• Graag willen wij jullie meenemen in de ontwikkelingen van afgelopen maand binnen de VOGIDO Academie.

  Trainingen december
  Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent automatisch dat het op dit moment winterstop is. Helaas kon er in de laatste twee weken niet na 17:00 uur gesport worden, maar wij zijn ongelooflijk blij dat ALLE jeugdelftallen toch nog één keer per week kon blijven trainen. Omdat dit toch redelijk uniek is gebleken ten opzichte van andere clubs, willen wij alle trainers, teammanagers, ouders en spelers ontzettend bedanken voor het meedenken, de inzet en het begrip. Uiteindelijk hebben wij het met zijn allen gedaan, dat maakt de club VOGIDO uniek en hier zijn wij ook erg trots op.

 • Pilot TECHNIEKSCHOOL
  In de afgelopen jaren zijn wij er druk mee bezig geweest, maar in 2022 is het dan eindelijk zover: de VOGIDO Academie techniekschool! Vanaf 28 januari gaan wij tien vrijdagen van 17:00 uur tot 18:15 uur techniektraining geven aan de jeugdspelers tot en met de O13. Er ligt een mooi plan klaar voor deze techniekschool en dit is in december goedgekeurd door het bestuur en de TC. De techniekschool is een pilot om te kijken of er binnen de jeugdleden voldoende vraag naar is. De techniekschool staat volledig in het teken van de individuele ontwikkeling van elke deelnemer, zodat iedereen een betere speler kan worden. Ook zullen de talentvollere VOGIDO Academie trainers deze trainingen gaan geven. Wij zijn positief verrast over de aanmeldingen van de techniekschool. Binnen twee uur hadden wij maar liefst 50 aanmeldingen en daardoor dit de voorjaarsmodule vol. De spelers die zich hebben aangemeld en niet bij de deelnemers horen zetten wij op de wachtlijst.

  Lange termijnplannen VOGIDO Academie
  Naast de techniekschool willen wij met de VOGIDO Academie uiteraard kwalitatief nog beter worden. Wij hebben niet stilgezeten en hebben mooie lange termijnplannen klaarliggen voor de jeugd. Zodra hier meer over bekend is binnen de club zullen wij onze plannen uiteraard communiceren met jullie. Als er toevallig tips of verbeterpunten voor ons zijn, dan horen wij dit ook erg graag.

  Monitoren trainers en spelers
  In december is het voor de VOGIDO Academie altijd tijd om de trainers en spelers te monitoren. Met elke trainer is een individueel gesprek geweest over de bevindingen, ontwikkeling en ambitie van deze trainers. Daarnaast hebben de trainers ook de spelerskaarten ingevuld voor elke speler. Zoals jullie inmiddels weten is dit bedoeld om de teamindeling voor het seizoen 2022-2023 zo eerlijk mogelijk te maken voor iedereen. Het indelen van de teams wordt namelijk gedaan door middel van drie pijlers: de spelerskaarten (ingevuld door de trainer), de bevindingen van de teammanager(s) en de interne scouting. In de tweede seizoenshelft wordt dit nogmaals gedaan.

  Kampioenschappen
  Met trots kunnen wij mededelen dat de O13-4 en O11-1 kampioen zijn geworden! Na een 2-1 achterstand in de eerste helft, heeft de O13-4 zich met een knapper 2-3 eindstand terug geknokt tegen nummer 2 Avanti W. De O11-1 heeft knap met 5-2 gewonnen van TVC O11-1 en is hierdoor ook kampioen gewordeen. De MO13-1 staat op het punt van het kampioenschap, maar zal moeten wachten tot de laatste speelronde in januari. De MO13-1 heeft net als de O13-4 maar liefst ALLE wedstrijden gewonnen. Hopelijk wordt de MO13-1 in januari kampioen.

  Winterstop en planning januari
  Door de Coronamaatregelen kan er minimaal tot en met 14 januari niet gesport worden na 17:00 uur. In de komende weken wachten wij af of er versoepelingen zullen plaatsvinden. Mochten wij meer weten dan communiceren wij zo snel mogelijk met alle leden hoe het trainingsschema eruit gaat zien. De VOGIDO Academie begint in ieder geval weer op maandag 17 januari met de trainingen. De VOGIDO Academie wenst jullie allemaal fijne feestdagen en een sportief en gezond 2022. Wij hopen dat wij er met zijn allen een nóg mooier jaar van kunnen maken.

  Tot zover deze maandelijkse update,

  Voor vragen kun je altijd bij ons terecht!

  Tot de volgende update in 2022!

  Met sportieve groet,
  VOGIDO Academie