• De competitie is begonnen!

  21 sep 2019
 • Sp. Neede JO8-1 - Vogido JO8-1
  Zaterdag 21-9-2019 tijd: 8:45
  Aanwezig: Jayden, Lars, Mats, Mees, Olivier, Pim, Rink, Silvan

  Vandaag stond de eerste competitie wedstrijd op het programma tegen een tegenstander die we nog kennen van vorig jaar: Sportclub Neede. Wederom hadden de toeschouwers geluk want de zon liet zich van zijn beste kant zien. Deze waren dan ook in grote getalen opkomen dagen, want iedereen kan zich de spannende en doelpuntrijke wedstrijden van vorig jaar nog wel herinneren.

  In tegenstelling tot de bekerwedstrijden begon Vogido dit keer wel goed aan de wedstrijd. Met Mats op doel in de eerste helft was de eerste kans voor Jayden die een pass van Mees maar net naast schoot. De thuisploeg stelde hier gelijk wat tegenover. De bal belande uit de kluts voor de voeten van een speler van Neede en deze schoot de bal achter Mats in het doel 1-0. Toen er ook nog eens balverlies werd geleden doordat de bal door het midden werd uitverdedigd stond er al snel een 2-0 achterstand op het scorebord. Mats wist 2 x over een 3e doelpunt te voorkomen, door de schoten van Neede vakkundig uit het doel te werken. Na goed doorzetten van Jayden belande de bal voor de voeten van Rink die de doelman kansloos liet met een mooi schot in de hoek 2-1. Nadat Neede nog maar eens een schot naast de goal had geschoten was het Vogido die de bovenliggende partij werd.

  Na een pass van Jayden was het Silvan die zijn schot net naast het doel zag belanden. Een strak schot van Lars miste het doel op een haartje. Na een slim passje van Olivier was het Jayden die het net ook niet wist te vinden. Rink passeerde 2 mannetjes en schoot de bal voor de goal. De voorzet was eigenlijk voor een speler van Vogido bedoeld, maar een speler van Neede zat er net tussen en tikte de bal langs zijn eigen keeper 2-2. Neede was weer wakker geschud en probeerde voor rust op voorsprong te komen. Door 2 puike reddingen van Mats en uitstekend verdedigend werk van Lars en Olivier bleef het 2-2. Olivier stond vandaag sowieso als een huis en wist meerder aanvallen onschadelijk te maken. Nadat Jayden een pass van Pim had ontvangen was hij het die nog maar eens een schot vuurde op het doel van de thuisploeg. De keeper wist deze uitstekend te keren en zo bleef het 2-2 met de rust.

  In de rust werd afgesproken dat we in de 2e helft moesten blijven samenspelen om tot kansen te komen. Rink stond de 2e helft op goal. Hoewel hij het wel een beetje spannend vond, steunden zijn medespelers hem en spraken ze af dat ze hem zo goed mogelijk zouden helpen. De eerste kansen in de 2e helft waren voor Vogido. Silvan slalomde door de verdediging en zijn schot kon nog net worden gekeerd door de keeper. Een schot van Mees werd goed verdedigd en uit de tegenaanval scoorde Neede de 3-2. Een kans op de 4-2 werd gemist en toen ging het gas erop bij Vogido. Nadat Mees een prima pass van Mats kreeg kon de keeper nog redding brengen. Een verre uittrap van Rink belande precies voor de voeten van Mees, die dit keer het net wel wist te vinden en de bal onderin de hoek schoot 3-3. Pim wist wel raad met een cadeautje, de keeper was uit de goal en de bal belande precies voor zijn voeten. Met een prima schuiver vanaf de middenlijn liet hij de verdediging kansloos, het doelpunt werd al gevierd door Pim voordat deze in de goal was beland. Er werd in deze periode prima verdedigd. Olivier speelde de bal naar Pim die een mooie passeer beweging bekroonde met nog een doelpunt 5-3. Het kon niet op in deze minuten en Silvan deed mee in dit doelpuntenfestijn door de bal van de verdediger af te pakken en met een bekeken schuiver het 6e doelpunt aan te tekenen 6-3.

  Wedstrijd beslist zou je denken, echter zoals wel vaker tussen deze ploegen weet de ploeg die achterstaat zich op te richten. Neede zette alles op alles en wist keer op keer door de verdediging heen te breken. Dit resulteerde in 2 snelle tegendoelpunten en een tussenstand van 6-5. Jayden had de beslissing op zijn schoenen maar na een pass van Lars belande zijn schot op de paal. De slotminuten braken aan en Neede wist de verdiende gelijkmaker te scoren uit een mooie aanval. In de slotseconde schoot de thuisploeg op de lat en de bal viel voor de voeten van 1 van de aanvallers van Neede. Die had de winnende treffer op de schoenen, maar gelukkig belande dit schot naast de goal.

  Beide ploegen hielden zo een verdiend punt over aan deze spannende wedstrijd en werden beloond met een klaterend applaus van de toeschouwers.

  De doelpuntenmakers van vandaag waren:
  Pim 2x, Rink 1 x, Mees 1 x, Silvan 1 x, Eigen Doelpunt 1 x

  Volgende wedstrijd:
  Zaterdag 28 september 8:30
  Vogido JO8-1 – Avanti Wilskracht JO8-1