• JO8-1 krijgt klop van stadsgenoot

  4 nov 2019
 • Victoria’28 JO8-1 - Vogido JO8-1
  Zaterdag 2-11-2019 tijd: 8:45
  Aanwezig: Jayden, Lars, Mats, Mees, Olivier, Rink, Silvan

  Op Sportpark Wesselerbrink Zuid stond vandaag de laatste wedstrijd van de heenronde in de competitie op het programma. Het JO8-1 team van Victoria’28 was de tegenstander onder regenachtige omstandigheden. Na de offday van vorige week was het goed om te zien hoe een jonge ploeg omgaat met tegenslag. Verliezen is immers niet erg en hoort erbij het gaat meer om de manier waarop wedstrijden worden gespeeld.

  De wedstrijd werd afgetrapt met Lars vandaag in de eerste helft op doel. Uit de eerste de beste aanval was het de thuisploeg die op voorsprong kwam 1-0. Vogido ging niet bij de pakken neer zitten en toonde veel inzet. Mede hierdoor waren de eerste 10 minuten behoorlijk gelijk opgaand. Vogido kwam tot kansen en het ontbrak aan een beetje geluk. Een schot van Rink werd geblokt. En uit een voorzet van Mats schoot Silvan net naast. Een pass van Mees bereikte Jayden, maar zijn schot werd gekeerd door de keeper. De gelijkmaker hing in de lucht, maar een counter van Victoria zorgde ervoor dat de voorsprong werd uitgebreid naar 2-0. Victoria zette nu door en wist met 2 snelle doelpunten de stand op 4-0 te brengen. Pim kreeg de bal uit de kluts en schoot op doel, maar dit schot kon door de keeper worden gekeerd. Lars wist nog 2 ballen uit zijn doel te ranselen en vlak voor rust bereikte Rink met een lange pass Silvan. Silvan leek te worden ingehaald door de verdediger, maar wist de bal met een slim puntertje in de goal te schieten. Een verdiend doelpunt en hiermee kwam de ruststand op 4-1.

  In de 2e helft was het Olivier die op doel mocht. Vogido probeerde de aanval te zoeken, maar stuitte hierbij keer op keer op de sterke verdediging van Victoria. Tot echte kansen kwam het niet meer en doordat de doelpunten aan de andere kant makkelijk werden weggeven liep de score op tot 10-1. Deze week zal er weer flink worden getraind om de “foutjes” uit het spel te halen en zo bij de volgende wedstrijd weer een positieve ontwikkeling te zien.


  Victoria stapte vandaag als verdiende winnaar van het veld al was de uitslag niet helemaal een afspiegeling van het spelbeeld en viel de nederlaag groter uit dan Vogido verdiend had 10-1.
  De tussenbalans nadat we alle ploegen een keer getroffen hebben is 7 gespeeld 2 gewonnen 1 gelijk en 4 verloren. Belangrijker dan de uitslagen is dat het spel in de lift zit en we de komende wedstrijden vast weer kunnen genieten langs de lijn.
  De doelpuntenmaker van vandaag was:
  Silvan 1 x

  Volgende wedstrijd:
  Zaterdag 9 Oktober 8:30
  Vogido JO8-1 – Sp. Neede JO8-1