• 18 oktober jl. vond het eerste nieuwe leden café plaats, georganiseerd door de vrijwilligers commissie.

  Met name na de coronaperiode heeft Vogido, net als veel andere organisaties, moeite om veel vrijwilligerstaken in te vullen. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de tijd waarin we leven waarin er veel van ons gevraagd wordt. Maar een vereniging kan niet bestaan zonder de inzet van leden en ouders van leden. Als commissie denken we continu na, hoe we meer mensen bij Vogido kunnen betrekken.

  Een van de initiatieven is het nieuwe leden café. Tijdens deze avond voor nieuwe leden stelden een aantal leden van het bestuur zich voor. Daarnaast vertelde Theo Busch, onze voorzitter, dat er maar liefst circa 350 taken zijn, waar helaas toch een behoorlijk deel niet van ingevuld is. Ook spraken we over hoe aan een veilige sportomgeving wordt gewerkt door de vereniging met onder andere inzet van vertrouwenspersonen en een fair-play coördinator.

  Stijn Nijenboer, coördinator pupillen, vertelde over zijn taken. Hij regelt alle organisatorische zaken bij de pupillen waaronder het werven, inwerken en begeleiden van de teammanagers. De voetbaltechnische dingen zoals opstelling en training doen de trainers.

  De verschillende onderwerpen leidden tot een interessant en leuk gesprek en iedereen ging wijzer naar huis.

  Al met al bleek vooral dat er veel geregeld moet worden om te kunnen voetballen. Er is voor elk wat wils in de taken die je kunt doen. Nieuwsgierig geworden? Het volgende nieuwe leden café is 31 januari a.s. Misschien noemen we het gewoon het leden café, waar ruimte is voor een inhoudelijk gesprek over het reilen en zeilen in Vogido.

  Als vrijwilligerscommissie willen we jullie ook uitnodigen om op of aanmerkingen, hoe kan het beter en leuker, bij ons aan te geven. Je kunt daarvoor contact opnemen met Jort Bonne, de VOGIDO Vrijwilligers Vraagbaak. 0645974216 of vrijwilligers@vogido.nl

  En dat kan natuurlijk ook als je wat wilt bijdragen maar je weet niet precies hoe of wat, je bent van harte welkom, we hebben je nodig!