• Bij dezen de maandelijkse update van de Vogido Academie voor de maand maart. Het was voor de Vogido leden een fantastische maand waarin er voor het eerst weer activiteiten plaats hebben gevonden op de zaterdagen.

   

  Activiteiten op zaterdag
  Sinds drie weekenden vinden er bij Vogido weer activiteiten plaats. Wij zien dat iedereen weer super enthousiast is en het ‘zaterdag’ gevoel begint voor iedereen weer helemaal op te leven. Mooie acties, goed samenspel en fantastische doelpunten komen allemaal weer voor op de Vogido velden. Wij zijn blij dat wij dit hebben gerealiseerd en hopen ook tot en met de zomerstop op deze manier door te gaan. Het is fijn om te zien hoe het de afgelopen weken met de trainingen en wedstrijden op zaterdag verloopt. De spelers, trainers, teamleiders en andere begeleiders zijn overwegend enthousiast en dat smaakt naar meer.

 • Alleen spelers en begeleiding zijn welkom
  Toch is corona nog niet weg en zullen we nog steeds voorzichtig moeten zijn. Hoewel het vaccinatieprogramma draait, lopen de besmettingscijfers weer op. Reden voor ons om de volgende maatregelen nog eens te benadrukken:

  - geen ouders op het terrein.
  - houd afstand en ontsmet je handen.
  - neem je eigen bidon mee en drink niet uit andere bidons.
  - blijf na de training en oefenwedstrijd niet hangen of napraten.

  De teamleiders en trainers zijn verantwoordelijk voor het handhaven en zullen spelers, vrienden en (groot)ouders aanspreken. Als we ons netjes aan deze regels houden, kunnen onze jonge spelers ook met veel plezier blijven voetballen!

  Livestream
  Voor de zaterdagactiviteiten hebben wij kunnen regelen dat de wedstrijden op veld 1 voorzien is van een livestreamfunctie. Bij Vogido maken wij gebruik van de videoanalyse totaaloplossing van 360SportsIntelligence. Een tool dat behoort tot de videoanalyse is de livestreamfunctie. Familie en vrienden kunnen elke zaterdag de livestream vanuit huis bekijken. Let wel op: tijdens het livestreamen kunnen wij gebruik maken van slechts één camera. De livestream is elke zaterdagochtend te bekijken op deze link.

  Sociale media kanalen
  Ook proberen wij op onze sociale media kanalen de achterban te voorzien van informatie, foto’s en filmpjes. Op deze manier proberen wij alle vrienden en familieleden van content te voorzien zodat jullie genoeg meekrijgen tijdens de activiteiten. De link voor ons Facebook account is: https://www.facebook.com/vogidoacademie/. De link voor ons Instagram account is: https://www.instagram.com/vogido.academie/. Volg of like ons zodat jullie niks hoeven te missen!

  Ledengroei O8
  Sinds een paar maanden heeft er een enorme ledengroei plaatsgevonden bij de O8. In de afgelopen periode is het aantal spelers van 27 gestegen naar 42 spelers. Uiteraard zijn wij enorm trots op deze groei. Echter, door de groei komen wij nu trainers tekort bij de jongste leeftijdsgroep. Achter de schermen zijn wij druk bezig om trainers te regelen, tot die tijd proberen wij te roeien met de riemen die wij hebben. Hiervoor vragen wij begrip aan alle ouders van de O8. In de afgelopen periode zijn er ook nog een aantal trainers bij de O8 gestopt vanwege school, dus willen wij ouders met eventuele voetbal- of lerarenachtergrond oproepen om de Vogido Academie te ondersteunen tijdens het training geven. De trainingen worden door de Vogido Academie voorbereid (VTON-module), dus de trainingen hoeven alleen nog maar gegeven te worden.

  Vervanging regelen trainers
  Het is voor iedereen een raar seizoen, ook voor onze trainers. Doordat de middelbare scholen weer open zijn hebben wij structureel te maken met afmeldingen van trainers omdat de lessen weer zijn begonnen. Er zijn momenten dat er dus een trainer een keer niet kan, wij vragen aan alle ouders begrip hiervoor. De trainers hebben vanaf nu een volgorde gekregen die zij moeten hanteren op de momenten dat zij afwezig zijn. De volgorde is als volgt:

  1. De trainer probeert het intern met zijn of haar staf op te lossen. Dus vraagt een assistent trainer, co-trainer of teammanager.

  2. De trainer vraagt in de groepsapp met alle ouders of er een ouder is die de training kan overnemen.

  3. De trainer vraagt in de groepsapp met alle trainers of er een trainer is die de training kan overnemen.

  4. De trainer vraagt in de flexpool of er iemand is die de training kan overnemen.

  5. De trainer vraagt een andere trainer of de teams samengevoegd kunnen worden.

  De principe van de Vogido Academie is: Spelers kunnen altijd bij de Vogido Academie trainen!”

  Website trainers
  Beetje bij beetje proberen wij de website steeds mooier te maken. In de afgelopen periode hebben wij het kopje “onze trainers” toegevoegd op de website. De uitkomst is erg mooi geworden: https://www.vogido.nl/onze-trainers. De trainers die nog niet op de foto staan worden zo snel mogelijk toegevoegd. Wij willen Ramon Nijhuis bedanken voor de mooie foto’s!

  Uitnodiging stage
  Wederom hebben wij in de afgelopen periode weer goed nieuws gehoord over onze leden. Arda Kabadayi (O11-1) is uitgenodigd door Go Ahead Eagles om daar een stagetraject te doorlopen. Ook trainer Fabian Barkel (trainer JO9-2) heeft dezelfde uitnodiging ontvangen. De Vogido Academie wenst Arda en Fabian veel succes bij Go Ahead Eagles.

   

  Beste mensen, blijf gezond!

  Eusebio Paol en Lasse Zoetman