• Nieuws Update VOGIDO Academie November 2021

  29 nov 2021
 • Wij willen jullie graag meenemen in de ontwikkelingen van afgelopen maand binnen de VOGIDO Academie. Lees de update graag goed door, want er staat belangrijke informatie over de trainingen en wedstrijden in.

  Coronamaatregelen
  Helaas leven we (weer) in een periode dat het noodzakelijk is om de Coronamaatregelen aan te scherpen. Het bestuur van VOGIDO heeft hier al eerder een artikel over geplaatst op de website, deze is te vinden op: https://www.vogido.nl/corona. Echter zijn wij verbaasd over de aangekondigde maatregelen van afgelopen vrijdag: Amateursport (wedstrijden en trainingen) is tussen 17.00 en 05.00 uur niet meer toegestaan. Dit betekent dus dat er na 17:00 uur niet getraind gaat worden bij VOGIDO. Aanstaande dinsdag gaat de KNVB met het kabinet hierover in gesprek, daarom hebben wij besloten om deze week de trainingen eruit te gooien voor de O11, O12 en O13. Ook de junioren en senioren kunnen per direct niet meer trainen. Aanstaande maandag en woensdag kunnen de O7 tot en met de O10 dus wel trainen van 16:00 – 17:00 uur! We proberen intern te inventariseren of de O11 en O12 nog op een andere dag kunnen gaan trainen, maar dat vergt enorm veel aanpassingen waardoor wij deze week dus nog niet gaan trainen met deze leeftijdsgroepen. Als dit in de toekomst gaat veranderen dan communiceren wij dit zo tijdig mogelijk. Tot die tijd kan de rest dus helaas niet trainen.

 • We begrijpen dat we weer veel van jullie vragen, maar we willen als club ook onze verantwoordelijkheid nemen. Daarvoor alvast hartelijk bedankt. Alleen samen krijgen we (uiteindelijk) Corona ook onder controle!

  Hoofdveld is klaar!
  Na een lange periode is ons hoofdveld eindelijk klaar. Hier zijn wij ontzettend blij mee! Voor het trainingsschema betekent dit – als de trainingen weer hervat kunnen worden - dat de O10 en O12 elftallen weer op het hoofdveld kunnen gaan trainen. Dus iedereen van veld 3 verplaatst naar veld 1. Voor de teams die op veld 4 trainen veranderd er – zoals al eerder aangegeven – niks qua trainingsschema. 

  Materialen VOGIDO Academie
  Een mindere ontwikkeling binnen de VOGIDO Academie is het gebruik van de materialen voor-, tijdens- en na de trainingen en wedstrijden. Al het materiaal van de VOGIDO Academie ligt in de groene hut. Elk elftal heeft hier een eigen vakje met een ballennet met ballen, hesjes en dopjes. Het is regelmatig een rotzooi in de groene hut en vaak komt het voor dat alle materialen door elkaar liggen. Hierdoor trainen teams o.a. met ballen van een ander elftal en dat is natuurlijk niet de bedoeling. De trainers zijn hier veelvuldig op aangesproken, maar het is ook goed om naar ouders en spelers te communiceren dat ze weten dat je netjes met de materialen hoort om te gaan. Als er bijvoorbeeld een keer een bal over de boarding wordt geschoten of naar een ander team, dan hoor je als speler de bal direct op te halen. Nogmaals is dit punt voornamelijk bedoeld voor de trainers, maar het is voor iedereen goed om dit scherp in de gaten te houden. Op 24 november hebben we met ca. 15 jeugdtrainers de groene hut aangepakt en hopelijk kunnen wij er nu met zijn allen voor zorgen dat het netjes blijft.

  Sinterklaasfeest VOGIDO
  Op woensdag 24 november heeft ook het Sinterklaasfeest bij VOGIDO plaatsgevonden voor de O7/O8/O9/O10 elftallen. Het Sinterklaasfeest was een groot succes, waar meer dan 60 jeugdspelers zijn gekomen om te vieren dat de Sint weer in ons land is. Complimenten vanuit de VOGIDO Academie naar de organisatoren van dit fantastische kinderfeest.

  Winterstop VOGIDO Academie
  Ondanks dat het eind november is, is het alvast goed om vooruit te communiceren hoe lang de winterstop gaat duren. De laatste training van dit jaar vindt plaats op woensdag 15 december. De laatste competitiewedstrijd in fase 2 van het 4-fasenmodel is op zaterdag 11 december. De teams kunnen dus op maandag 13 en woensdag 15 december het jaar gezamenlijk gaan afsluiten. De 1e wedstrijd van fase 3 begint dan weer op zaterdag 22 januari. Dat betekent dat wij weer beginnen met trainen op maandag 17 januari. Zet deze data dus goed in de agenda om misverstanden te voorkomen! Al het bovengenoemde geldt voor de teams die wél kunnen trainen.

  Tot zover deze maandelijkse update,
  Voor vragen kunt u altijd bij ons terecht.

  Tot de volgende update!
  Met sportieve groet,

  VOGIDO Academie