• Jan Wiersma neemt na 27 jaar afscheid van het bestuur

  19 nov 2018
 • Na 27 jaar is het voor Jan Wiersma tijd om een stapje terug te doen. Onlangs heeft Jan besloten om zich tijdens de jaarvergadering niet herkiesbaar te stellen voor een nieuwe termijn. En daarmee komt een einde aan maar liefst 27 jaar lidmaatschap van het hoofdbestuur van VOGIDO. Een uitzonderlijke en historische periode. Jan heeft in die periode bijgedragen aan de groei en ontwikkeling van Vogido. Hiervoor zijn we Jan natuurlijk ontzettend dankbaar.

 • Indrukwekkende cijfers

  Als je de cijfers van Jan op een rijtje zet dan zie je direct dat we te maken hebben met een Clubman pur sang. Eentje die je niet meer zo vaak tegenkomt of nog tegen gaat komen. Waar zie je het tegenwoordig nog dat iemand zich zo lang en belangeloos inzet voor zijn/haar club?  Jan is al sinds 1991 lid van het bestuur en vanaf 1993 onze algemeen wedstrijdsecretaris. Daarvoor ook al actief voor het jeugdbestuur en hij werd al in 1982 Lid van Verdienste en in 2010 Vogido man van het jaar. Verder is hij al sinds 2000 verenigingsscheidsrechter en vanaf 2006 scheidsrechters coördinator. Nu nog steeds fluit hij wekelijks zijn wedstrijden. Voor ons G team is Jan de stabiele onpartijdige factor tijdens thuiswedstrijden. Inmiddels is Jan al 53 jaar lid van Vogido en heeft daarvoor de verschillende speldjes al mogen ontvangen.

 • Cijfers Jan

  25 jaar lid        1990       
  40 jaar lid        2005       
  50 jaar lid        2015       
  Lid van Verdienste    1982       

  Scheidsrechters Coördinator  2006-heden     
  Verenigingsscheidsrechter  2000-heden     
  Jeugd bestuur  1980
  Hoofdbestuur   1991- 2018
  Alg. wedstrijdsecr. 1993-heden
  Voetbal hart     2017-heden

 • Jan: “Bestuurlijk doe ik een stapje terug, maar ik blijf de dingen doen die ik zo leuk vind”

  Voor Jan is het tijd geworden om bestuurlijk een stapje terug te doen. Gelukkig voor het bestuur en voor heel Vogido blijft Jan wel zijn vele taken uitvoeren. Als algemeen wedstrijdsecretaris is en blijft hij het contact met de KNVB en het verlengstuk van het bestuur. Tevens blijft Jan actief binnen het Voetbalhart en zal hij de scheidsrechters blijven coördineren en ervoor zorgen dat ons terrein er wekelijks piekfijn bij ligt. “Gelukkig maar!” aldus voorzitter Theo Busch. “Ik had er niet aan moeten denken dat we voor alle taken van Jan nieuwe mensen hadden moeten vinden en inwerken. Het is bij Jan in vertrouwde handen maar nu niet meer als bestuurslid maar gewoon als Jan.”

 • Ik had er niet aan moeten denken dat we voor alle taken van Jan nieuwe mensen hadden moeten vinden en inwerken. Het is bij Jan in vertrouwde handen maar nu niet meer als bestuurslid maar gewoon als Jan.