• Stephan Kamphuis, Scheidsrechter en bestuurslid bij Vogido, heeft recent het diploma  scheidsrechterscoördinator behaald. Dit is een officiële KNVB cursus gegeven door KNVB docent Eric Visser. Dit diploma betekent dat hij over de nodige kennis en vaardigheden beschikt om succesvol te functioneren als coördinator. Dit helpt in de ontwikkeling van de huidige scheidsrechters en het is voor VOGIDO zeer waardevol om een goed opgeleide scheidsrechtercoördinator te hebben.

    Momenteel volgen ook een paar leden de cursus tot verenigingsscheidsrechter, tevens onder leiding van docent Eric Visser. Zij leggen hiermee een goede basis voor hun carrière als scheidsrechter. Deze cursus richt zich op de verschillende aspecten die belangrijk zijn voor het uitvoeren van een effectieve en efficiënte taak als scheidsrechter, waaronder spelregelkennis, communicatie, conflictmanagement en besluitvorming onder druk. Dit alles draagt bij aan de doelstelling om het ARAG-FairPlay Certificaat te behalen.
     
    Dit is een erkenning voor clubs met goed arbitrage beleid. Echter zijn hier strenge richtlijnen een verbonden, zoals dat 100% van de wedstrijden worden bezet met Scheidsrechters. Het is geen doelstelling die overmorgen bereikt is, helaas, maar wel iets waar de Scheidsrechterscommissie zich graag voor in wil zetten! Deze certificering draagt bij aan de ontwikkeling van scheidsrechters binnen VOGIDO en ook richting de buitenwereld dat VOGIDO het goed voor elkaar heeft voor de scheidsrechters.
     
    Meer info? Klik hier voor het volledige artikel. Ook scheidsrechter worden? Mail naar: scheidsrechters@vogido.nl