• Voor het tweede achtereenvolgende jaar vond tijdens de nieuwjaarsreceptie van Vogido een bijzondere huldiging plaats. Vorig jaar werd Theo Busch voor zijn 25-jarig voorzitterschap door het bondsbestuur van de KNVB benoemd tot lid van verdienste van de KNVB, dit jaar komt deze eer toe aan Jan Wiersma. Op clubniveau wordt deze onderscheiding alleen in bijzondere gevallen toegekend.

    Jan begon in de jaren zeventig van de vorige eeuw met zijn vrijwilligerswerk voor Vogido. Gedurende 5 jaar was hij lid van het jeugdbestuur en al meer dan 40 jaar is hij actief als clubscheidsrechter. Nog steeds fluit hij bijna wekelijks een of meer wedstrijden. In de jaren negentig was hij 2 jaar algemeen bestuurslid, waarna hij wedstrijdsecretaris werd.

  • Dit najaar is hij na 28 jaar gestopt als wedstrijdsecretaris. Een functie die hij 27 jaar combineerde met het lidmaatschap van het bestuur. Voorts is Jan Wiersma al bijna 10 jaar coördinator terreinwerkzaamheden. Een functie waarin hij ook zelf dagelijks de handen uit de mouw steekt. Hij houdt toezicht bij de kleedkamers, kalkt lijnen op het veld en maakt kleedkamers schoon. Daarnaast verricht hij vele klussen op het terrein en in de gebouwen. Als bouwkundig tekenaar heeft Jan t.b.v. diverse verbouwingen van het clubgebouw en de kleedkamers bouwtekeningen gemaakt.

    Namens het bondsbestuur overhandigde Vogidolid Henk Bolhaar, in zijn functie van lid van de ledenraad amateurvoetbal en bondsvergadering, de versierelen die horen bij de onderscheiding Lid van verdienste van de KNVB.