• Afgelopen woensdag stond eindelijk de inhaalwedstrijd tegen Avanti's MO13-2 op het programma. Na een goeie reeks wedstrijden (ook die niet gewonnen werden) van onze MO13-1, een zeperd die (weliswaar dik verdiend door Avanti; zij waren woe. jl. echt-ook letterlijk- een maat te groot) misschién voorkomen had kunnen worden wanneer we volledig geweest zouden zijn, dwz inclusief onze 'bepalende spelers' . Spelers die niet zo zeer qua algemeen niveau ver boven de rest uitsteken, maar wel bepalend in de zin van optimale benutting van de resp. posities die woensdag door anderen moest worden waargenomen. Dat ging redelijk goed, met name in de eerste fase, totdat Avanti de wat zwakkere plekken van ons optimaal benutte en toch nog tot 7 x scoren kwam. (eigenlijk 6, want we prikten er ook nog ééntje fraai in eigen doel..;) Natuurlijk is ook de algemene conditie van een 10 jarige speler op groot veld nog wat minder dan die van 'doorgewinterde' 2e jaars en ook dat speelt bij onze kanjers vaak mee in met name de 2e helft.
  Het is leuker en eenvoudiger om een verslag in te dienen van bv de wedstrijd tegen toenmalig #2 Losser van 2 weken geleden waar we met 3-0 van wonnen (toen we wel compleet waren), maar als illustratie voor de algemene groei van het team is de 7-0 van woensdag jl. toch meer tekenend; er staan spelers op die op posities kunnen invallen die een half jaar geleden nog ondenkbaar waren.
  Het mooiste aan de MO13-1 vind ik echter de manier waarop met wedstrijd-uitslagen omgegaan wordt; ook zij wisten dat dit een kluif van jewelste zou worden met wellicht een grote uitslag, maar in de kleedkamer en daarna is de sfeer er niet minder om.
  'Volwassen kleine voetballertjes' van 10 jaar die hun plek weten en er wekelijks hard aan werken om zich t.b.v. het team te verbeteren; zíj malen niet om de uitkomst. Wellicht voelen ook zij dat eenieder hard op weg is om ook een 'bepalende speler' te kunnen worden. Volgend seizoen is deze groep pas officieel 1e jaars-D (MO13); nog twee jaar de tijd dus, en zal hun ontwikkeling doorgaan in dit tempo, dan krijgen we naarmate 2018-2019 vordert alleen nog maar 'bepalende spelers'.
  Ik geloof in de groei van alle 0e, 1e en de enige 2e-jaars (die als enige compensatiespeler nog een seizoen bij ons mag blijven) en zullen er alles aan doen om volgend seizoen in de 2e klasse de middenmoot achter ons te kunnen laten. Aan de spelers zal het niet liggen..;)

  Geen wedstrijd dit seizoen hebben we niet op eigen kracht gespeeld; nooit hebben er gastspelers meegedaan en zelfs toen we met elf man kwamen (waarvan 7 nog bij onder-11 uit horen te komen..) hebben we alles zelf in de hand gehad.
  Dat MO13-1 als collectief maar ook individueel een flinke vooruitgang heeft gemaakt sinds de oprichting begin v.h. najaarsseizoen, bewijzen de uitvoering van al redelijk aangeleerd(e) positiespel/taken en de individuele groei van de spelers. Uitslagen worden kleiner; gelijkspelen werd een optie en zelfs wist het 'te' jeugdige team tweemaal te winnen van louter 2e-jaars tegenstanders. Onze selectie is groot, maar te smal. Afwezige 'bepalende spelers' worden in deze fase van de MO13 dan ook nog teveel gemist om het met weliswaar erg gemotiveerd, hard werkende vervangers geheel te kunnen opvangen. De kloof wordt echter steeds kleiner tussen deze 'bepalende spelers' en de rest; volgend seizoen zullen we door de te verwachten groei van de rest van het team steeds minder 'bepalende spelers' hebben en zal de selectie daarmee ook breder worden. Tegen Avanti nog een speciale vermelding voor Nova en Chanelle; zij werden als vervanger van afwezige aanvoerder Anouk (CV, laatste man) en Indy (CV) voor de leeuwen gegooid als alternatief voor de CV en bleken daar hun mannetje al goed te staan! Dat het scorend vermogen zonder 'bepalende speler' Lara te lijden heeft is nu nog duidelijk, maar ook aanvallend heeft zich een aantal spelers al dermate ontwikkeld dat ook hier de 'bepalende speler' stevige concurrentie gaat krijgen volgend seizoen. En dat gaat de goeie kant op. Op weg naar een MO13-1 waarbij de verschillen kleiner worden en het team daarmee zal groeien. Zaterdag a.s. laatste mogelijkheid dit seizoen om -als team!- te kunnen laten zien waar we, met nog maarliefst 7 spelers van 10 jaar.., na het eerste 'bouwjaar' al staan. Helaas betreft het een uitwedstrijd (in Aadorp). Pakken we daar 3 punten dan eindigen we op een respectabele 6e plek met ons combi-team van MO11 en MO13in een competitie waarin bijna alle tegenstanders in 2005/2006 zijn geboren..