• Nieuws update VOGIDO Academie Augustus 2021

  20 aug 2021
 • Trainingstijden augustus-september en de reguliere trainingstijden

  Na een aantal weken zomerstop te hebben gehad, mogen we dan as maandag 23 augustus weer lekker aan de bak! Doordat het hoofdveld wordt vervangen kunnen wij een aantal maanden geen gebruik maken van dit veld, hierdoor zijn wij genoodzaakt om de trainingen op veld 2 (kunstgras), veld 3 (gras) en veld 4 (gras) weg te zetten. De veldindeling zullen de trainers van ons ontvangen om te zien op welk gedeelte welk team gaat trainen. In deze periode zullen de tijden ook iets afwijken van de gebruikelijke tijden: 

 • Tijdelijk rooster
  (augustus/september)

  O8 t/m O10 16:00 – 17:00 uur

  O11 t/m O12 17:00 – 18:00 uur

  O13 18:15 – 19:15 uur.

 • Reguliere tijden
  (wanneer hoofdveld gereed, oktober)

  O8 t/m O10 16:00 – 17:00 uur

  O11 t/m O12 17:15 – 18:15 uur

  O13 18:30 – 19:30 uur.

 • Na een seizoen waarin veel niet mocht, hopen we dit seizoen volledig te vlammen met de Vogido Academie. We zijn blij jullie te melden dat wij iedereen weer mogen ontvangen op ons mooie complex tijdens trainingen en wedstrijden. Veel trainers zijn gebleven en hebben er weer zin in om met de spelers bezig te gaan aankomend seizoen. Er zijn ook wat nieuwe gezichten binnen de Academie erbij gekomen met een frisse blik en veel ambities! Wij willen daarom alle trainers veel succes en plezier wensen voor het aankomende seizoen.

  Leermethodes
  Voor de ontwikkeling van de spelers maken wij bij de O8 tot en met de O10 gebruik van VTON. Deze methode hebben we afgelopen jaar ook gebruikt en dit sluit in onze ogen aan op de wensen en behoeften van spelers. Veel balcontacten en spelvormen zullen een groot gedeelte van de inhoud zijn van de oefenstof. Carlo Kastermans heeft op 18 augustus aan onze trainers een cursus gegeven over de VTON module.

  Bij de O11 en O12 maken we gebruik van de methode die ook in de jeugd van FC Twente wordt toegepast. Hierin zullen verschillende technische en tactische aspecten behandeld worden. Ook deze methode hebben we het afgelopen jaar toegepast binnen de Vogido Academie. 

  Bij de O13 willen we dit jaar bezig gaan om verschillende spelprincipes in de oefenstof aan te brengen, makkelijk gezegd: hoe gaan we verdedigen? En hoe gaan we aanvallen? Etc. 

  Veldcoördinatoren
  Aankomend seizoen gaan we gebruik maken van veldcoördinatoren, deze zullen per leeftijdsgroep aanwezig zijn op het veld om spelers en trainers te begeleiden en zij zullen ook de veiligheid van de trainingen waarborgen. Dit doen we om een nog beter beeld te krijgen van de spelers en de teams. Ouders kunnen ook bij deze persoon terecht voor vragen en opmerkingen. 

  Trainers
  Op dit moment staat de organisatie betreft de trainers er goed voor, op een enkel team na hebben we elk team voorzien van één of meerdere trainers. Ook verwelkomen we aankomend jaar weer stagiair(e)s die voornamelijk de rol als assistent zullen vervullen. Dit met oog op hun opleiding om te leren van een ervaren trainer en zo zelf de weg van trainer te leren. We blijven echter altijd op zoek naar enthousiaste trainers, ben jij of ken jij iemand die graag iets voor ons wil betekenen? Laat het ons dan weten via Academie@vogido.nl of neem contact op met Eusebio via 0642323334 of met Lasse via 0614264041.

  Nieuwe materialen
  Middels een belactie hebben wij een mooi bedrag opgehaald namens de Vogido Academie. Dit geld hebben wij geïnvesteerd in nieuwe materialen om de kwaliteit van de trainingen te verbeteren. Zo hebben we een aantal coördinatie ladders en nieuwe dopjes gehaald. Deze zijn beschikbaar voor elke trainer die hier gebruik van wil maken. 

  Tot slot
  Wij hebben ontzettend veel zin in het nieuwe seizoen, laten we met zijn allen het vorige seizoen goed maken en samen het plezier en de ontwikkeling voorop zetten. 

  Wij wensen jullie heel veel plezier en succes in het seizoen 21/22. 

  Met sportieve groet,
  Team VOGIDO Voetbal Academie.