• Een wedstrijd met 2 gezichten

  8 sep 2019
 • Bon Boys JO8-1 - Vogido JO8-1
  Zaterdag 7-9-2019 tijd: 9:00
  Aanwezig: Jayden, Lars, Mats, Mees, Olivier, Pim, Rink, Silvan

  Op een mooi Sportpark De Greune stond vandaag de tweede oefen/beker wedstijd op het programma tegen Bon Boys JO8-1. In de eerste helft stond Jayden op het doel en vol goede moed werd er afgetrapt tegen deze sterke en onbekende tegenstander. De eerste kans was voor de thuisploeg, maar deze belande naast het doel. In de eerste minuten ging het gelijk op en Vogido zat goed in de wedstrijd. Het afjagen van de uitploeg had resultaat en het was Mees die de bal bij Rink wist te krijgen helaas werd zijn schot gekeerd door de keeper. Het was een schot van Pim die geblokt werd door de verdediging. Silvan wist zich na een pass van Mats met een knappe draaibeweging vrij te spelen en een schot loste op het doel van Bon Boys. Helaas werd dit schot gekeerd door de keeper.

  Toen was het de beurt aan Bon Boys die liet zien over een prima voetballende ploeg te beschikken en kansen wist te creëren door de vrij staande spelers aan te spelen. De eerste echte kans van Bon Boys werd gepareerd door Jayden. Het tweede schot belande naast de goal. Er werd gestreden voor elke meter door beide ploegen en doelpunten moesten er wel komen. Een schot van Bon Boys was de verdediging van Vogido te machtig en het was 1-0 voor de thuisploeg. Vogido probeerde gelijk tegen te scoren, maar een kans voor Rink werd net naast geschoten. De wedstrijd leek voor rust beslist te worden doordat zo’n beetje elk schot van Bon Boys in de goal belande. Niet dat onze keeper er iets aan kon doen, maar de schoten werden precies in de hoek geplaatst zodat er een “geflateerde” 6-0 ruststand op het bord stond. Mede doordat de kansen van Vogido net naast of gered werden door de keeper en de uitploeg weinig geluk had in de afronding.

  Na rust ging Silvan op doel en werd er afgesproken om vooral door te gaan met voetballen en afjagen en dat dan de doelpunten vanzelf moesten vallen. Het eerste schot in de 2e helft was van Lars en deze belande net naast het doel. Een kans van Bon Boys werd naast geschoten en een 2e kans werd keurig uit de goal gewerkt door Silvan. Toen was het de beurt aan Vogido en kans op kans werd gecreëerd. Rink joeg de bal af, speelde zich vrij en schoot op goal, helaas werd deze gestopt door de doelman. Na een pass van Mats was het Olivier die kon schieten, maar ook hier stond de keeper in de weg. Een schot van Pim miste de goal op een haartje. Uit een intrap was het Mees die de bal naar Rink passde en hij zorgde met een schot in de kruising voor een welverdiend doelpunt 6-1. Het leek wel of dit het sein was voor Vogido om er 3 scheppen boven op te doen, want veel duels werden gewonnen en het was Rink die de 2e treffer liet aantekenen na een solo langs de lijn. Lars, Mats en Jayden lieten maar weer eens zien uitstekend hun mannetje te staan in de verdediging en zo werd Bon Boys al vroeg de bal ontfutseld en kon de bal bij Rink worden bezorgd die een loepzuivere hattrick maakte en de tussenstand naar 6-3 bracht.

  Vogido begon weer te geloven in een goed resultaat en na een grove overtreding op Jayden, werd een terechte vrije trap toegekend. Mees tikte de bal voor zich uit en trapte de bal daarna loepzuiver in de hoek 6-4!! De thuisploeg liet het echter niet verder komen en counterde met 2 goede uitvallen naar een 8-4 tussenstand. Bij het uitverdedigen van de thuisploeg werd de bal tegen Pim aangeschoten en hij zag de bal die over de keeper heenging in het doel belanden. Helaas was er geen VAR en het doelpunt werd niet toegekend. Lars maakte een aanval van Bon Boys onschadelijk en de bal kwam bij Olivier terecht die goed doorzette en een mooi schot in de hoek plaatste 8-5. Bon Boys wist met 2 goede aanvallen de dubbele cijfers op het bord te krijgen 10-5. Uit een scrimmage wisten Mats en Jayden de bal niet langs de keeper te krijgen en deze plukte de bal van de schoenen van de aanvallers. De laatste kans was voor Jayden die na een mooie combinatie tussen Silvan, Mats en Rink de bal net naast schoot. De eindstand was 10-5, maar Vogido kon met opgeheven hoofd het veld verlaten. De tweede helft was gewonnen met 6-5 tegen een uitstekende ploeg. Al met al een mooie wedstrijd met een verdiende winnaar.

  De doelpuntenmakers van vandaag waren:
  Rink 3 x, Mees 1 x, Olivier 1 x
  Volgende wedstrijd:
  Zaterdag 14 september 8:30
  Vogido JO8-1 – De Tubanters 1897 JO8-1