• Vogido JO7-1 - Sportclub Neede JO7-1

  Zaterdag 8-6-2019 tijd: 10:00
  Aanwezig: Lars, Mats, Mees, Olivier, Pim, Silvan

  Vandaag stond alweer de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Tegenstander Sportclub Neede JO7-1. Wie zich de eerste wedstrijd nog kan herinneren weet dat dit een geduchte tegenstander is die we in de uitwedstrijd op een nederlaag wisten te trakteren. Op een ietwat troosteloos en winderig Sportpark ’t Wooldrik, was er genoeg publiek aanwezig om beide ploegen aan te moedigen.

  Het was goed om eens te kijken of Vogido geleerd had van de wedstrijd van 2 weken geleden, waar er onnodig verloren was van Sportlust Glanebrug. Al snel werd duidelijk dat dit het geval was, het vertrouwde spelletje werd gespeeld en met goed samenspel werden er kansen gecreëerd. De eerste pogingen van Silvan en Lars belande nog naast het doel maar na een mooie aanval over Lars, Pim en Mats was het Olivier die de 1-0 binnen schoot. Sportclub Neede probeerde hier gelijk wat tegenover te zetten, maar dit lukte in eerste instantie niet. Er werd met elkaar goed verdedigd en er stond een ploeg op het veld die wilde strijden voor elke bal. Ondanks het goede verdedigen kon niet voorkomen worden dat Neede uit 3 aanvallen 3 x scoorde en op een 3-1 voorsprong kwam.
  Zoals wel vaker dit seizoen rechte Vogido de rug en het was Mees die na een pass van Pim de 2-3 maakte. Nog voor rust werd de stand gelijk getrokken doordat Olivier een pass van Silvan kon verlengen en de tussenstand op 3-3 bracht. Bijna was er nog een voorsprong, echter belande een schot van Pim op de onderkant van de lat en uit de VAR beelden was duidelijk dat de bal de lijn niet had gepasseerd.

  In de rust werd kort overleg gevoerd en afgesproken om op dezelfde manier door te gaan. De doelpunten moesten dan vanzelf komen. Nadat ook Neede was terug gekeerd op het veld werd de 2e helft begonnen. Beide ploegen wilden niet verliezen en de duels werden dan ook niet ontweken. Het was Mats die een bal onderschepte en met een flinke trap de 4-3 maakte. Nadat Neede uit de tegenaanval de 4-4 had gemaakt was het weer de beurt aan Vogido. Het spel golfde op en neer en het publiek had geen spijt dat het deze ochtend was komen kijken. Doelpunten bleven vallen als rijpe appelen uit de boom. Mees zorgde voor een vernieuwde voorsprong door uit pass van Lars met een harde knal in de hoek te schieten. Mats en Olivier zetten een nieuwe aanval op en de bal belande voor de voeten van Pim die het verschil op 2 bracht 6-4!

  De wedstrijd leek beslist, maar er was nog voldoende tijd voor Neede om de wedstrijd te keren. Vogido verslapte iets en het was Neede die 3 x achterelkaar scoorde en een vernieuwde voorsprong op het bord bracht 6-7. Met nog 5 minuten op het bord moest nu alles uit de kast om nog een resultaat uit deze wedstrijd te halen. Nadat er weer prima naar voren werd afgejaagd was het Pim die zijn 2e van de ochtend maakte en de stand weer gelijk trok 7-7. Eigenlijk was dit een mooie einduitslag geweest, want beide ploegen verdiende het niet om te verliezen. Helaas voor Vogido was het Neede die vlak voor tijd het net nogmaals wist te vinden en hiermee de “gelukkigste” van beide ploegen was en de einstand noteerde op 7-8.

  Al met al een prima wedstrijd van onze jongens, die dit seizoen hebben laten zien dat met goed voetbal en strijden met elkaar er resultaat kan worden geboekt. Lars, Mats, Mees, Olivier, Pim en Silvan verdienen een dikke pluim voor dit seizoen! Er is laten zien dat plezier en resultaat samen gaat en volgende seizoen kunnen ze hier een vervolg aan geven in JO8. Na 12 wedstrijden kan de balans worden opgemaakt met 9 gewonnen en 3 verloren. Doelpunten voor 103 en doelpunten tegen 59 een positief saldo van +44.

  De doelpuntenmakers van vandaag waren:
  Mees 2 x, Olivier 2 x , Pim 2 x, Mats 1 x

  Allen een fijne vakantie en tot het volgend seizoen!