• Nieuws Update VOGIDO Academie

 • Wij willen jullie graag meenemen in de ontwikkelingen van afgelopen maand binnen de VOGIDO Academie.
   
  Het seizoen is nu volop bezig en we zien dat het erg goed gaat met de VOGIDO Academie. Er wordt lekker getraind en gevoetbald. Dit is erg mooi om te zien. Inmiddels hebben we organisatorisch in onze ogen het ook erg goed staan. Per leeftijdsgroep is er nu een veldcoördinator en hebben we op elk team 1 of meerdere trainers en stagiaires. Dit is ten opzichte van de andere jaren echt een flinke vooruitgang, zo betrekken wij nog meer mensen die de ontwikkeling van de spelers en de club vooruithelpen. Wij willen dan ook iedereen die betrokken is bij de Academie bedanken voor hun inzet de afgelopen tijd en natuurlijk ook succes wensen met de aankomende periodes.
   
  De eerste van de vier fases zit er ook alweer op en we kunnen met trots mededelen dat we inmiddels 2 kampioensteams hebben: namelijk de JO11-2 en de JO12-2! Beide teams van harte gefeliciteerd met het behalen van het kampioenschap in de 1e voetbalfase!
   
  Ondertussen zijn we ook bezig met het ontwikkelen van onze trainers. Om zo samen stappen te zetten naar een talentvolle groep met trainers. Zo hebben wij in de afgelopen herfstvakantie een trainers bijeenkomst georganiseerd voor alle trainers. Met als onderwerp “Hoe houd ik een goede wedstrijdbespreking en hoe koppel ik dit aan een doelstelling?”

  We hebben deze bijeenkomst een demo wedstrijd bekeken tussen JO11-1 en JO12-2 met een gedeelte theorie in de kantine en een gedeelte praktijk op het veld. Op deze manier kunnen we als trainers wat van elkaar opsteken, bevindingen delen en tips en tricks uitwisselen. 

  Dit soort bijeenkomsten willen we graag vaker organiseren voor onze trainers, dit zal ook samengaan met de FC Twente/Heracles Academie, die verschillende Webinars (online) en bijeenkomsten organiseert. De eerstvolgende Webinar zal plaatsvinden op 10 november en de eerstvolgende trainersbijeenkomst in de kantine zal plaatsvinden op 19 november. Wij hopen dat hier zoveel mogelijk trainers van VOGIDO aanwezig zullen zijn.
   
  Kort even over de ontwikkelingen betreft het nieuwe kunstgrasveld, de werkzaamheden zijn nog bezig maar het veld ligt er al bijna in. Zodra wij te horen krijgen dat er op getraind mag worden, zullen wij een nieuwe veld indeling maken en dit met de trainers en teammanagers delen, zodat er geen onduidelijkheid ontstaat over welk team waar traint.
   
  Tot zover deze maandelijkse update,
  Voor vragen kunt u altijd bij ons terecht.
   
  Tot de volgende update 

  Met sportieve groet,
  VOGIDO Academie