• De 1e wedstrijd

  16 feb 2019
 • De 1e wedstrijd

  Vogido JO7-1 – Sportlust Glanerbrug JO7-1
  Zaterdag 9-2-2019 tijd: 8:30
  Aanwezig: Lars, Mats, Mees, Pim, Silvan, Olivier
  Zaterdagochtend 9 februari was het dan zover. De allereerste wedstrijd voor het team van Vogido JO7-1 staat gepland tegen de het team JO7-1 van Sportlust Glanebrug. Zowel voor de spelers als voor de ouders was het even wennen. Het veld moest nog wel even worden uitgezet en de doelen werden door de toeschouwers op hun plek gezet. De wind blies hard over de velden, maar dat mocht de pret niet drukken. De jongens hadden er zin in en ook het publiek, die in grote getalen waren opkomen draven, was er helemaal klaar voor. Een klein beetje spannend was het wel, want zo’n eerste wedstrijd is toch net even wat anders als een training.
  Roberto riep de jongens kort voor de aftrap bij elkaar om ze even kort toe te spreken. De doelstellingen die hij mee gaf:
  1. Maak plezier
  2. Help elkaar
  3. Speel samen
  4. Maak minimaal 1 doelpunt.
  De aftrap werd genomen en al snel was doelstelling 4 gehaald. De bal belande voor de voeten van Mats en deze mikte met een ferme trap de bal in het doel 1-0. Dit doelpunt werd gevierd alsof de Champions League al was gewonnen. Sportlust bleek een geduchte tegenstander en het duurde niet lang voordat de 1-1 in het netje lag. Een kleine tegenvaller maar de jongens lieten zich niet kisten en trokken weer ten aanval. Dit resulteerde als snel in een 2e treffer en deze werd gevolgd door doelpunt nummer 3 en 4. Een 4-1 voorsprong had toch niemand verwacht en langs de kant dachten ze al dat de buit binnen was. Sportlust dacht hier toch anders over en vocht zich terug in de wedstrijd. Ze kwamen terug tot 4-3 maar toen was het pijpje leeg bij de uitploeg. Mede doordat er geen wissels waren, was het gebeurd met de tegenstand en werden de doelpunten door Vogido aan elkaar geregen. De doelpunten vielen als rijpe appelen en aan het eind van de wedstrijd was de score 10-3. Voor een 1e wedstrijd een uitstekend resultaat. Belangrijker nog de jongens hebben veel plezier gehad!
  De doelpuntenmakers vandaag waren:
  Mats 3 x, Mees 3 x, Silvan 2 x, Lars 1 x, Olivier 1 x.
  Volgende wedstrijd:
  Zaterdag 16-2-2019 tijd:9:00
  Bornebroek JO7-1G - Vogido JO7-1