• Graag willen wij jullie meenemen in de ontwikkelingen van afgelopen maand binnen de VOGIDO Academie.

  VOGIDO Academie breidt uit
  De VOGIDO Academie ontwikkelt zich steeds verder. Vanaf komend seizoen worden ook de junioren opgeleid door de VOGIDO Academie. Dit is een logische stap na het eerdere toevoegen van de O13 en de techniekschool aan de Academie. Met deze stap kiest het bestuur ervoor dat de hele jeugdopleiding (O7 tot en met O19) op dezelfde manier opgeleid gaat worden. Doordat vanaf komend seizoen de Academie wordt uitgebreid, wordt vanaf deze maand de maandelijkse update naar alle jeugdleden gestuurd.

  De Academie wordt opgesplitst in zes categorieën, namelijk: de bovenbouw (O19-O17), de middenbouw (O15-O13), de 8v8 (O12-O11), de 6v6 (O10-O9), de mini’s (O8-O7) en de groeiende meidenafdeling. Bij elke categorie wordt er een vaste coördinator aangesteld die verantwoordelijk is voor zijn leeftijdsgroepen, deze coördinator zal ook het aanspreekpunt worden voor trainers en spelers.

 • Verdeling coördinatoren:
  Coördinator Bovenbouw: Lars Hoekstein
  Coördinator Middenbouw: Steyn Nieland
  Coördinator 8v8: Ruben Hesselink
  Coördinator 6v6 : Pauw Jager
  Coördinator mini’s: Eddy Ceben
  Coördinator meidenafdeling: vacant

  Naast deze coördinatoren blijft Eusebio Paol Hoofd Opleiding van de VOGIDO Academie. Hij zal – in samenwerking met Lars Hoekstein – de andere coördinatoren aansturen. Eén keer in de twee weken komen alle coördinatoren samen om het beleid te bewaken. Op deze manier probeert de VOGIDO Academie een vervolg te geven aan de professionaliseringsslag die is ingezet.

   
  Invulling trainers 2022-2023
  Doordat de meeste coördinatoren ingevuld zijn, is de volgende stap om de trainers in te vullen voor aankomend seizoen. In de tussentijd zijn er al een aantal trainers rond, sommige trainers zijn in gesprek en sommige trainers gaan ons (helaas) verlaten. Ben je of ken je iemand die geschikt is als trainer voor de VOGIDO Academie? Dan horen wij dat erg graag. Binnenkort zullen op onze sociale media kanalen de nieuwe trainers bekend worden gemaakt.

  Trainersbijeenkomst
  Door de intensieve samenwerking met het Regioplan van FC Twente/Heracles heeft Matthijs Blijham (coördinator Regioplan) op woensdag 23 maart een presentatie gegeven voor onze jeugdtrainers. Het thema van deze avond was pedagogiek. De opkomst was redelijk goed en het was een geslaagde avond. Wij willen Matthijs bedanken voor zijn presentatie en de trainers/teammanagers voor hun komst.

  Vriendenloterij
  Een belangrijke inkomstenbron voor de VOGIDO Academie is de jaarlijkse Vriendenloterij-actie. De opbrengsten hiervan worden elk jaar volledig geïnvesteerd in de VOGIDO Academie. Vorig jaar hebben wij hier dopjes, pionnen, ladders en hoge palen van aangeschaft. Op woensdag 30 maart hebben wij weer de Vriendenloterij-actie gehouden voor de VOGIDO-leden om geld op te halen. Wij willen middels dit bericht aan iedereen vragen: mocht je nog een gift aan de VOGIDO Academie willen doen? Meld je dan even bij bovenstaande coördinatoren of reageer op dit bericht.

  Social media
  Op social media zijn we nog altijd actief bezig om leuke items te posten. Wij zijn van plan om op Instagram elke week het programma en de uitslagen van de week te delen. Daarnaast zullen er spelers in het zonnetje worden gezet en ook komt er een vacature van de week voorbij. Ook zullen de trainers voor volgend seizoen bekend worden gemaakt. Naast deze items willen wij ook graag een beroep op jullie doen. Wekelijks zijn er tal van ouders/familie/vrienden die leuke foto’s en filmpjes maken bij wedstrijden van VOGIDO teams. Graag zouden wij deze foto’s en filmpjes ook op onze sociale media kanalen willen posten. Bij deze de oproep aan iedereen om de foto’s en filmpjes te delen in onze Instagram DM. Dan zorgen wij ervoor dat we de leukste foto’s en filmpjes op zaterdag gaan plaatsen op Instagram (vogido.academie). Lijkt het je leuk om ook te helpen bij ons social media team? Dat kan natuurlijk ook. Laat het ons weten! Het minste wat jullie kunnen doen is om ons te volgen toch? Instagram = @vogido.academie en Facebook = Vogido Academie.

  Vacatures
  Wij zijn nog steeds op zoek naar een trainer voor de O11-4. Dit team heeft helaas (als enige) nog geen vaste trainer. Daarnaast hebben wij voor volgend seizoen een vacature open staan voor de JO19-1 én een coördinator voor de (groeiende) meidenafdeling. Ben je iemand of ken je iemand die hier geschikt voor is? Laat het dan zo snel mogelijk weten via eusebio@vogido.nl of op 06-42323334.

  13 jeugdtrainers gestart met pupillencursus KNVB
  Afgelopen maand zijn 13 jeugdtrainers van de Vogido Academie begonnen aan de pupillencursus van de KNVB. Wij zijn blij om te zien dat de jeugdtrainers zich op deze manier verder kunnen ontwikkelen en gecertificeerd zijn. Pauw Jager, Ivo te Poel, Lars Leppink, Mart Kloppers, Joran Buursen, Eddy Ceben, Fabian Barkel, Damion Rosink, Stijn Pierik, Macello Oude Wesselink, Jesper Eenkhoorn, Cas Kelderman, Siem Rensink veel succes gewenst!

  Thuiswedstrijden VOGIDO 1
  Tot slot nodigen wij jullie allemaal uit bij de thuiswedstrijden van het 1e van VOGIDO. Het 1e heeft het dit seizoen erg moeilijk, maar begint qua spel de stijgende lijn te pakken. Op dit moment staan zij onderaan, maar de komende 11 wedstrijden gaan uitwijzen of zij zich nog kunnen handhaven dit seizoen. Tijdens deze wedstrijden heeft het 1e jullie steun hard nodig. Bij deze roepen wij jullie allemaal op om de komende twee thuiswedstrijden in april het 1e te gaan supporten.

  Zet het in de agenda: 

  10 april 14:00 uur
  VOGIDO 1 – Wijhe 1 

  24 april 14:00 uur
  VOGIDO 1 – ATC ’65 1.

  Tot zover deze maandelijkse update,

  Voor vragen kun je altijd bij ons terecht!

  Met sportieve groet,
  VOGIDO Academie