• Zaterdag 06-05-2017; tijdstip 11.15 uur; locatie sportpark het Diekman te Enschede.
  De laatste wedstrijd van de competitie in de hoofdklasse 2016-2017. De kampioen is bekend en na ons verlies van vorige week zal het lastig worden om de 2de plek, die we toch een aardige tijd in ons bezit hebben gehad te behouden. Losser en Twello zijn ons beiden voorbij gegaan. Om Losser (die al klaar zijn) te passeren, hebben we aan een gelijkspel niet genoeg en als we uitgaan van winst van Twello met ruime cijfers, wat wel een beetje in de lijn der verwachtingen ligt, zullen we moeten winnen en het liefst met hele ruime cijfers. Twello speelt vandaag tegen de nummer 10 (Vorden JO13-1) en wij spelen tegen Sportclub Enschede JO13-1, de nummer 9. Het doelsaldo is +3 in het voordeel van Twello, dus het zal lastig worden, maar we zullen er alles aan doen.
  Op de bank beginnen Hugo, Koen en Joran, die in de warming-up last van zijn voet kreeg. Gelukkig was David weer terug van vakantie en kon die zijn plek innemen. Aangezien Ole op vakantie is wordt zijn plek eigenlijk een beetje overgenomen door Julius en Mees en spelen we dus met een 3 mans verdediging; aanvallend dus.
  De wedstrijd wordt gespeeld op het echte gras en dat is weer even wennen; de bal rolt toch anders dan op kunstgras. Het leek er ook wel een beetje op dat de jongens toch wel enige druk voelden, want het loopt niet. Ondanks dat is het wel Vogido die het spel maakt en de 1ste kans na een goeie actie van Micky eindigt in een corner; overigens zonder verder resultaat. Even later verdienen we weer een corner, maar deze wordt weggewerkt en beland bij Laurens voor zijn voeten. Hij brengt de bal opnieuw in en het daarop volgende schot van Kick gaat over. De druk van Vogido wordt groter, maar even niet opletten levert een prima uitbraak op van Sportclub en weet Mitchell gelukkig te redden. Maar daar bleef het niet bij; onachtzaamheid levert opnieuw een uitbraak van Sportclub op maar David hersteld middels een goeie inhaalrace en samen met Mitchell voorkomen ze een achterstand. Vogido komt maar niet tot scoren; een vrije bal van Kick gaat naast en Sem wordt onreglementair gestuit wat een vrije trap oplevert. Deze wordt verwerkt tot corner en wordt vervolgens naast gekopt. We moeten wachten tot de 19de minuut als Laurens na een goeie actie de bal diep geeft op Kick, die kan doorlopen op de keeper en de bal over hem heen lobt! 0-1 ! hehe, het heeft even geduurd maar eindelijk is er de voorsprong. Eigenlijk gelijk daarna komen Joran, Koen en Hugo het veld in voor David, Julius en Ivo, waarbij Laurens verhuisd naar links en Hugo als rechtsback gaat spelen. Nu dus aan de linkerkant gaat Laurens goed door en speelt zich vrij met een goeie actie en brengt de bal goed voor, maar Sem kan er helaas net niet bij. Maar in de 22ste minuut is er toch de verdubbeling van de score als Micky goed doorgaat, de kaats aangaat met Sem en vervolgens de bal in verre hoek schuift. Fantastisch! Nou doordrukken! We krijgen nog een aantal kansen waarbij Koen op de lat kopt, Micky over schiet en Jayron, de kleinste man van het veld, de bal over kopt na een fraaie voorzet van Micky. Maar misschien worden we wat overmoedig en spelen we te ver vooruit, waardoor weer een uitbraak van Sportclub gevaar oplevert en mogen we blij zijn dat het schot de nodige vaart mist en uiteindelijk een makkelijke prooi voor Mitchell wordt. In de laatste minuut van de 1ste helft krijgen we nog een penalty, als Sem gevloerd wordt. Kick schiet onberispelijk binnen en zo gaan we met een 0-3 voorsprong de rust in.

  Mwoah, kan beter. We spelen niet echt sterk al waren de laatste 10 minuten beduidend beter dan de eerste 20. De druk is er nu een beetje af en nu maar hopen dat we de score nog verder kunnen uitbreiden, want dat zal nodig zijn.
  De bespreking in de rust wordt kort gehouden en we zijn alweer vroeg op het veld. Lange uiteenzettingen zijn ook niet nodig; het is heel simpel, we moeten de scoren uitbreiden. Dat hebben de spelers goed in hun oren geknoopt want met een fraaie steekbal zet Koen Kick vrij voor de keeper en maakt Kick zijn 3de van de ochtend en is het 0-4 in de 32ste minuut. De wat langere uiteenzetting van Sportclub in de rust heeft blijkbaar ook effect, want met een uitbraak zijn ze heel dichtbij de 1-4, maar gelukkig kan Mitchell de bal via de lat over tikken. De daaropvolgende corner is ook voor Mitchell die met een snelle voortzetting de bal ver geeft op Kick, die kaatst met Sem en vervolgens doorgaat richting keeper die in eerste instantie nog redt, maar geen antwoord heeft op de rebound van Sem. En zo is het 0-5 in de 7de minuut. Jaaa, dit gaat de goeie kant op. Nog een paar voor de zekerheid. Sem, Mees en Jayron worden vervangen door Julius, David en Ivo. Het lijkt er op dat we het wel genoeg vinden zo en het is zelfs zo, dat Sportclub gevaarlijker kan worden. De eerste kans wordt nog niet benut maar bij de 2de worden we op snelheid geklopt en is ook Mitchell kansloos en zo is de marge nog maar 4. Okay, we zijn weer bij de les. David geeft een prima steekbal op Julius die in de 45ste minuut de 1-6 achter de keeper schiet. Goed gedaan en nu weer door. Vogido lijkt weer op dreef te komen en we laten mooie aanvallen zien; De doortik van Julius op Zilvijn beland via de kaats weer bij de doorgelopen Julius, die weer teruglegt op Ivo, die zijn 1ste van het seizoen op zijn schoen heeft, maar helaas voor hem (en ons) redt de keeper. Even later weer een zeer fraaie actie van David die uitstekend voor geeft op Kick die tegendraads de 1-7 binnen knikt. Prachtig! Sem, Mees en Jayron komen weer in de ploeg voor Kick, Micky en Zilvijn. Sportclub komt helaas toch nog terug tot 2-7. Laurens die als enige nog niet gewisseld is, wordt vervangen door Micky die middels steen-papier-schaar de “winnaar” van de linksback positie is geworden. Sem maakt in de slotminuten nog de 2-8 op aangeven van David en daarmee hebben we gedaan wat we konden en is het afwachten of het genoeg is voor de 2de plaats. En gelukkig heeft Twello weliswaar gewonnen van Vorden, maar met maar 0-1 en dus zijn we alsnog als 2de geëindigd!
  Een zeer knappe prestatie, wat we in het begin van het seizoen wel gehoopt, maar niet verwacht hadden.
  We hebben een heel mooi seizoen gehad en we willen dan ook iedereen bedanken die aan dit succes heeft bijgedragen en dan met name Eusebio en Ruben, die onze jongens telkens weer tot een hoger niveau brachten op een hele leuke en inspirerende manier. En ook Dennis niet te vergeten die elke uit- en thuiswedstrijd aan de zijlijn stond en Erik die menig thuisduel in goede banen heeft geleid. De eervolle vermelding is voor Youp die als vervanging van Eusebio een 100% winstscore heeft behaald.

  Dank allen!