• De Esch JO8-1 - Vogido JO8-1
  Zaterdag 8-2-2020 tijd: 8:30
  Aanwezig: Jayden, Lars, Mats, Mees, Pim, Raoul, Rink, Silvan
  Afwezig: Olivier

  Op een kil sportpark De Weschterik stond vandaag de eerste wedstrijd na de winterstop op het programma. Raoul mocht vandaag weer mee doen, omdat Olivier geblesseerd was geraakt en niet kon spelen. Zo’n 1e wedstrijd is toch altijd weer spannend en de koppies stonden dan ook gespannen voor aanvang van de wedstrijd. De spelers hadden er veel zin in en na kort overleg werd besloten dat Mees de hele wedstrijd mocht keepen aangezien niemand anders het doel wilde verdedigen.

  Het startsignaal had geklonken en Vogido liet zien gelijk bij de les te zijn en probeerde al combinerend tot kansen te komen. Silvan was vandaag het schoolvoorbeeld van hoe je vrije mensen kunt aanspelen en daardoor ruimte creëert voor jezelf en een ander. Hij wist keer op keer de juiste oplossing te vinden en zijn medespelers te bereiken. Uit 1 van de 1e aanvallen was het Raoul die Mats wist te bereiken. Mats speelde de bal door richting Rink en hij kon zo doorlopen richting het doel van de tegenstander. Rink bedacht zich geen moment en knalde de 1-0 tegen de touwen. De 2-0 hing in de lucht en uit de kluts belande de bal voor de voeten van Lars. Zijn schot miste het doel op een haartje.

  De Esch beet van zich af en wist tot een paar kansen te komen echter stond onze keeper vandaag met magneetjes in de handschoen waardoor menig aanval onschadelijk kon worden gemaakt. Nadat Mees de bal uitschopte belande deze voor de voeten van een speler van De Esch die alleen kon doorlopen en de 1-1 binnen schoof. Vogido liet zich niet kennen en trok weer ten aanval een pass van Silvan belande voor de voeten van Jayden, maar zijn schot kon nog worden gekeerd door de keeper van de Esch. Uit een intrap was het Rink die de bal snel in dribbelde en een schot loste welke de keeper te machtig was 2-1! Na een overtreding van Pim werd een terechte vrije trap toegekend, dit buitenkansje was wel besteed aan de thuisploeg die de bal met een ferme trap in het doel schoot. De ploegen stonden weer gelijk 2-2. Kort voor rust was het Pim die met een pass Jayden wist te bereiken, Jayden stoomde op naar de goal en prikte de 3-2 voorsprong binnen. Hiermee was de ruststand bereikt.

  In de rust werd afgesproken vooral zo door te gaan en nog iets meer de ruimtes op het veld te gebruiken door elkaar sneller aan te spelen. De eerste grote kans was voor de thuisploeg die een vloeiende aanval zag stranden in schoonheid doordat de spits over de bal heen schoot. Vogido kwam met de schrik vrij en nadat Mees nog maar eens 2 reddingen had gemaakt was het de uitploeg die uit een fraai uitgespeelde counter de voorsprong uitbreide. Een combinatie tussen Jayden en Rink belande via de keeper voor de voeten van Jayden, die er als de kippen bij was om de 4-2 binnen te schieten. De Esch richtte zich op en zette alles op alles om de aansluitingstreffer te maken. Hierbij werden ze in het zadel geholpen door Vogido, die in plaats van de ballen weg te schieten bleef combineren op een paar meter van het eigen doel. De bal werd verloren en de Esch kon zo doorlopen om de 4-3 te maken.

  Vogido zette een tandje bij en kon in een paar minuten tijd uitlopen naar een 7-3 voorsprong. Eerst was het Mats die een intikkertje kon maken toen de keeper een schot van Raoul niet kon vastpakken 5-3. Daarna was het Rink die de bal veroverde doorliep op het doel en de keeper kansloos liet 6-3. De 7e treffer kwam op naam van Jayden die de bal opving uit de lucht 1 man passeerde en daarna de keeper kansloos liet 7-3. De Esch kon in de slotminuten de stand nog iets dragelijker maken en zorgde met hun 4e treffer voor een 7-4 eindstand.

  Al met al een goed resultaat voor onze jongens, die lieten zien de stijgende lijn van voor de winterstop door te zetten. Als er nu nog geleerd wordt om op de juiste momenten af te spelen en niet te makkelijk de doelpunten weg te geven dan belooft het een mooie 2e seizoenshelft te worden. De beide trainers Roberto en Pascal weten nu waar er de komende 2e weken aan gewerkt kan worden en wij hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de spelers zich zullen blijven ontwikkelen.
  Langs deze weg wil het team Olivier beterschap wensen en hopen we hem weer snel op het voetbalveld te mogen begroeten.

  De doelpuntenmakers van vandaag waren:
  Jayden 3 x, Rink 3 x, Mats 1 x

  Volgende wedstrijd:
  Zaterdag 29 Februari 8:30
  Vogido JO8-1 – MVV’29 JO8-1