• De ene week is de andere niet

  18 nov 2019
 • Avanti W. JO8-1 - Vogido JO8-1
  Zaterdag 16-11-2019 tijd: 8:45
  Aanwezig: Jayden, Lars, Mats, Mees, Olivier, Pim, Rink, Silvan

  Op een kil Sportpark Het Zoutendijk was vandaag voor de 3e keer dit jaar Avanti Wilskracht JO8-1 de tegenstander. Beide ploegen hadden in de vorige 2 wedstrijden laten zien aan elkaar gewaagd te zijn met ieder 1 overwinning. Na het prima spel van vorige week waren de verwachtingen hoog gespannen om te zien of de stijgende lijn kon worden voortgezet.

  Vogido vloog uit de startblokken en het was Silvan die na de bal te hebben afgepakt doorliep en de 1-0 voorsprong binnen schoof. Rink stond vandaag in de eerste helft op doel en hij moest een aantal keer handelend optreden. Avanti speelde als een team en wist makkelijk de vrij staande spelers te bereiken. De gelijkmaker was een cadeautje en na geklungel achterin kon de spits van Avanti doorlopen en liet Rink kansloos. Vogido was nog niet klaar met het spelen voor Sinterklaas en gaf de aanvallers ruimbaan om tot meer doelpunten te komen. Doordat de thuisploeg het vizier niet op scherp had staan en Rink een paar mooie reddingen maakte, bleef de schade beperkt tot 1 doelpunt en een achterstand van 2-1. Vogido probeerde zich terug te knokken in de wedstrijd en Jayden wist de bal op het middenveld te veroveren. Zijn pass belande bij Silvan, die de bal op goal schoot. De keeper van Avanti wist deze te keren.

  Nadat de bal buiten het veld was beland was het Mees, die deze snel in dribbelde en de bal met een geplaatst schot over de keeper schoot 2-2. Een aanval die via Mats bij Lars belande werd geblokt door de verdediging. In de minuten die volgde nam de thuisploeg het heft in handen en zorgde met een schot voor 3-2. Hiermee was de ruststand bereikt.

  In de rust werd geprobeerd de jongens wakker te schudden, want vele oogden afwezig. Zo blijkt maar weer eens dat in het pupillenvoetbal de ene week de andere niet is. Daar waar Vogido vorige week strijd leverde en probeerde te combineren. Was het vandaag meer bezig om de bal naar voren te rossen en individuele actie te maken. Avanti ging rustig door met combineren en voetbalde makkelijker. Dit resulteerde in 3 doelpunten op rij en een 6-2 voorsprong. Nadat een schot van Pim naast werd getikt, was het Rink die de bal via de keeper en de paal achter doellijn wist te krijgen 6-3. Avanti miste hierna nog een paar kansen en ook Olivier die de 2e helft keepte wist een paar mooie reddingen te maken. Avanti was vandaag beter en bouwde de voorsprong uit naar 9-3.

  In de laatste 10 minuten wist Vogido nog 1 mooie treffer te maken. Nadat Pim de bal van Lars had ontvangen passeerde hij 2 man en wist met een boogbal de bal over de verbouwereerde keeper te plaatsen. Hiermee was de eindstand bereikt en stapte Avanti als verdiende winnaar van het veld 9-4.
  Voor onze jongens de taak om volgende week terug te gaan naar de basis en de getrainde punten te combineren met strijd en werklust om tot een goed resultaat te komen.

  De doelpuntenmakers van vandaag waren:
  Pim 1 x, Mees 1 x, Rink 1 x, Silvan 1 x

  Volgende wedstrijd:
  Zaterdag 23 November 9:40
  Vogido JO8-1 - Bon Boys JO8-2