• Nieuwsupdate VOGIDO Academie: Juni 2022

  5 jul 2022
 • Het seizoen nadert zijn einde en het seizoen 2022-2023 staat alweer voor de deur. Wij nemen jullie
  mee in de maandelijkse update van juni. Ook zullen er belangrijke data in deze update voorbij
  komen.

  Juni was de maand van de O15-1
  In ons vorige update hadden wij er al even aandacht aan gegeven en het is nog gelukt ook: de O15-1 is voor de 2e keer kampioen geworden in één seizoen. Dit betekent dat de O15-1 aankomend seizoen uit gaat komen in de Divisie 5. Ook de O8-1 is vorige maand kampioen geworden. Wij willen beide teams feliciteren!

  LOSC Lille winnaar VOGIDO U14 Tournament!
  Ook dit jaar was het grootste evenement van VOGIDO weer een geslaagde editie. Jeugdteams als Liverpool, Ajax, PSV en Sporting Portugal hebben hun kunsten vertoond op de velden van VOGIDO. Uiteindelijk heeft LOSC Lille de finale met 1-0 gewonnen van Brondby. Onze eigen O15-1 werd 11 e van de 12, waarbij er o.a. werd gelijk gespeeld tegen Liverpool en werd gewonnen van FC
  Basel.

  Organisatie VOGIDO Academie
  Het invullen van de vrijwilligers voor aankomend seizoen begint steeds meer vorm te krijgen. Zo hebben wij inmiddels 6 coördinatoren: Lars Hoekstein O19-O17, Steyn Nieland O15-O13, Ruben Hesselink O12-O11, Stijn Pierik O10-O9, Pauw Jager O8-O7 en Joska Broekmaat meiden. Stijn Nijenboer blijft verantwoordelijk bij de pupillencommissie (O7-O12) en Nicole Teunissen bij de juniorencommissie (O13-O19). Daarnaast hebben wij ook de veldcoördinatoren steeds meer rond: Richard van Oenen O19, Lars Vermaas O17, Wesley Stengel O15, David Boerrigter O13, Jorick Hage O12, Ivo te Poel O11, Soufian Assiri O9 en Eddy Ceben O8. We zijn hierbij nog dringend op zoek naar een veldcoördinator voor de O7, O10 en voor de O15 en O17 op maandagen en woensdagen. Bent u of kent u iemand die ons hierbij kan helpen? Stuur dan even een mail naar eusebio@vogido.nl. Deze veldcoördinatoren hebben we namelijk echt nodig.

  Teamindelingen aankomend seizoen
  Aangezien het bijna het einde van het seizoen is, zijn wij ook al druk bezig met de teamindelingen voor aankomend seizoen. Bij de pupillen (O7-O12) blijven wij dit baseren op drie factoren, namelijk: de individuele spelerskaarten, de input van de teammanagers en onze interne scouting. Tijdens de trainingen kan het daardoor voorkomen dat spelers gevraagd worden om met andere teams mee te trainen. Hierdoor krijgen we een goed beeld hoe nieuwe teams eruit kunnen gaan zien en dat resulteert in een conceptindeling. Pas na de bespreking met de trainers, teammanagers en pupillencommissie, wordt de definitieve teamindeling voor pupillen definitief bekend gemaakt. Bij de junioren (O13-O19 aankomend seizoen) zal dit ongeveer hetzelfde principe hebben, echter zullen er ook selectietrainingen plaatsvinden in de maanden juni/juli. De communicatie over selectietrainingen zal liggen bij de trainers voor aankomend seizoen. Wij doen ons best om in de laatste week voor de zomervakantie de teamindelingen met jullie allemaal te delen.

  Vacatures
  Naast de zoektocht naar veldcoördinatoren die hierboven al benoemd is, zijn wij voor aankomend seizoen nog op zoek naar trainers die zich willen inzetten bij de O17-3, O17-4 en O17-5. Ook bij de meidentak zijn wij op zoek naar trainers voor de MO17-1, MO13-1, MO13-2 en MO10. Ook bij de O10, O9, O8 en O7 zijn wij constant op zoek naar nieuwe trainers. Ben jij (of ken jij) iemand die hier geschikt voor is? Maak je interesse dan kenbaar via academie@vogido.nl of lars.hoekstein@vogido.nl (O17 teams) / joskabroekmaat@gmail.com (meidenteams). Deze trainers zullen wij namelijk ook keihard nodig

  hebben.

  Belangrijke data einde seizoen/nieuw seizoen
  Wij hopen dat het voor iedereen een geslaagd seizoen was. De trainingen zullen in ieder geval doorgaan. Voor de pupillen zal de laatste training gegeven worden op maandag 11 juli, voor de junioren op dinsdag 12 juli. Trainers kunnen hun materiaal (trainingspak en ballen/dopjes/hesjes) inleveren op woensdag 13 juli. De zomerstop begint dan op vrijdag 15 juli. De trainingen beginnen voor de pupillen en recreatie junioren weer op maandag 29 augustus. De selectietrainers (O13-O19) kunnen eerder beginnen met trainen, de communicatie hierover ligt dan ook bij de trainers. Op maandag 22 augustus zal er een aftrapbijeenkomst georganiseerd worden voor alle trainers en coördinatoren voor aankomend seizoen. Dit was de laatste maandelijkse update van dit seizoen. In juli worden de teamindelingen gecommuniceerd door de nieuwe coördinatoren. In augustus zijn wij weer terug met de maandelijkse updates. Tenslotte is het nog even goed om te vermelden dat Eusebio Paol per 1 juli minder aanwezig is bij VOGIDO. Door de functieverandering van coördinator naar Hoofd Opleiding zal hij zich nog meer bezig houden met het beleid. Dit betekent automatisch dat de nieuwe coördinatoren en de jeugdcommissies de aanspreekpunten zullen zijn voor ouders/trainers/spelers.

  Nog één keer op een rijtje:
  Nicole Teunissen (Juniorencommissie) O19-O13 – nicole.teunissen@vogido.nl
  Stijn Nijenboer (Pupillencommissie) O12-O7 – nijenboer@hotmail.com
  Lars Hoekstein O19-O17 – lars.hoekstein@vogido.nl
  Steyn Nieland O15-O13 – steyn.nieland@vogido.nl
  Ruben Hesselink O12-O11 – ruben.hesselink@vogido.nl
  Stijn Pierik O10-O9 – stijn.pierik@vogido.nl
  Pauw Jager O8-O7 – pauw.jager@vogido.nl
  Joska Broekmaat meiden – joska.broekmaat@gmail.com

  Als er ouders, familie, vrienden of bekenden interesse hebben om een jeugdteam te trainen dan horen we dit echt graag! Wij kunnen alle hulp gebruiken. Daarnaast wensen wij jullie allemaal alvast een fijne vakantie en wij kijken ontzettend veel uit naar aankomend seizoen!

  Met sportieve groet,
  VOGIDO Academie