatste training van de techniekschool gegeven. In de 10 gegeven trainingen hebben de jeugdspelers zich ontwikkeld op technische vaardigheden. Voetbalthema’s waren onder andere dribbelen, kappen/draaien, schijnbewegingen, afwerken, passen en aannemen. Na de laatste training hebben de spelers een individueel certificaat gekregen zodat de spelers kunnen zien waar ze al goed in zijn en waar zij zich in kunnen verbeteren. Wij willen de 50 spelers en de jeugdtrainers bedanken voor de geslaagde pilot.

  VOGIDO O15-1 voor de 2e keer kampioen?
  Morgen speelt VOGIDO O15-1 haar kampioenswedstrijd uit tegen HSC ’21 O15-1. De O15-1 kan voor de tweede keer dit seizoen kampioen worden: eerst in de Hoofdklasse, nu in Divisie 6. Kom de mannen van de O15-1 morgen om 13:00 uur aanmoedigen in Haaksbergen! Wij wensen de O15-1 spelers en staf alvast veel succes morgen!

 • BFC Bussum winnaar VOGIDO U9 Tournament
  Onder perfecte weersomstandigheden stond afgelopen maand het U9 Tournament op het programma. Met 16 deelnemers uit heel Nederland was het een divers en sterk bezet toernooi. In de finale was het een gelijk opgaande wedstrijd tussen N.E.C. 1 en BFC uit Bussum, maar wist BFC het beste om te gaan met de kansen en zodoende mochten zij de eerste prijs ophalen. 

  De Graafschap 2 wist beslag te leggen op de 3e plaats door Rohda Raalte te verslaan (5-2). VOGIDO O9-1 is op een 14e plek geëindigd.

  10, 11 en 12 juni: VOGIDO U14 Tournament!
  Het allergrootste evenement van VOGIDO staat binnenkort op de agenda. Vanaf vrijdagavond 10 juni tot en met zondag 12 juni vindt er bij VOGIDO een internationaal U14 toernooi plaats. Na 2 jaar van Coronagedoe, dit keer een spectaculair deelnemersveld. Zo gaan de jeugdteams van Liverpool, Ajax, PSV en Sporting Portugal hun kunsten vertonen op de velden van VOGIDO. De wedstrijden zullen professioneel aangekondigd worden door de stadionspeaker van FC Twente: Jan Bruins (Asjeblieft, oale wief). En de finale op zondag wordt gefloten door Bas Nijhuis (zonder VAR). Op zaterdag in de kantine een FIFA toernooi, zaterdagavond muziek, lekkere broodjes van de Broodbode en voor de koffieleuten onder ons een professionele barista. De jeugdtrainers van de VOGIDO Academie gaan op vrijdagavond wedstrijdanalyses maken van de 4 wedstrijden, na de tijd gaat een trainer van een van de BVO’s toelichten wat de speelwijze van zijn team was. Kortom: leerzaam en interactief. 

  Graag doen wij aan jullie allemaal de oproep om op 10, 11 en 12 juni bij VOGIDO te komen om van dit prachtige evenement te genieten. Met meer dan 1.000 leden hopen wij dat iedereen (met familie of aanhang) komt kijken!

  Organisatie VOGIDO Academie
  Het invullen van de vrijwilligers voor aankomend seizoen begint steeds meer vorm te krijgen. Zo hebben wij inmiddels 6 coördinatoren (Lars Hoekstein, Steyn Nieland, Ruben Hesselink, Stijn Pierik, Pauw Jager en Joska Broekmaat). Stijn zal volgend seizoen de O10-O9 coördineren en Joska zal de meidentak op zich gaan nemen. Ook hebben wij steeds meer veldcoördinatoren en trainers ingevuld voor aankomend seizoen. 

  Teamindelingen aankomend seizoen
  Aangezien het bijna het einde van het seizoen is, zijn wij ook al druk bezig met de teamindelingen voor aankomend seizoen. Bij de pupillen blijven wij dit baseren op drie factoren, namelijk: de individuele spelerskaarten, de input van de teammanagers en onze interne scouting. Tijdens de trainingen kan het daardoor voorkomen dat spelers gevraagd worden om met andere teams mee te trainen. Hierdoor krijgen we een goed beeld hoe nieuwe teams eruit kunnen gaan zien en dat resulteert in een conceptindeling. Pas na de bespreking met de trainers, teammanagers en pupillencommissie, wordt de definitieve teamindeling voor pupillen definitief bekend gemaakt. Bij de junioren zal dit ongeveer hetzelfde principe hebben, echter zullen er ook selectietrainingen plaatsvinden in de maanden juni/juli. De communicatie over selectietrainingen zal liggen bij de trainers voor aankomend seizoen. Wij doen ons best om in de laatste week voor de zomervakantie de teamindelingen met jullie allemaal te delen.

  Vacatures
  Voor aankomend seizoen zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten bij de O17-3, O17-4 en O17-5. Ook bij de meidentak zijn wij op zoek naar trainers voor de MO17-1, MO13-1, MO13-2 en MO10. Ben jij (of ken jij) iemand die hier geschikt voor is? Maak je interesse dan kenbaar via academie@vogido.nl of lars.hoekstein@vogido.nl (O17 teams) / joskabroekmaat@gmail.com (meidenteams).

  Einde van het seizoen
  De wedstrijden zitten er inmiddels voor iedereen (bijna) op. Wij hopen dat het voor iedereen een geslaagd seizoen was. De trainingen zullen in ieder geval doorgaan. Voor de pupillen zal de laatste training gegeven worden op maandag 11 juli, voor de junioren op donderdag 14 juli.

  Activiteiten
  Op zaterdag 18 juni komt er een WIPE OUT voor de jeugd en op zondag 26 juni vindt de familiedag plaats. Leuke activiteiten om in de agenda te zetten!

  Met sportieve groet,
  VOGIDO Academie