• Rob en Eveline Luiten Vogido man en vrouw van het jaar. Johan Kaalverink 70 jaar lid!!

 • Tijdens de zondag gehouden nieuwjaarsreceptie ging voorzitter Theo Busch in op een aantal ontwikkelingen in 2017. De organisatie-opzet is gewijzigd door te werken met 7 kernteams die de vrijwilligers die hieronder vallen aansturen. Een sportief hoogtepunt was het kampioenschap van het eerste elftal dat daarmee voor de vierde keer in 10 jaar promoveerde naar de tweede klasse. Theo Busch spreekt namens het bestuur uit dat er alle vertrouwen is om deze keer in de tweede klasse te blijven. Dit zou voor de club een historische gebeurtenis zijn en een passend afscheid voor vogidoman Arno Leppink.

  Ook heeft Vogido in samenwerking met de KNVB en het ROC een fairplaycommissie opgezet, die inhoud gaat geven aan de begrippen respect, gezelligheid, plezier, fatsoen, gelijkswaardigheid en veiligheid.

  Tot slot meldde de voorzitter dat Vogido na het constateren van seksueel overschrijdend gedrag van een voormalige trainer van het eerste elftal, geheel in de lijn van de aanbevelingen van het onlangs verschenen onderzoeksrapport van de commissie De Vries heeft gehandeld. Dit mede dankzij het feit dat de betrokken spelers, begeleiders en ouders het lef hebben gehad om direct iets aan dit ongewenste gedrag te doen. Ook de KNVB heeft onlangs maatregelen tegen de betrokken trainer genomen. Theo Busch deelde mee, dat deze affaire nog niet ten einde is omdat de voormalige trainer tegen de door de rechter opgelegde veroordeling in cassatie is gegaan bij de Hoge Raad.

 •  

  Traditioneel werden tijdens de nieuwjaarsreceptie diverse leden gehuldigd. Vanwege een jarenlange inzet voor de club werden Robert Plate en Erwin Volmer benoemd tot lid van verdienste. Vogidoman en Vogidovrouw van 2017 werd het echtpaar Rob en Eveline Luiten. Zij hebben zich vanuit verschillende functies, in het bijzonder bij de jeugd, zeer verdienstelijk voor Vogido gemaakt.

  Voor hun trouwe lidmaatschap zijn gehuldigd:
  25 jaar: Koen Feringa, Peter van Keulen, René Kaalverink en Rob Woltering.
  40 jaar: vader André en zoon Alain Le Loux, Erik Heijdemann en Willie Papenborg.
  50 jaar: Henk Bolhaar, Rudy Homrighausen, Leo Wegdam, Laurens Hams en Cor Viscer.
  70 jaar: Vogido-archivaris en fotograaf Johan Kaalverink.

  Video Facebook: https://www.facebook.com/rksv.vogido/videos/1989983761261644/