• Afgelopen weekend was het de eerste keer van wat hopelijk een nieuw traditie binnen Vogido mag worden: het ‘Vogido Vrouwen Power’ toernooi. Ondanks een tamelijk beperkt budget had de organisatie een behoorlijk goede line-up neer weten te zetten. In eerste instantie zouden twaalf damesteams deelnemen aan dit toernooi, maar (zoals je altijd zult zien) kwamen er vlak voor het uur U wat kinken in de kabel. Zo zouden er twee damesteams uit Duitsland deelnemen, maar het leek de Duitse Voetbalbond een goed idee om de start van hun competitie naar voren te halen, waardoor deze teams vanwege competitieverplichtingen moesten afhaken. Dat kan ik een goede reden voor afwezigheid vinden, maar dat op de vrijdag voor het toernooi een niet nader te noemen team uit Oldenzaal zich afmeldde vanwege ‘De Boeskool is lös’, maakte ons allen wel een beetje ziek. Zoiets weet je toch al veel langer van tevoren, en om nou in één, twee dagen een vervangend team te regelen: Mission Impossible. Dus sta je als organisatie maar voor één uitdaging: improviseren met die handel. Nou zijn we bij Vogido daar gelukkig wel erg goed in.

  Hoe dan ook, om 10.00 uur begon het toernooi. Wel met negen teams, in plaats van twaalf, waardoor de twee poules begonnen met respectievelijk vijf en vier teams. Dat betekende natuurlijk ook een fikse aanpassing van het speelschema, maar daar slaagde de organisatie wonderwel in.
  Bij een toernooi als dit kom je op de dag zelf altijd bijzondere elementen tegen. Zo was er het team van DOS ’37 uit Vriezenveen, dat slechts 10 speelsters bij elkaar kon rapen, maar toch verkoos om richting Enschede af te reizen. Ze vonden dat ze het niet konden maken om op het allerlaatste moment af te haken (die zienswijze verdient ons grootste respect). Een eervolle vermelding voor dit team is wel op zijn plaats.

  Bij het spelen van het toernooi viel bijna geen onvertogen woord. Het hielp daarbij natuurlijk ook wel mee dat de weergoden ons gunstig gezind waren. Na afloop vertrokken alle deelnemers met het gevoel van ‘Hè, dit was een leuk toernooi, we hebben leuk gespeeld: volgend jaar weer’. Een veelbelovend begin van een nieuw toernooiproject binnen onze club. Bij een eerste keer kom je vanzelfsprekend wat kinderziektes tegen, maar die zullen ongetwijfeld bij de evaluatie worden meegenomen.
  Een woord van dank moet ik richten aan iedereen die dit toernooi mogelijk heeft gemaakt: de scheidsrechters (allen van Vogido), de vrijwilligers die allerlei hand- en spandiensten verrichtten en voor wat betreft de organisatie speciaal Rob, Herman en Erik die de wedstrijdleiding strak in de hand hielden Natuurlijk krijgt u van mij ook nog de eindstand van deze geslaagde dag:

  1. Rigtersbleek Vrouwen
  2. Avanti Wilskracht Vrouwen
  3. Vogido Vrouwen 2
  4. Quick ’20 Vrouwen
  5. Juliana ’32 Vrouwen
  6. Vogido Vrouwen 1
  7. SVO Twickel Vrouwen
  8. Vogido MO 19
  9. DOS ’37 Vrouwen

  Ook waren er nog twee speciale prijzen: de Poedelprijs (die ging naar DOS ’37, omdat zij het toernooi moesten beginnen met 10 speelsters, en er uiteindelijk nog maar 8 overhielden), en de Fair Play Award, die werd toegekend aan Quick ’20.

  Al met al genoeg reden om te spreken van een zeer geslaagde dag, en die, zoals ik al eerder zei ook in de komende jaren plaats mag vinden. Het enige puntje van kritiek van mijn kant is dat het toeschouwersaantal een beetje aan de lage kant bleef. Maar we blijven positief: volgend jaar beter (de meiden kunnen vanzelfsprekend alle aanmoedigingen gebruiken).

  Sportieve groet,
  Coördinator dames VOGIDO (Rob Luiten)

  Sportcomplex ´Het Wooldrik´, zondag 26 augustus 2018