• De 1e overwinning!

  6 okt 2019
 • Bon Boys JO8-2 - Vogido JO8-1
  Zaterdag 5-10-2019 tijd: 9:00
  Aanwezig: Jayden, Lars, Mats, Mees, Olivier, Rink, Silvan

  Op Sportpark De Greune stond vandaag de 3e competitie wedstrijd van het seizoen op het programma tegen Bon Bous JO8-2. Na een gelijkspel en een kleine nederlaag in de afgelopen 2 wedstrijden zou het mooi zijn als we vandaag een overwinning konden behalen. Pim was een weekendje weg dus we gingen met 7 spelers op pad. Het publiek had geluk want na de regen van afgelopen week was er vanochtend een waterig zonnetje en kon de wedstrijd beginnen onder prima weersomstandigheden.

  In de eerste helft was het Lars die op doel stond. De wedstrijd werd afgetrapt door de uitploeg en Vogido schoot uit de startblokken. Mats zorgde voor het eerste gevaar, zijn schot belande via de verdediger naast het doel. Jayden schoot van afstand, maar het vizier stond nog niet op scherp. Toen Rink alleen op de keeper liep leek de voorsprong er dan toch te komen, maar helaas ook zijn schot ging naast het doel. Vogido speelde een prima 1e 20 minuten waar telkens de vrije man gezocht werd. Hier is deze week ook veel op getraind en het resultaat mocht er zijn. Rink ontving de bal van Mees en dit keer was het wel raak. Met een harde knal werd de terechte 1-0 op het scorebord gezet. In de volgende aanval was het Jayden die de bal bij Silvan wist te krijgen en hij speelde de bal naar Mats. Het schot van Mats kon nog net worden gekeerd door de keeper van Bon Boys. Olivier zette de bal voor uit een corner, maar deze werd uitverdedigd door Bon Boys. De bal belande hierbij voor de voeten van Rink die met een poeier de 2-0 aantekende.

  Lars zag op een afstand dat het goed was en hield de 0 vast. Er waren, maar weinig aanvallen die tot gevaarlijke kansen leidden voor de thuisploeg. Vogido ging rustig door met combineren en nadat de keeper van Bon Boys de bal in de voeten van Mees speelde wist Mees hier wel raad mee. De bal werd laag in de hoek geschoven en het 3e doelpunt kon worden gevierd. In de volgende aanval soleerde Rink langs de lijn en schoof de bal achter de keeper 4-0. De thuisploeg probeerde wat terug te doen en leek een doelpunt te maken, maar Lars keek het schot op de paal en hield de 0 vast tot de rust. Vlak voor rust werd er een overtreding gemaakt op Rink, wat resulteerde in een vrije bal. Mees bracht zijn linkerbeen in stelling en wist met een lange pass Silvan te bereiken. Silvan controleerde de bal en wist de 5-0 ruststand binnen te prikken.

  In de rust werd afgesproken dat we vooral moesten blijven zoeken naar de vrij staande spelers en niet moesten verslappen. Of het kwam doordat Vogido er te makkelijk over dacht of doordat Bon Boys de mouwen wat verder op stroopte weet ik niet, maar de 2e helft bracht een ander beeld. Bon Boys wist al snel de eerste tegengoal te maken en liet Olivier, die de 2e helft op doel stond kansloos bij het eerste schot 5-1. Een verre trap van Olivier belande bij Rink, maar hij zag zijn schot naast belanden. Een lange bal van de thuisploeg belandde bij de spits en die wist het net te vinden 5-2. Het spel werd langzaamaan wat slordig waardoor de wedstrijd meer in evenwicht kwam. Na een pass van Rink was het Mats die op goal schoot. Lars liet maar weer eens zien een uitstekende verdediger te zijn en zorgde ervoor dat meerdere aanvallen onschadelijk werden gemaakt. Een derde tegentreffer hing in de lucht en die kwam er ook 5-3. Olivier wist nog 2 goede reddingen te verrichten zodat het verschil niet nog kleiner werd.

  Vogido was op tijd bij de les en nadat Mees de bal had veroverd en zijn schot geblokt was, was het Rink die de 6-3 scoorde. Mees bracht nog een assist op zijn naam door de bal naar Jayden te spelen die hier wel raad mee wist en met een knal de 7-3 maakte. In de volgende aanval speelde Lars de bal naar Rink hij bediende na een man te hebben gepasseerd Mats. Mats scoorde de 8-3 door de bal hard tegen de touwen te jagen. Het slotakkoord was voor Bon Boys die uit de laatste aanval wisten te scoren. De eindstand werd hiermee op 8-4 gebracht en Vogido kon de 1e winst van het seizoen vieren.
  Al met al een leuke sportieve pot, waar in een goede 1e helft de basis werd gelegd voor de overwinning. Het voetbal wordt met de week beter, dus dit beloofd nog wat voor de toekomst.

  De doelpuntenmakers van vandaag waren:
  Rink 4 x, Jayden 1 x, Mats 1 x, Mees 1 x, Silvan 1 x

  Volgende wedstrijd:
  Zaterdag 12 Oktober 8:30
  Vogido JO8-1 – De Tubanters 1897 JO8-1