• In memorie

  12 aug 2020
 • In memorie

   

  Jan Nijhuis

   

   

  Woensdag 12-8-2020 ontvingen we bericht over het overlijden van Jan Nijhuis. Hoewel Jan als Lonnekernaar natuurlijk als eerste lid van Lsv was heeft Jan bij Vogido zijn tweede club gevonden. Een overschrijving heeft er nooit ingezeten maar nadat halverwege de jaren 80 zijn zoons Ramon en Martijn de leeftijd hadden bereikt om, net als Jan, hun voetbalcarrière konden starten bleek de afstand naar zijn Lsv toch wel een drempel en was de keuze voor Vogido snel gemaakt. Als Lsv’er was Jan steeds meer te zien bij Vogido natuurlijk in eerste instantie als supporter van zijn zonen en donateur van de club, maar ook op andere fronten werd hij actief. Een echte verenigingsman die wist wat er allemaal moest gebeuren om een club draaiende te houden. Jan bracht dit  ook over op zijn familie die allemaal hun steentje bij hebben gedragen aan het verenigingsleven, waar de familie in 2000 ook voor is gehuldigd als Vogido man (familie) van het jaar. Jan was niet alleen een fanatiek supporter maar ook een verwoed kaarter en de donderdagavond zal zonder zijn fysieke en verbale aanwezigheid nooit meer hetzelfde zijn.

  Bijzonder trots was hij op de volgende generaties Nijhuis die actief zijn bij Vogido, Stijn als scheidsrechter en trainer, Sep als jongste talent van de familie bij de pupillen, Ramon als bestuurslid en de rol van Martijn tijdens de huidige verbouwing van het clubhuis. Hoewel Jan vol goede moed de eerste fase van de verbouwing heeft meegeholpen was hij door de slopende ziekte genoodzaakt het aan anderen over te laten. Hij kon zelf  zijn steentje, letterlijk en figuurlijk niet meer bijdragen, hoe graag hij dat ook had gewild.Wel was hij als het maar enigszins kon aanwezig om de verrichtingen van de bouwploeg gade te slaan. Helaas heeft Jan niet de tijd gekregen om het eindresultaat te zien maar ik denk dat hij trost zou zijn op het resultaat.

  Met Jan verliezen we een markant persoon en zullen hem zeker gaan missen.

  We wensen Ria kinderen en kleinkinderen veel sterkte met het afscheid nemen van Jan in deze Corona tijd. In gedachten zullen veel Vogido leden jullie steunen.

   

  Namens bestuur en leden,

  Theo Busch

  Voorzitter Rksv Vogido