• Longa JO8-2G net te sterk voor Vogido JO8-1

  15 dec 2019
 • Longa JO8-2G - Vogido JO8-1
  Zaterdag 14-12-2019 tijd: 9:45
  Aanwezig: Jayden, Lars, Mats, Mees, Olivier, Pim, Rink, Silvan

  Op het prachtige en winderige Sportpark “de Treffer” stond vandaag de laatste uitwedstrijd van het jaar op het programma tegen het sterke Longa JO8-2G. In de thuiswedstrijd zijn we helemaal zoek gespeeld en was er met maar liefst 15-5 verloren. De afgelopen wedstrijden hebben onze jongens laten zien dat er een stijgende lijn in het voetbal zit.

  De wedstrijd werd begonnen en al snel werd duidelijk dat deze ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Longa weet elkaar wat makkelijker te vinden, maar Vogido zette hier veel strijd en inzet tegenover waardoor het een mooi schouwspel werd. Het eerste gevaar was een schot van de thuisploeg, maar deze werd naast het doel van Mees geschoten. Nadat Rink 1 man passeerde speelde hij de bal op Jayden die zo door kon lopen op het doel van Longa en de bal achter de doelman van Longa knalde 1-0! Er werd met man en macht verdedigd door Olivier, Lars, Rink, Jayden, Pim, Mats en Silvan, maar helaas kon niet voorkomen worden dat Longa op een 3-1 voorsprong kwam. Toen was het weer de beurt aan Vogido. Silvan die steeds beter zijn medespelers weet te bereiken passte de bal richting Jayden, maar helaas ging zijn schot naast. De redding van de dag kwam op naam van Mees die een counter van Longa onschadelijk maakte door snel uit zijn doel te komen en de bal van de voeten van de spits wist te plukken. De rebound werd vakkundig door Pim over de zijlijn gewerkt.

  Pim verdedigde vandaag op zijn best en wist met een diepte bal Silvan alleen voor de keeper te zetten. Silvan leek op weg naar de 2-3, maar de verdedigers van Longa waren net iets sneller waardoor zijn schot geblokt werd. In de slotminuten van de eerste helft was het Lars die via Mats de bal op Jayden wist te passen. Ook dit schot ging er niet in en de bal werd een prooi voor de keeper. Met een 3-1 achterstand werden de kleedkamers opgezocht.

  In de rust werd nog maar eens verteld dat het veld groot is en dat je deze ruimte best mag gebruiken. Dat je niet in je eentje 4 man kan passeren en oog moet hebben voor de vrijstaande mensen. Afgesproken werd dat de bal eerst op de helft van Longa werd geschoten en je zo dus verder van je eigen doel kan voetballen. De jongens stonden alweer te trappelen om het veld op te gaan en het is dus maar de vraag wat hiervan blijft hangen.

  Vogido begon in ieder geval met dezelfde inzet en creëerde 2 mega kansen. Het was een bal van Jayden die Rink bereikte en hij kon zo doorlopen. Waar het normaal kassa is belande de bal vandaag net naast het doel. Ook een 2e schot werd met een prachtige reflex door de keeper gekeerd. Olivier liet in de 2e helft zien geleerd te hebben dat de ballen verder naar voren moesten worden geschoten en wist een paar prima reddingen te verrichten op schoten van Longa. 1 schot was hem te machtig en de achterstand werd naar 4-1 getild. Toen de keeper van Longa de bal had gevangen en deze op de grond legde was Jayden er als de kippen bij en profiteerde hij slim, door de bal te veroveren en de 4-2 in het doel te schieten. Toen was het weer de beurt aan Longa die een lange bal onderschepte en zo kon doorlopen richting Olivier, helaas was het schot net iets te scherp ingeschoten waardoor het 5-2 werd voor de thuisploeg.

  Nadat Pim de bal had veroverd op het middenveld wist hij Jayden te bereiken. Zijn schot ging net naast. Lars speelde de bal naar Mees die met een klein tikje Silvan vrij speelde, waarna Silvan de bal richting Mats schoot een mooie aanval die helaas net geen doelpunt opleverde. Vogido scoorde nog wel nadat Jayden die steeds beter doorkrijgt waar de vrije mensen staan de bal richting Rink speelde. Hij schoot de bal met keeper en al in het doel. De eindstand werd hiermee 5-3 en na 3 overwinningen op rij werd er vandaag een beetje onnodig verloren. Het is wel goed om te zien dat ook na tegenslag gestreden wordt tot de laatste second.

  Het was niet zo dat Longa vandaag veel beter was, alleen wist het de kansen wat beter af te ronden. Vogido had ook mogelijkheden alleen vergeet het nog wel eens de bal te spelen naar spelers die er beter voorstaan. Dit zijn mooie leermomenten voor de laatste week en voor na de winterstop. Volgende week staat er de laatste thuiswedstrijd op het programma van het jaar tegen Victoria’28 JO8-1.

  De doelpuntenmakers van vandaag waren:
  Jayden 2 x, Rink 1 x
  Volgende wedstrijd:
  Zaterdag 21 december
  Victoria’28 JO8-1 – Vogido JO8-1 10:45